Άρης - Παναθηναϊκός 70-88: Ήταν σοβαρός και καθάρισε εύκολα

Άρης - Παναθηναϊκός 70-88: Ήταν σοβαρός και καθάρισε εύκολα

Με... καταιγισμό τριπόντων, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Άρη και με τη νίκη του με 88-70 στο «Nick Galis Hall» έκανε το 8/8 στην Basket League παραμένοντας μόνος πρώτος και αήττητος στην βαθμολογία

Άρης - Παναθηναϊκός 70-88: Ήταν σοβαρός και καθάρισε εύκολα
Μετά την ήττα στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός ήθελε μια... χαλαρή εμφάνιση απέναντι στον Άρη προκειμένου να κάνει και μια καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα που ακολουθεί στην EuroLeague κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο!

Όπερ και εγένετο! Δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα και παίζοντας στο... ρελαντί από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τελική επικράτηση με 88-70 και να διατηρήσει το απόλυτο 8/8 στην φετινή Basket League. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ το έβλεπαν... βαρέλι και αυτό φαίνεται από το 54% στα τρίποντα και τα 13/24 σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων.

Η ευστοχία τους ήταν εκείνη που έβαλαν τους... τίτλους τέλους στο ματς, αφήνοντας τους γηπεδούχους εκτός διεκδίκησης κάτι καλύτερου! Ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους και 8 ασίστ ήταν ο καλύτερος για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Καταλανός τεχνικός. Για δεύτερη σερί εβδομάδα, αισθητή έκαναν την παρουσία τους, τόσο Μήτογλου όσο και ο Όγκουστ.

Κλείσιμο
Φυσικά φρόντισε να κάνει και πάλι την αναγκαία διαχείριση, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής σε όλους. Άλλωστε δεν γινόταν να μην παίξει κάποιος βασικός παίκτης καθόλου, αφού είναι απαραίτητο να διατηρηθεί σε ρυθμό. Ο Μποχωρίδης ήταν το πρόσωπο του αγώνα λόγω του... πρόσφατου παρελθόντος του στον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Μπένσον με τον Αθηναίου πάλευαν για λογαριασμό του θέλοντας να αποτρέψουν την βαριά ήττα για την ομάδα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά στην τελευταία περίοδο ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους, με τον Μπελ να την «ψαλιδίζει» στο τέλος χάρη στα μακρινά του σουτ.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα στο «Nick Galis Hall» από το ξεκίνημα του αγώνα. Μπορεί να μην χρειάστηκε να πατήσει το πόδι στο γκάζι ωστόσο ουδέποτε απειλήθηκε από τους «κιτρίνους» οι οποίοι απλά... προσπαθούσαν να είναι ανταγωνιστικοί, πότε με τον Μπένσον και πότε με τον Αθηναίου. Όμως η διαφορά στο ρόστερ και στο βάθος ήταν... ξεκάθαρη με αποτέλεσμα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να έχει τις μηχανές στο ρελαντί για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Μετά το 17-21 υπέρ των «πρασίνων» στο πρώτο δεκάλεπτο χάρη στην επιθετική δεινότητα του Νικ Καλάθη, στη συνέχεια η διαφορά ολοένα και έπαιρνε... διαστάσεις.

Άλλωστε η «παγωμένη» ατμόσφαιρα στο «Nick Galis Hall» από τους λιγοστούς φίλους του Άρη δεν βοηθούσε καθόλου την κατάσταση. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 10 πόντους (37-27) ενώ πήγε και στο +13 (27-40) λίγο πριν κλείσει στην μέγιστη διαφορά της το ημίχρονο (48-32). Τα 7/11 τρίποντα του Παναθηναϊκού ήταν και το κλειδί του πρώτου ημιχρόνου, με τον Καλάθη να έχει 13 πόντους και τον Σίνγκλετον να τον ακολουθούσε με άλλους 9 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν υπήρχε ούτε ένταση, ούτε τίποτα και λίγο-πολύ φαινόταν ότι και οι δύο ομάδες περίμεναν να... τελειώσει το ματς και να προχωρήσουν παρακάτω, στις επόμενες υποχρεώσεις τους. Ο Μπένσον συνέχιζε να δημιουργούσε προβλήματα στην «πράσινη» ρακέτα, την ώρα οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν ρίξει τελείως ταχύτητα και απλά... διατηρούσαν τη διαφορά στο σκορ. 
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης