Ολυμπιακός: Οι «εκρήξεις» στην επίθεση και το πρέσινγκ του Γκαρθία

Ολυμπιακός: Οι «εκρήξεις» στην επίθεση και το πρέσινγκ του Γκαρθία

Ο Γκαρθία έχει περάσει νέες ιδέες στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν την κατάλληλη χρονική περίοδο, πως μπορούν να πατήσουν γκάζι στην τελική ευθεία της Super League

Ολυμπιακός: Οι «εκρήξεις» στην επίθεση και το πρέσινγκ του Γκαρθία
Ο Ολυμπιακός πέτυχε διπλό στόχο στο ματς απέναντι στην Ξάνθη. Πρώτα απ’ όλα κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη αυξάνοντας την διαφορά από την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς. Και ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ότι εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών των κιτρινόμαυρων στην Λάρισα. 

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει κάποιος έχει να κάνει με την απόδοση του Ολυμπιακού. Και είναι αξιοσημείωτα κάποια εκρηκτικά πεντάλεπτα που είχαν στο παιχνίδι οι πρωταθλητές Ελλάδος, με πιο χαρακτηριστικό το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Ένα διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» σφυροκόπησαν την εστία της Ξάνθης, έχοντας τέσσερις καλές φάσεις για να πετύχουν γκολ. 

Ήταν κάτι που είχε λείψει τα δύο τελευταία χρόνια από τους πειραιώτες και είναι κάτι που δείχνει την δουλειά που γίνεται στου Ρέντη από τον Όσκαρ Γκαρθία. 

Κλείσιμο
Το συνεχές πρέσινγκ 

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος στο πρέσινγκ των πρωταθλητών Ελλάδος, που αυτή τη φορά δεν ήταν για ένα ημίχρονο, αλλά για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Από το πρέσινγκ ψηλά πέτυχε ο Φορτούνης το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και πρέπει να σημειωθεί ότι με τέτοια κλεψίματα είχαν σκοράρει οι πρωταθλητές και εναντίον του Πλατανιά (Κύπελλο) και κόντρα στην Λαμία. 

Ο Ολυμπιακός βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Γκαρθία έχει περάσει νέες ιδέες σε ότι έχει να κάνει το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν την κατάλληλη χρονική περίοδο, πως έχουν τις δυνατότητες να πατήσουν γκάζι στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδος πέτυχαν την ένατη συνεχόμενη νίκη τους στη σούπερ λίγκα και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ότι το κατάφεραν με εμφατικό τρόπο. Απέναντι δηλαδή σε καλή ομάδα, με ωραίο ποδόσφαιρο, με τρία γκολ και με πολλές ακόμα ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ο Ολυμπιακός ανεβάζει στροφές κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα ικανοποιεί τους φίλους του ενόψει της συνέχειας. 

Η ομάδα του λιμανιού δείχνει με την εικόνα που βγάζει πως είναι σε θέση να κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα στα επόμενα ματς και τούτο είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό για τους φίλους του Ολυμπιακού. 

Κι όλα αυτά σ’ ένα παιχνίδι που απουσίασε ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος, ο Μάρκο Μάριν. Η απουσία του Γερμανού πάντως δεν φάνηκε λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του Κώστα Φορτούνη αλλά και του Φελίπε Πάρντο. Ο Κολομβιανός έκανε και με το παραπάνω την δουλειά για την οποία τον χρησιμοποίησε ο Γκαρθία και ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του διεθνούς άσου.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης