Μεγάλη η… Χάρις του, εκτελεστής των “αιωνίων” (videos)

Μεγάλη η… Χάρις του, εκτελεστής των “αιωνίων” (videos)

Ο Μάνι Χάρις εξελίσσεται σε παίκτης των μεγάλων ραντεβού για την ΑΕΚ, αφού μετά από τον Παναθηναϊκό εκτέλεσε και τον Ολυμπιακό για την πρώτη νίκη σε βάρος του μετά από 13 χρόνια και 26 διαδοχικές ήττες.

Μεγάλη η… Χάρις του, εκτελεστής των “αιωνίων” (videos)
Όπως οι παραδόσεις, τα σερί είναι για να σπάνε. Η φετινή ΑΕΚ κατάφερε και τα δύο μέσα σε σχεδόν ένα μήνα. Πρώτα άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια για τη δική της πρόκριση για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και τώρα νίκησε και τον Ολυμπιακό στη Stoiximan.gr Basket League για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και 26 διαδοχικές ήττες σε κανονική περίοδο και playoffs.

Μπορεί στον πάγκο να έχει πια άλλο προπονητή (Σωτήρης Μανωλόπουλος -> Ντράγκαν Σάκοτα), αλλά στο παρκέ ο παρονομαστής ήταν ο ίδιος: Μάνι Χάρις.

Ο 28χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ είχε έρθει με φόρα από την Κίνα (Ανχούι Γουενάι/CBA: 30,1π., 6,4ρ., 4,1ασ., 2,6κλ., 0,1κοψ., 2,2λ. σε 38′), η αλλαγή… περιβάλλοντος του είχε πάρει λίγο χρόνο (2π. με 1/3δίπ., 0/1τρίπ., 1ρ., 1ασ. σε 9:30 vs. Ρέθυμνο Cretan Kings 81-74 την 9η αγων. στο ντεμπούτο στη Stoiximan.gr Basket League και γενικά… off στα πρώτα παιχνίδια), αλλά η συνέχεια ήταν κι είναι διαφορετική. Η πρώτη… τρανταχτή απόδειξη ήταν στον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, όταν με 20 πόντους (6/14δίπ., 1/3τρίπ., 4/7β.), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο (και 3 λάθη) σε 29:46 είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στο comeback σε τελικό του θεσμού για πρώτη φορά από το 2001, ενώ τώρα ήρθε κι η δεύτερη: Πρώτος σκόρερ (15π. με 7/13δίπ., 0/1τρίπ.), πρώτος ριμπάουντερ (9ρ.), 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και -χαλάλι- 3 λάθη σε 31:27 στη νίκη επί του Ολυμπιακού (66-62 – διαβάστε εδώ για τη σημασία της) στο ΟΑΚΑ για τη 8η αγωνιστική και το 5-3 της ΑΕΚ στη Stoiximan.gr Basket League.

Κλείσιμο
Και ναι μεν η στατιστική του απέχει ακόμα αρκετά από ό,τι έχει συνηθίσει άπαντες, αλλά είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει βρει στο πρόσωπό του έναν δεινό εκτελεστή κι οι αντίπαλοί της έναν μόνιμο μπελά.




Πηγή: www.eurohoops.net/el

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης