Ζιελόνα Γκόρα-Άρης 72-80: Ο Μποχωρίδης έδειξε το δρόμο

Ζιελόνα Γκόρα-Άρης 72-80: Ο Μποχωρίδης έδειξε το δρόμο

Με μαγική εμφάνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη ο Άρης έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της Ζιελόνα Γκόρα αυξάνοντας τις ελπίδες πρόκρισής του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Ζιελόνα Γκόρα-Άρης 72-80: Ο Μποχωρίδης έδειξε το δρόμο
Ο 23χρονος γκαρντ έκανε τρομερά πράγματα στο παρκέ γεγονός που πιστοποιείται μέσα από τη γλώσσα των αριθμών καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Γενικά ο Άρης πραγματοποίησε την πιο μεστή φετινή εμφάνισή του σημειώνοντας για πρώτη φορά 80 πόντους!

Μέσα από την αποτελεσματική άμυνά του, ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Η ελληνική ομάδα κατέστρεψε πολλές επιθέσεις των Πολωνών, τους ανάγκασε να σουτάρουν από μακρινή απόσταση (σ. σ. και είχαν 3/14 τρίποντα) και παράλληλα δεν τους επέτρεψε να βγάλουν συνεργασίες στο παρκέ. Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τους «κίτρινους» ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης καθώς με οκτώ πόντους, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα ήταν ο κύριος λόγος που ο Άρης ξέφυγε στο σκορ μετά το 12-15 της πρώτης περιόδου.

Για την ακρίβεια, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με 0-7 σερί στη δεύτερη περίοδο (12-22, 11:30) στη διάρκεια της οποίας είχε καλύτερη επιθετική λειτουργία βρίσκοντας πόντους και στοtransition game και περνώντας μπάλα στη ρακέτα (όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις). Η Ζιελόνα Γκόρα επίσης βρήκε… σκορ μέσα από τις ατομικές ενέργειες του Φλόρενς και του Μοκρός, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Άρη στη διατήρηση της διαφοράς (25-33, 16’) μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (32-38).

Κλείσιμο
Η Ζιελόνα Γκόρα έπαιξε πιο επιθετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε περισσότερες συνεργασίες στο παρκέ με τελικό αποδέκτη τον Ντραγκίτσεβιτς (σ. σ. σημείωσε οκτώ πόντους στην 3η περίοδο) και με 9-0 σερί μετέτρεψε το 36-44 σε 45-44(26’). Εκεί ο Άρης είχε σωστή αντίδραση καθώς έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα, επιθετικά πήρε πολλά από τον Κιθ Μπένσον και με δικό του επιμέρους σκορ προηγήθηκε με 51-56 στο τέλος της περιόδου.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έβαλε τη σφραγίδα του στην τελευταία περίοδο καθώς τα δικά του τρίποντα – όπως κι αυτά του Γκάρι Μπελ – διαμόρφωσαν συνθήκες νίκες στους «κίτρινους». Μάλιστα η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 12 πόντων (57-69, 34’) για τον Άρη. Οι προσπάθειες των Ντραγκίτσεβιτς, Σάβοβιτς για την ανατροπή ανακόπηκαν δια χειρός των δύο παραπάνω παικτών του Άρη για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα ο Γιάννης Αθηναίου διαμορφώνοντας το 71-80(39’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης σούταρε με πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας χάρη στους Μποχωρίδη-Μπελ, κυρίως όμως βρήκε πολλές συνεργασίες στην επίθεση σημειώνοντας για πρώτη φορά φέτος πάνω από 71 πόντους.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 22 πόντους (7/11 σουτ), εννιά ασίστ, τρία κλεψίματα και κυρίως ύψωσε ανάστημα κάθε φορά που οι Πολωνοί προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γκάρι Μπελ έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ που πήρε με ποσοστό ευστοχίας 67%, ενώ ο Κιθ Μπένσον

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κελάτι, Γκετσεβίτσιους και Κόζαρεκ που συνθέτουν τη δύναμη πυρός της Ζιέλονα Γκόρα πρόσφεραν 12 πόντους με 3/17 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αντίδραση του Άρη από το 26’ έως το 28’. Η Ζιέλονα Γκόρα απέκτησε το προβάδισμα με 45-44 αλλά η ελληνική ομάδα με επιμέρους σκορ 2-10 σε 120 δευτερόλεπτα ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα (47-54).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Με εξαίρεση τα λάθη που έκανε στην 3η περίοδο ο Άρης έχει πολλά πράγματα να κρατήσει από το παιχνίδι. Η Ζιέλονα Γκόρα σούταρε 23% στο τρίποντο κι ενώ στους προηγούμενους αγώνες είχε 44%!

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 32-38, 51-56, 72-80.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης