Γιάνις Στρέλνιεκς: 2ος πιο εύστοχος σε βολές στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Γιάνις Στρέλνιεκς: 2ος πιο εύστοχος σε βολές στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

O Γιάνις Στρέλνιεκς αποτελεί την κορυφαία μέχρι στιγμής μεταγραφή του καλοκαιριού και προσδίδει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού όλα όσα ζητάει ένας προπονητής από τον πόιντ γκαρντ του. Σκορ, δημιουργία, ηρεμία, σιγουριά!

Γιάνις Στρέλνιεκς: 2ος πιο εύστοχος σε βολές στην ιστορία της Ευρωλίγκας!
Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία σε αυτές τις πρώτες 11 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε τους παίκτες-κλειδιά, σίγουρα ο Γιάνις Στρέλνιεκς θα βρισκόταν ανάμεσα στις επιλογές.

Ο Λετονός γκαρντ έχει δικαιώσει απόλυτα την εμπιστοσύνη των “ερυθρολεύκων” κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και έχει επιβεβαιώσει πως είναι πολύτιμος τόσο σε εκτέλεση όσο και σε δημιουργία.

Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός πως την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο κορυφαίος της διοργάνωσης σε αναλογία ασίστ/λαθών με 76 τελικές πάσες για μόλις 26 σφάλματα. Όσον αφορά στο σκοράρισμα τώρα, ο Στρέλνιεκς διατηρεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν διψήφιο αριθμό πόντων (10.2) ενώ εκτελεί με 53.1% στα δίποντα, 48.7% στα τρίποντα και 100% στις ελεύθερες βολές! Αυτό το τελευταίο νούμερο αξίζει μεγαλύτερης προσοχής.

Κλείσιμο
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο γκαρντ του Ολυμπιακού μετράει 21/21 βολές στα πρώτα 11 παιχνίδια ενώ για να βρούμε άστοχη προσπάθεια του πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω μέχρι τις 25 Ιανουαρίου και την αναμέτρηση απέναντι στη Ρεάλ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις τέσσερις σεζόν που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, ο Στρέλνιεκς σουτάρει από τη γραμμή της φιλανθρωπίας με 100% (2013/14), 91.3% (2015/16), 89.2% (2016/2017) και 100% (2017/18).

Στρέλνιεκς: Χειρότερος μόνο από τον Νάντο Ντε Κολό

Απόλυτα φυσιολογικά ο Γιάνις Στρέλνιεκς βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τους πιο εύστοχους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Για την ακρίβεια, έχει αστοχήσει σε μόλις 8 βολές στα 67 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί και με ποσοστό 92.98% κυνηγάει τον… άχαστο Νάντο Ντε Κολό (93.62%).

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους top 10 πιο εύστοχους. Το συμπέρασμα είναι ένα: Αν οι αντίπαλοι θέλουν να στείλουν τον Ολυμπιακό στις βολές, σίγουρα ο Λετονός γκαρντ είναι ο αυτός που πρέπει να αποφύγουν!



Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης