ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παναθηναϊκός: Το remake “Διαμαντίδης-Μπατίστ” είναι απόλαυση!

Παναθηναϊκός: Το remake “Διαμαντίδης-Μπατίστ” είναι απόλαυση!

Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα του απόρθητου ΟΑΚΑ, με τους ηγέτες του Παναθηναϊκού, Καλάθη και Γκιστ να τρελαίνουν για άλλη μια φορά τον κόσμο και να ξυπνούν όλο και περισσότερο τις μνήμες από τις μυθικές συνεργασίες Διαμαντίδη-Μπατίστ. Τα “κλειδιά” και οι μεγάλες μάχες που έρχονται.

Παναθηναϊκός: Το remake “Διαμαντίδης-Μπατίστ” είναι απόλαυση!
Αν πριν το παιχνίδι με την Μπάρτσα, που γνώριζες ότι είναι φορμαρισμένη, ενώ ιστορικά έχει τον… τρόπο της στο ΟΑΚΑ, έλεγες πως ο Παναθηναϊκός θα επικρατούσε έχοντας μόλις 18% από το τρίποντο, αλλά σκοράροντας 84 πόντους, μάλλον τρελό θα σε έλεγαν.

Κι όμως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, παρά τα 4/22 τρίποντα και παρότι τα σουτ από τα 6,75μ. είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού της, βρήκε τον τρόπο, έκανε το 9Χ9, επιβεβαίωσε πως η έδρα της “καταπίνει” κάθε αντίπαλο, δίνοντας έξτρα ώθηση όπως υπογράμμισε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και της δείχνει τον δρόμο για την μεγάλη επιστροφή στο Final-4.

Οι αριθμοί-κλειδιά

Κλείσιμο
Τα 4/22 είναι το νούμερο που δεν βγήκε στον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε σε plan B για να πάρει αυτό το παιχνίδι. Αντίστοιχα όμως, δύο άλλες κατηγορίες στη στατιστική είναι αυτές που του έδωσαν τη δυνατότητα να έχει το πάνω χέρι και παρά την αστοχία να συμπληρώσει μια ντουζίνα νίκες σε 17 αγώνες στον φετινό “μαραθώνιο”.

Το 11-1 στα κλεψίματα και το 9-19 στα λάθη δείχνουν εύγλωττα που στηρίχθηκε η νίκη των “πράσινων”. Δύο τομείς αλληλένδετοι, με τα κλεψίματα να είναι το επακόλουθο της εξαιρετικής αμυντικής τακτικής και εκτέλεσης, που οδήγησαν σε πόντους που δεν βρέθηκαν αυτή τη φορά από την περιφέρεια.




Καλάθης-Γκιστ κάτι θυμίζουν…

Οσο για τους ηγέτες της νίκης; Αυτά που έκαναν Καλάθης και Γκιστ ξεσήκωσαν απόλυτα δικαιολογημένα το ΟΑΚΑ και τρέλαναν 15.000 “πράσινους” στην εξέδρα που μετέτρεψαν το γήπεδο σε “άβατο” σε άλλη μία αναμέτρηση. Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά, δεν συνεχίστηκε καλά, η αστοχία δημιουργούσε αμφιβολία, όμως αυτοί ήταν εδώ, ήταν εκεί, ήταν παντού!

Ο Νικ 17 πόντους, 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 ριμπάουντ, μόνο ένα λάθος, 31 στην αξιολόγηση. Ο Τζέιμς 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, μία τάπα, ένα λάθος, 27 στην αξιολόγηση. Θέλετε κι άλλες αποδείξεις ότι ήταν οι κορυφαίοι;

Το ότι ήταν κορυφαίοι είναι αδιαμφισβήτητο, όπως τείνει προς τα εκεί και η εκπληκτική τους ομοιότητα με το μυθικό δίδυμο Διαμαντίδη-Μπατίστ στα χρυσά “πράσινα” χρόνια!

Οι συνεργασίες τους είναι το κάτι άλλο, με το Νικ να ξέρει πού να πασάρει για να βρει τον Τζέιμς κι αυτός γνωρίζει πού να βρεθεί για να υποδεχθεί την μπάλα και να την καρφώσει στο καλάθι! Χιλιάδες φορές το έκαναν Διαμαντίδης και Μπατίστ στο παρελθόν, με αντίστοιχη συχνότητα βρίσκονται πλέον Καλάθης και Γκιστ, με το “remake” του ζευγαριού να ενθουσιάζει τον κόσμο, που τους απολαμβάνει και περιμένει και από τη νέα “version” να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης