Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-4: Χριστουγεννιάτικος περίπατος και πρόκριση

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-4: Χριστουγεννιάτικος περίπατος και πρόκριση

Μπορεί να άργησε να ανοίξει το σκορ, με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 45', αλλά στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και πήρε από το πρώτο ματς την πρόκριση - Μπακασέτας στο 46', Γκάλο στο 65' και Γιακουμάκης στο 87' τα άλλα γκολ της ΑΕΚ

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-4: Χριστουγεννιάτικος περίπατος και πρόκριση
Οι απουσίες ήταν πολλές και σημαντικές (Λιβάια, Βράνιες, Τσόσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον), η ισοπαλία με τον Απόλλωνα πριν λίγες μέρες δεν ήταν και ό,τι καλύτερο αλλά αυτά δεν επηρέασε την ΑΕΚ, η οποία έκανε αυτό που έπρεπε. Καθάρισε, δηλαδή, από το πρώτο ματς την πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου και θα κάνει καλές γιορτές, περιμένοντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Γκολ και πολύ καλό παιχνίδι συνολικά από τον Μπακασέτα, ο οποίος είχε πολλές σωστές μεταβιβάσεις, πολύ καλά πήγε και το δίδυμο Γαλανόπουλου-Κονέ τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά μετά το πρώτο 20λεπτο, πολύ σοβαρή εμφάνιση συνολικά από την Ενωση από την αρχή ως το τέλος του ματς, δείχνοντας ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου από την πρόσφατη γκέλα στο πρωτάθλημα.

Το ματς άρχισε με την Ενωση να παρατάσσεται με 3-5-2 και να παίρνει από το ξεκίνημα τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, επιβάλοντας τον ρυθμό της. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτανε εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή και εύκολα θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα στο 20' με το τετ α τετ του Χριστοδουλόπουλου, μετά την πάσα του Αραούχο, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε.

Κλείσιμο
Οι δυό τους μονομάχησαν σε παρόμοια φάση και λίγα λεπτά μετά (27') ξανά από πάσα του Αραούχο αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού βγήκε ξανά νικητής, κρατώντας το 0-0. Με κατοχή μπάλας και σωστή ανάπτυξη η ΑΕΚ έδινε την εντύπωση ότι δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά περισσότερα για να σκοράρει και η επιβεβαίωση -αφού πρώτα απείλησε και ο Παναιτωλικός στο 40' με Μοράρ και Κλέσιο- ήρθε στο 45' με το πέναλτι του Μάρκος Πάουλο στον Κονέ και την εύστοχη εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου (0-1).

Καλά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο για την Ενωση, καλύτερα άρχισε το δεύτερο, αφού στο 46' ο Λόπες γύρισε από αριστερά και ο Μπακασέτας κινήθηκε σωστά ανάμεσα στα στόπερ για να κάνει το 0-2 από κοντά. Το μόνο που είχε να κάνει η ΑΕΚ πλέον, η οποία είχε ορεξάτο τον Μπακασέτα να βρίσκει με ωραίες μπαλιές τους συμπαίκτες του, ήταν να παραμείνει σοβαρή για να "κλειδώσει" το ματς και ακριβώς αυτό έκανε, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ.

Ηταν το 64ο λεπτό, όταν ο Γκάλο με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-3, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που προσπάθησε στη συνέχεια για το γκολ της τιμής αλλά δεν το βρήκε. Και δεν το βρήκε επειδή τελείωναν λάθος τις φάσεις οι παίκτες του, γιατί κάποιες ευκαιρίες κατάφεραν να τις κάνουν από την στιγμή που χαλάρωσε και η ΑΕΚ, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Και την εξασφάλισε τελικά με 0-4 στο Αγρίνιο, αφού στο 87' οι τρεις αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ, οι Αϊντάρεβιτς-Κλωναρίδης-Γιακουμάκης, συνεργάστηκαν άψογα για να βρει δίχτυα ο τελευταίος, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ ως Κιτρινόμαυρος!

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας (61' Ρόσα), Χαντάκιας (52' Ροντρίγκες), Ρότσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74' Μαρινάκης).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λόπες (80' Κλωναρίδης), Αραούχο.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης