Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή από την Ένωση στη μάχη για τον τίτλο!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή από την Ένωση στη μάχη για τον τίτλο!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 81' με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά η ΑΕΚ όπως και στον πρώτο γύρο έκανε την ανατροπή στο φινάλε - Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε σε 1-1 στο 87' και στο 90'+4 ο Γιακουμάκης που είχε μπει ως αλλαγή μετά το γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε το 1-2!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή από την Ένωση στη μάχη για τον τίτλο!
Ναι αυτό είναι ντέρμπι. Ακόμα κι αν μιλάμε μόνο για τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα. Ουδείς θα θυμάται τα πρώτα 80 λεπτά... Ενα ντέρμπι με δύο ομάδες που αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ισοπαλία. Ενα ντέρμπι που είχε ανατροπή με γκολ στο 87' και στο 93'! Ενα ντέρμπι που η ΑΕΚ το «έκλεψε» και πλέον είναι αυτή που κυνηγάει τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή. Η «Ενωση» κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα όχι μόνο ν' αντιδράσει στο γκολ του Ανσαριφάρντ (80') και να ισοφαρίσει με τον Τσιγκρίνσκι (87') αλλά και να κυνηγήσει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις και το βρήκε με την χρυσή αλλαγή.

Ο Γιακουμάκης μπήκε στο 85' ήταν μέσα στην φάση του γκολ της ισοφάρισης στο κόρνερ και φυσικά σκοράρει στο 93' το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ η οποία την ανεβάζει στην δεύτερη θέση και την διατηρεί στο -2 από την κορυφή.

Το πλάνο του Γκαρθία
Ηταν έκπληξη. Ο Οσκαρ Γκαρθία άφησε στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και έβαλε τον Μιραλάς στην κορυφή δίνοντας ρόλο 10αριού στον Οφόε και τους Φορτούνη και Πάρντο να παίζουν στις πτέρυγες. Ανακάτεψε την 11αδα στο τέλος με τον Ανσαριφάρντ να μπαίνει στο ματς και να κάνει πιο ορθολογικό πλάνο με 4-2-3-1 και τον Φορτούνη σε θέση 10... Του βγήκε μιας και ο Ολυμπιακός σκόραρε αλλά στο τέλος έχασε το ματς...

Το πλάνο του Χιμένεθ
Ηταν έκπληξη. Και η επιλογή του 4-2-3-1 (αντί του 3-5-2) και η απόφαση να μείνει ο Λιβάγια στον πάγκο. Η ΑΕΚ είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο και όταν τα έπαιξε όλα για όλα (και με Γιακουμάκη μέσα) βρήκε τα γκολ που της έδωσαν τη νίκη
Κλείσιμο

Φάουλ, φάουλ και πάλι φάουλ...
Αν κάποιοι πίστευαν πως το πρώτο ματς Κυπέλλου ήταν κακό μάλλον δεν μπορούσαν να φανταστούν πως ο εχθρός του κακού είναι το χειρότερο! Ολυμπιακός και ΑΕΚ σ' ένα ρεσιτάλ κλωτσοπατινάδας πρόλαβαν να κάνουν 32 φάουλ στα πρώτα 45 λεπτά (15-17) και να τελειώσουν ένα ημίχρονο με μόνο δύο καλές φάσεις.

Και τις δύο τις είχε ο ίδιος παίκτης (Φελίπε Πάρντο) και στις δύο υπήρχε πρωταγωνιστής (Τσιντώτας). Στο 25' ο Κολομβιανός έκανε το σουτ με το δεξί κι έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ και στο 40' με το αριστερό αυτή την φορά μετά το κακό διώξιμο του Μπακάκη ο τερματοφύλακας της «Ενωσης» απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ολα άλλαξαν στο 80'
Τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορούσε ν' αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ναι μεν η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 69' όταν ο Μασούντ έκανε την κεφαλιά αλλά ο Σισέ έδιωξε πάνω στην γραμμή αλλά στα 35 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν και η μοναδική φάση που είδαμε!

Ομως όλα άλλαξαν με την είδοσο του Μάριν. Ο Γερμανός πήγε να σκοράρει στο 80' αλλά ο Τσιντώντας έδιωξε σε κόρνερ κι από το κόρνερ ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ... Ο Χιμένεθ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Εριξε και τον Γιακουμάκη στον αγωνιστικό χώρο κι από την στιγμή που ο Φορτούνης δεν τελείωσε την φάση στο 85' (έφυγε μόνος του από το κέντρο) η ΑΕΚ τον τιμώρησε.

Στο 87' ο Τσιγκρίνσκι εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα του Ολυμπιακού και μ' ένα ξερό σουτ ισοφάρισε το ματς. Ο Ολυμπιακός ανοίχτηκε ψάχνοντας τη νίκη στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων που έδωσε ο Παπαπέτρου και η ΑΕΚ με μία αντεπίθεση για σεμινάριο πέτυχε το 1-2 με τον Γκάλο να βγάζει την σέντρα στον Γιακουμάκη.

MVP: Γιακουμάκης. Μπήκε στο 85' ήταν μέσα στη φάση του πρώτου γκολ μετά το κόρνερ και σκοράρει στο 93' για να χαρίσει ένα σπουδαίο διπλό στην ΑΕΚ.
Αδύναμος κρίκος: Φορτούνης. Η ενέργεια που κάνει στο 85' ουσιαστικά κρίνει και το παιχνίδι. Ο Ελληνας μέσος βγήκε μόνος από το κέντρο αλλά αποφάσισε να κάνει μια χαλαρή λόμπα και να χαρίσει την μπάλα. Στην επόμενη φάση η ΑΕΚ ισοφάρισε.
Στο ύψος του: Τσιντώτας. Εχει κάνει τρεις σπουδαίες επεμβάσεις. Τις δύο στο πρώτο ημίχρονο στα σουτ του Πάρντο και στο δεύτερο στο εξαιρετικό πλασέ του Μάριν. Δεν μπορούσε ν' αντιδράσει στο γκολ του Ανσαριφάρντ.
Η γκάφα: Η κίνηση του Φορτούνη στο 85'. Ο Ελληνας μέσος βγήκε μόνος του απέναντι στον Τσιντώτα αλλά αποφάσισε να τελειώσει την φάση από τα 25 μέτρα με χαλαρή λόμπα.
Το στραγάλι: Σφύριξε πάρα πολλά φάουλ σε όλο το παιχνίδι και προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες χωρίς να δείχνει κάρτες. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την φάση του Μποτία με τον Βράνιες στο 17' για πέναλτι (ο αμυντικός της ΑΕΚ κρατάει τον αρχηγό του Ολυμπιακού) ενώ ο Ισπανός αμυντικός διαμαρτυρήθηκε και για επιθετικό φάουλ στο γκολ του Γιακουμάκη. Στις διαμαρτυρίες πήρε και κόκκινη κάρτα ο αρχηγός του Ολυμπιακού. 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Σ' ένα πολύ κακό παιχνίδι για 80 λεπτά είδαμε ένα απίστευτο ματς για τα επόμενα 15 λεπτά (ήταν 5 αυτών των καθυστερήσεων). Ο Ολυμπιακός έδειχνε να παίρνει τη νίκη με το γκολ του Ανσαριφάρντ αλλά η ΑΕΚ με μία σπουδαία ανατροπή πήρε το «διπλό» και είναι αυτή που μένει πιο... ζωντανή στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφόε (58' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Πάρντο (79' Μάριν), Μιραλάς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (85' Γιακουμάκης), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Λιβάγια).
Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+5': Τέλος του αγώνα! Η ΑΕΚ με φοβερή ανατροπή καθώς έχανε μέχρι το 87' κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό κι έμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου!

Αποβάλλεται ο Μποτία με 2η κάρτα για διαμαρτυρία με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ζητά επιθετικό φάουλ πριν ο Γιακουμάκης στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

90'+4' ΓΚΟΛ: Ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύεται το κενό και πετυχαίνει το 1-2!

90'+3': Κίτρινη στον Λιβάγια

90'+2': Πλάγιο για τον Ολυμπιακό κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ. Σουτάρει ο Ομάρ, μπλοκάρει ο Τσιντώτας

90'+1: Οφσάιντ ο Λιβάγια και αψιμαχία με τον Μποτία

90': Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων! Απίθανο φινάλε στο ματς

87' ΓΚΟΛ: Κόρνερ για την ΑΕΚ. Ο Τσιγκρίνσκι ισοφαρίζει σε 1-1!! Από το κόρνερ ο Γιακουμάκης προσπάθησε να κάνει το γυριστό, η μπάλα έφτασε στον Τσιγκρίνσκι που ήταν μόνος του και με έναν κεραυνό, κι αφού η μπάλα βρήκε το στήθος του Σισέ κατέληξε στα δίχτυα του Προτό!

86': Ο Μπακάκης κάνει το γύρισμα κι ο Μάριν (!) προλαβαίνει τον Λιβάγια, με τον Φορτούνη να βγαίνει στην κόντρα, αλλά να πλασάρει από μακριά πάνω στον Τσιντώτα.

85': Ο Κούτρης διώχνει με δεύτερη προσπάθεια και πλάγιο για την ΑΕΚ. Γιακουμάκης αντί Μπακασέτα στην ΑΕΚ.

Ο Γκαρσία είδε τον Μάριν μόλις μπήκε στο ματς να έχει την πιο απειλητική προσπάθεια του Ολυμπιακό και τον Τσιντώτα να κάνει μια τεράστια επέμβαση, αλλά από το κόρνερ, η άλλη αλλαγή των ερυθρόλευκων άνοιξε το σκορ!

81' ΓΚΟΛ: Ο Ανσαριφάρντ μετά την εκτέλεση κόρνερ με δυνατό σουτ ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό!

81': Ο Μάριν στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, αναγκάζει τον Τσιντώτα στην επέμβαση του αγώνα

79': Ο Μάριν μπαίνει στο ματς αντί του Πάρντο στην τελευταία κίνηση του Γκαρσία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο γίνονται φοβερές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής...

76': Φάουλ του Μπακάκη στον Φορτούνη και κίτρινη κάρτα. Ο Ταχτσίδης θα κάνει το γέμισμα, αλλά διώχνουν σε πλάγιο οι αμυντικοί.

74': Πάλι εκτελεστής ο Φορτούνης, αλλά έχουμε κίτρινη στον Μασούντ. Διώχνει ο Γαλανόπουλος, ο Φορτούνης επαναφέρει και επιθετικό φάουλ του Σισέ.

73': Φάουλ από πλάγια αριστερά όπως επιτίθεται ο Ολυμπιακός. Το εκτελεί ο Φορτούνης διώχνει ο Γκάλο, σουτάρει ο Κούτρης και κερδίζει το κόρνερ.

72': Φρέσκα πνευμόνια κι από τον Χιμένεθ στα χαφ με τον Γαλανόπουλο να παίρνει τη θέση του Κονέ.

70': Ταχτσίδης αντί Ζιλέ η δεύτερη αλλαγή του Γκαρσία

68': Φάουλ για την ΑΕΚ στα 15 μέτρα έξω από την περιοχή, στην ευθεία με τη γωνιά της μεγάλης περιοχής. Το εκτελεί ο Χριστοδουλόπουλος, ο Ζιλέ διώχνει ο Μασούντ με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Σισέ διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Η πιο μεγάλη στιγμή στο σημερινό παιχνίδι!

66': Σέντρα σουτ του Κούτρη η μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού της ΑΕΚ!

62': Λιβάγια αντί Αραούχο η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ, με τον Κροάτη να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

58': Ανσαριφάρντ αντί Οφόε η πρώτη αλλαγή. Λογικά ο Φορτούνης θα περάσει στον άξονα, ο Μιραλάς δεξιά κι ο Πάρντο αριστερά με τον Ιρανό στην κορυφή της επίθεσης

58': Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ με την σέντρα του Μπακάκη, αλλά η κεφαλιά του Αραούχο κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του Προτό!

55': Δείχνει να πατάει καλύτερα η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα κρατάει πολύ περισσότερη ώρα τη μπάλα.

54': Φάουλ για την ΑΕΚ, ο Μπακασέτας δεν βρίσκει συμπαίκτη του

53': Ο Μασούντ έβγαλε την ΑΕΚ στην κόντρα και η Ένωση κέρδισε το πρώτο της κόρνερ. Το εκτελεί ο Χριστοδουλόπουλος διώχνει ο Πάρντο.

50': Γύρισμα του Οφόε κόρνερ από τον Γκάλο, διώχνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

Έχει πάρει φωτιά το γήπεδο από τις φωνές των οπαδών του Ολυμπακού που προσπαθούν να σπρώξουν την ομάδα τους για να γίνει πιο πιεστική.

48': Στην κόντρα ο Ολυμπιακός, ο Οφόε αντί να πασάρει στον Πάρντο, επιλέγει τον Μιραλάς που ήταν εκτεθειμένος

46': Αψυχολόγητα ο Τσιντώτας παραχωρεί το πλάγιο στον Ολυμπιακό κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά από την εκτέλεση του ο Σισέ σουτάρει από τα... 30 μέτρα και στέλνει τη μπάλα στην κερκίδα.

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο χωρίς κάποια αλλαγή από τους δύο προπονητές.

-Μικρή καθυστέρηση στην επανέναρξη του αγώνα με τον Παπαπέτρου να συζητά με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα πανό που έχει πάρει φωτιά στη Θύρα 7

45': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

43': Εντελώς άστοχο το σουτ του Αραούχο

40': Ο Πάρντο με τη μπάλα εντός περιοχής, σούταρε δυνατά αλλά και πάλι ο Τσιντώτας  έδιωξε 

37': Κίτρινη στον Ρομαό (σωστή) καθώς άπλωσε το χέρι και βρήκε τον Μασούντ στο πρόσωπο.

36': Φάουλ κερδίζει ο Κούτρης, από τη νέα σέντρα του Ζιλέ ο Φορτούνης έπιασε άστοχη κεφαλιά



Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΑΕΚ δείχνει να έχει ισορροπήσει το ματς, κρατάει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, αλλά πλησιάζοντας κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού λείπει η σωστή πάσα

30': Κίτρινη και στον Μποτία για φάουλ στον Αραούχο, με τη μπάλα να στήνεται στα 15 μέτρα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος την έστειλε πάνω στο τείχος.

28': Πρώτη κίτρινη στο ματς για τον Σιμόες που έκανε φάουλ στον Οφόε

28': Ο Τσιντώτας βγαίνει γρήγορα και προλαβαίνει τον Μιραλάς

27': Φάουλ του Οφόε στον Μπακασέτα, με τον τελευταίο να ανταποδίδει ένα πάτημα του Βέλγου στην προηγούμενη μονομαχία τους

25': Από το βολέ του Βέλγου και το λάθος των αμυντικών ο Οφόε βρέθηκε με τη μπάλα εντός της περιοχής, σούταρε από πλάγια κι ο Τσιντώντας έδιωξε σε κόρνερ στην πρώτη τελική του ντέρμπι!

25': Φάουλ για την ΑΕΚ, αλλά μπλοκάρει ο Προτό



19': Ο Αραούχο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το κακό γύρισμα της άμυνας, αλλά πρόλαβε και έδιωξε ο Μποτία.

18': Νέα ένταση μετά από μαρκάρισμα του Αραούχο στον Οφόε

17': Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, ο Βράνιες φαίνεται να κρατά από τον ώμο τον Μποτία, αλλά ο Παπαπέτρου δείχνει παίζεται.

15': Πρώτη οργανωμένη επίθεση της ΑΕΚ με τον Γκάλο να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Αραούχο να σουτάρει εντελώς άστοχα

14': Νέο σκληρό φάουλ του Τσιγκρίνσκι αυτή τη φορά στον Φορτούνη με τον Παπαπέτρου να χαρίζει την κάρτα στον Ουκρανό.

13': Ο Παπαπέτρου σταματά την επίθεση του Ολυμπιακού για χέρι του Φορτούνη, με τον Παπαπέτρου να ενημερώνει τον Χιμένεθ πως αν διαμαρτυρηθεί ξανά με τον ίδιο τρόπο (ζητούσε επιτακτικά κάρτα) θα τον αποβάλλει.

10': Παραμένει χωρίς τελική ο αγώνας, με πολλές δυνατές μονομαχίες κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής.



7': Ο Βράνιες μπερδεύεται, απομακρύνει λανθασμένα με το κεφάλι, αλλά ο Τσιγκρίνσκι διορθώνει το λάθος του

6': Σκληρό φάουλ του Βράνιες στον Φορτούνη. Από την εκτέλεση του η μπάλα περνά άουτ

5': Ο Μιραλάς πιέζει τον Τσιντώτα και τον οδηγεί στο λάθος, αλλά και πάλι δεν προκύπτει φάση.

3': Εμφανής η διάθεση του Ολυμπιακού να πιέσει, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάποια σπουδαία φάση στο ματς.

1': Ο Πάρντο κάνει την προσπάθεια από τα αριστερά, αλλά κάνει επιθετικό φάουλ.

1': Ο διαιτητής Παπαπέτρου σφύριξε για πρώτη φορά

-Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του αγώνα

-Στις 19:20 προβλήθηκε από τα μάτριξ του γηπέδου βίντεο αφιερωμένο στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7 με όλο το γήπεδο να φωνάζει "αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε".

-Εκπλήξεις από τους δύο προπονητές καθώς ο Γκαρσία άφησε στον πάγκο Ένγκελς, Μάριν, Ανσαριφάρντ, ενώ ο Χιμένεθ άφησε εκτός τους Λόπες, Λιβάγια.

-Sold out στο "Γ. Καραϊσκάκης» που είναι κατάμεστο.

Οι ενδεκάδες
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Σισέ, Ρομαό, Οφόε, Ζιλέ, Μιραλάς, Φορτούνης, Πάρντο.
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό βρίσκονται οι: Χουτεσιώτης, Ταχτσίδης, Μάριν, Ανσαριφάρντ, Ένγκελς, Νικολάου και Σεμπά.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Κονέ, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Αραούχο.
Στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Μπάρκας, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μοράν, Λιβάια και Γιακουμάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης