Λαμία-Λάρισα 0-2: Σούζα Ευρώπης το αλογάκι!

Λαμία-Λάρισα 0-2: Σούζα Ευρώπης το αλογάκι!

Ο Μίλος Ντέλετις με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (18', 31') χάρισε το διπλό στην ΑΕΛ που όχι μόνο ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά απέχει πλέον δύο πόντους από την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη

Λαμία-Λάρισα 0-2: Σούζα Ευρώπης το αλογάκι!
Με ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και διαχείριση στο δεύτερο, η Λάρισα πηγαίνει... σούζα στα Χριστούγεννα μιας και εδραιώνεται στην 7η θέση και περιμένει το αποτέλεσμα του Πανιώνιου για να μάθει εάν θα μειώσει και την διαφορά από την 5η θέση! Το «αλογάκι» με τα δύο γκολ του Ντέλετιτς (18' και 31') πέρασε από την έδρα της Λαμίας πετυχαίνοντας το πιο εύκολο «διπλό» της την φετινή σεζόν.

Η Λαμία δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο παιχνίδι, είχε μόνο μία φάση στο ματς και αυτή ένα μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου που σταμάτησε στο δοκάρι... Το «αλογάκι» είναι σούζα λίγο πριν φύγει το 2017.

Μονόλογος της ΑΕΛ
Μπήκε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει και να σκοράρει και της βγήκε. Οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο. Εκμεταλλεύτηκαν στο 100% τους χώρους που τους έδωσε η Λαμία και με τους τέσσερις μεσοεπιθετικούς (Ναζλίδης, Κριζμάν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς) να έχουν πολλά κέφια έδωσαν προβάδισμα στην ΑΕΛ δύο τερμάτων.
Κλείσιμο

Στο 18' ήταν η πρώτη αντεπίθεση της ΑΕΛ με τον Αγκάνοβιτς να κουβαλάει την μπάλα για 40 μέτρα να την δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Ντέλετιτς κι αυτός να νικάει τον Παπαδόπουλο με αριστερό σουτ. Και παρά το γκολ που έβαλε η Λάρισα δεν σταμάτησε ν' απειλεί την Λαμία.

Και δικαιώθηκε γι' αυτό μιας και στο 31' σε νέα αντεπίθεση οι παίκτες της ΑΕΛ έκρυψαν την μπάλα. Ο Ναζλίδης με πάσα αρχικά στον Κριζμάν ο οποίος πρόλαβε τον Παπαδόπουλο κι έβγαλε την μπάλα στον Ντέλετιτς ο οποίος σε κενή εστία έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα.

Το 4-2-3-1 της ΑΕΛ λειτούργησε άψογα και στις τρεις γραμμές την ίδια ώρα που η Λαμία ήταν σαφώς μπερδεμένη με το δικό της σύστημα.

Το «έσβησε» στο δεύτερο
Το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΛ να κάνει διαχείριση στο δεύτερο. Και το έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη έδωσε την μπάλα στην Λαμία, γύρισε κάποια μέτρα πιο πίσω και έβγαλε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να δεχτεί φάση!

Εξαίρεση το μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου από τα 35 μέτρα το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι (48') το οποίο όμως δεν ήρθε από πλάνο της Λαμίας αλλά από την έμπνευση του παίκτη της.

Η Λάρισα για 45 λεπτά δεν έδωσε την παραμικρή ευκαιρία στην Λαμία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και πήρε το πιο εύκολο «διπλό» της στο φετινό πρωτάθλημα.

Mvp: Ντέλετιτς. Κέρδισε στο... νήμα τον Αγκάνοβιτς μιας και σημείωσε και τα δύο γκολ της ΑΕΛ και της έδωσε ένα σπουδαίο «διπλό».
Αδύναμος κρίκος: Πίτι. Δεν βοήθησε ποτέ την ομάδα του και αντικαταστάθηκε από το 61'.
Στο ύψος του: Αγκάνοβιτς και Ναζλίδης. Εξαιρετικοί και οι δύο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτοί που δημιουργούσαν όλες τις επιθέσεις της ΑΕΛ.
Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποιο σημείο του αγώνα που να έγινε κάποια γκάφα άξια αναφοράς.
Το στραγάλι: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Σκούλα. Ολες οι αποφάσεις του σωστές.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Λάρισα πήρε μια πολύ εύκολη και δίκαιη νίκη μέσα στη Λαμία μιας και εκμεταλλεύτηκε στο 100% το καλό της πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκανε διαχείριση. Η Λαμία δεν απείλησε ποτέ την εστία του Μπόζοβιτς με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ από τα 35 μέτρα του Αναστασόπουλου που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Οι συνθέσεις:
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (28' Τσούκαλος), Κουκολης, Ομο, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Πίτι (61' Φράγκος), Αναστασόπουλος (56' Τσαπρούνης), Βουό
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (92' Γιαννιτσάνης), Αγκάνοβιτς (79' Μπάλλας), Κριζμάν (88' Μασούρας)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης