Ολυμπιακός Blog: Όταν η “γυμνή” επίθεση προδίδει την άμυνα

Ολυμπιακός Blog: Όταν η “γυμνή” επίθεση προδίδει την άμυνα

Ο Νίκος Βαρλάς γράφει στο Blog του για την “λευκή πετσέτα” που πέταξε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια και για μια αλήθεια, που μάλλον λίγοι συνειδητοποιούν. Κάθε φορά που οι κόκκινοι καταρρέουν, είναι γιατί καταρρέει η επίθεσή τους και συμπαρασύρει την άμυνα.

Ολυμπιακός Blog: Όταν η “γυμνή” επίθεση προδίδει την άμυνα
Ήταν ένα πολύ άσχημο μπασκετικό βράδυ για τον Ολυμπιακό. Αυτό το καταλάβαμε και το… νιώσαμε όλοι. Πάνω από όλα το ένιωσαν ο κόουτς Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε κανονικό μπάσκετ για δέκα λεπτά. Μετά κατάρρευσε με τρόπο εμφατικό, απόλυτο. Ο αγώνας ήταν τρομερά κρίσιμος για τους Βάσκους που θέλουν να μείνουν μια ανάσα από την οκτάδα και όλοι στην ομάδα όφειλαν να περιμένουν πως θα βρουν απέναντί τους ένα αντίπαλο που “διψάει για αίμα” και… παίζει για την ζωή του.

Ο τρόπος που ο Ολυμπιακός μετά από ένα καλό ξεκίνημα, έγινε πανεύκολη λεία στα χέρια του Μαρτίνεθ και των παικτών του, δείχνει πως κανείς δεν ήταν έτοιμος ούτε στο πνευματικό κομμάτι, ούτε στο αγωνιστικό.

Κλείσιμο
Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο τρόπος που η Μπασκόνια διέσυρε τον Ολυμπιακό και ο τρόπος που οι κόκκινοι πέταξαν λευκή πετσέτα και παράτησαν το παιχνίδι, ανήμποροι για την οποιαδήποτε αντίδραση, σίγουρα δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι μεγάλη ανάγκη να αναλυθεί.

Και η Φενέρ με πανομοιότυπο σενάριο εξέλιξης και… διαφοράς διασύρθηκε πέρυσι στη Βιτόρια και στο τέλος πήγε διακοπές αγκαλιά με την κούπα. Δεν χάθηκε ο κόσμος, ούτε τελείωσε η Ευρωλίγκα σε αυτή την εμφάνιση – φάντασμα.

Το θέμα είναι να αναλυθούν οι αδυναμίες του Ολυμπιακού που τις περισότερες τις γνωρίζουμε και αυτή τη βραδιά όχι απλά βγήκαν στον αφρό, αλλά “έβγαζαν μάτια”.

Για να δούμε τι συνέβη…

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά προηγήθηκε με 8-0, έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά με 21-16 και μετά “έσβησαν τα φώτα”. Αρχικά, ο αντίπαλος αντέδρασε με κυριαρχία μέσα στη ρακέτα. Πήρε επιθετικά ριμπάουντ, ανανέωσε επιθέσεις, σκόραρε μέσα από το ζωγραφιστό, ανέβασε την ψυχολογία του και συνάμα ανέβασε την ένταση και την πίεση στην άμυνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδαμε εικόνες από τα προσεχώς… Από το τι ερχόταν. Η Μπασκόνια συνέχισε να χτίζει το παιχνίδι της κοντά στο καλάθι, συνέχισε να παίρνει πόντους από δεύτερες ευκαιρίες και έτσι μπορούσε να μείνει ολοζώντανη παρά το γεγονός πως μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν άστοχη και μάλιστα σε πολλά ελεύθερα σουτ.

Ο Ολυμπιακός από το 14΄της αναμέτρησης ως το 23 έμεινε χωρίς καλάθι εντός πεδιάς! Είναι κλασικότατη αδυναμία της ομάδας να μένει από 3 ως 5 λεπτά χωρίς καλάθι, αλλά αυτή την φορά παράγινε το κακό! Εκεί, σε αυτό το κομμάτι του αγώνα, τελείωσαν όλα με συνοπτικές διαδικασίες.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους στο άψε – σβήσε και λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ξεπέρασε τους 30 πόντους. Μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση.

Ο Ολυμπιακός ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ επιθετικά στο 5 εναντίον 5. Στατικός, χωρίς κίνηση μακριά από τη μπάλα, χωρίς εμπνεύσεις και ιδέες, καραπροβλέψιμος.

Η Μπασκόνια τον είχε “διαβάσει” τον μπλόκαρε πολύ εύκολα και μετά ξεκίνησε το ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ. Τις δύσκολες στιγμές οι γηπεδούχοι τις ξεπέρασαν με πολλή δουλειά και πολλές νίκες κάτω από τα δύο καλάθια και στη συνέχεια η επιθετική ανυπαρξία του Ολυμπιακού, τους έδωσε την ευχέρεια να κάνουν αυτό που λατρεύουν.

Να τρέχουν σε καταστάσεις τρανζίσιον και να εκτελούν. Πρωτεύοντας αιφνιδιασμός, δευτερεύοντας αιφνιδιασμός, τελειώματα μέχρι μέσα, εύστοχα ελεύθερα μακρινά σουτ, ωραίες συνεργασίες, ΟΛΑ με την άμυνα του Ολυμπιακού σε κατάσταση αμυντικής ανισορροπίας.


Περισσότερα εδώ: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης