Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: «Αγκαλιάζει» τον τίτλο η αήττητη αρμάδα του Γκουαρντιόλα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: «Αγκαλιάζει» τον τίτλο η αήττητη αρμάδα του Γκουαρντιόλα

Με δύο γκολ από εκτελέσεις κόρνερ, η Σίτι υποχρέωσε την Γιουνάιτεντ, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά, στην πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 42 ματς, ξέφυγε με 11 βαθμούς και τώρα... άντε πιάστε την!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: «Αγκαλιάζει» τον τίτλο η αήττητη αρμάδα του Γκουαρντιόλα
Σε άσχημο εφιάλτη της Γιουνάιτεντ εξελίσσεται η Σίτι. Οι Πολίτες πήραν τεράστια νίκη με 1-2 που σημαίνει τουλάχιστον μισό τίτλο στο Old Trafford και πήαν τη διαφορά από τη 2η θέση στους 11 βαθμούς. Η μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα εκμεταλλεύτηκε την τύχη και την ανικανότητα του Λουκάκου να διώξει σε δύο στημένες φάσεις και επέβαλλε ήττα στο Θέατρο των Ονείρων για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η ίδια είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ! Η νίκη της Σίτι, πέρα από την τεράστια βαθμολογική σημασία και πέρα από το κάζο στην Γιουνάιτεντ, της χαρίζει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς έγινε η μοναδική με 14 σερί νίκες σε μία σεζόν, αφήνοντας πίσω την Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε που έφτασε τις 13 πέρυσι. Σίλβα και Οταμέντι τα γκολ των Citizens, είχε ισοφαρίσει ο Ράσφορντ για τους Red Devils.

Μια εικόνα που οι περισσότεροι θα περίμεναν είχε από το πρώτο κομμάτι του το παιχνίδι. Η Γιουνάιτεντ άφησε την μπάλα στην Σίτι και περίμενε πίσω χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα η αντίπαλός της να φτάσει την κατοχή πάνω από το 75%. Η ομάδα του Πεπ είχε εκτός από την ποιότητα και την άνεση να κυκλοφορεί και μέσα σε ένα λεπτό είχε δύο καλές στιγμές. Στο 16' ο Στέρλινγκ συνδυάστηκε με τον Ζεσούς αλλά το πλασέ του πήγε στα χέρια του Ντε Χέα, κατάληξη που είχε και η προσπάθεια του Βραζιλιάνου, ο οποίος στο 17' χόρεψε τον Ρόχο αλλά δεν έκανε καλή τελική. Το σκηνικό στο παιχνίδι δεν άλλαζε, η Σίτι είχε πρωτοβουλιά και η Γιουνάιτεντ περίμενε βαθιά στην άμυνα, για να είναι όλα τα λεφτά το τελευταίο πεντάλεπτο.

Κλείσιμο



Στο 42' οι Πολίτες είχαν ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα του Ντελφ η μπάλα πέρασε για τον Σανέ που έκανε κοντρόλ και σουτ αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε σε κόρνερ. Από αυτό όμως, η Σίτι άνοιξε το σκορ καθώς αφού εκτελέστηκε, Λουκάκου και Οταμέντι πήδηξαν και η μπάλα πήγε στον Σίλβα που σκόραρε από κοντά (0-1). Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήταν εκπληκτική καθώς όσα δεν είναι κάνει σε όλο το πρώτο μέρος, τα έκανε στο φινάλε του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρσιάλ σούταρε στον Εντερσον και στο δεύτερο Οταμέντι και Ντελφ έχασαν τη σέντρα και ο Ράσφορντ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.



Στο ημίχρονο ο Πεπ έβαλε τον Γκουντογκάν στη θέση του τραυματία Κομπανί και ο Μουρίνιο πέρασε τον Λίντελοφ αντί του χτυπημένου Ρόχο. Η Σίτι μπήκε ξανά πιο δυνατά και στο 54' πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ με ένα γκολ που λογικά θα... γύρισε τα μυαλά του Ζοσέ Μουρίνιο. Από φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Λουκάκου είχε όλο τον χώρο να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στην πλάτη του Σμόλινγκ και εκείνη στρώθηκε στον Οταμέντι που έκανε το 1-2 από κοντά. Ο Γκουαρδιόλα έκανε άμεσα αλλαγή βάζοντας τον Μανγκαλά και βγάζοντας τον Ζεσούς και η Γιουνάιτεντ άφησε την ulta άμυνα με την κατοχή να πηγαίνει στο 42%-58%. Στο 65' η Σίτι έκρυψε την μπάλα άλλα ο Γιανγκ έκοψε τελευταία στιγμή και η Γιουνάιτεντ είχε φάσεις με Λουκάκου (66') και Ράσφορντ (70') που δεν βρήκε στόχο. Οσο η ώρα περνούσε οι γηπεδούχοι ανέβαιναν στο γήπεδο και έδιναν χώρους και στο 70' ο Ντε Μπρόινε είχε καλό αριστερό που έβγαλε ο Ντε Χέα.




Στο 76' ο Ντελφ έκανε νέο λάθος αλλά ο Εντερσον απέκρουσε το σουτ του Ράσφορντ, όμως τίποτα δεν ήταν σαν τη διπλή επέμβαση του Βραζιλιάνου keeper στο 85' που χάρισε ουσιαστικά στην Σίτι τη νίκη.Ο Μαρσιάλ γύρισε πάρε-βάλε από αριστερά στον Λουκάκου που νικήθηκε από κοντά από τον Εντερσον, ο οποίος νίκησε και τον Μάτα αμέσως μετά σε μία εκπληκτική επέμβαση για highlight! Ο Μουρίνιο είχε ρίξει και τον Ζλάταν στο ματς, όμως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά το φινάλε και θα μπορούσαν στο 94' να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ αλλά ο Ντε Χέα σταμάτησε τον Σίλβα κρατώντας το 1-2 ως το τελικό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Ρόχο (46' Λίντελοφ), Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα (82' Μάτα), Λίνγκαρντ (76' Ιμπραΐμοβιτς), Μαρσιάλ, Ράσφορντ, Λουκάκου.
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Κομπανί (46' Γκουντογκάν), Ντελφ, Φερναντίνιο, Νταβίδ Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ (88' Μπερνάρντο Σίλβα), Ζεσούς (59' Μανγκαλά).



Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 1-0 (6' Αρναούτοβιτς)
Μπέρνλι - Γουότφορντ 1-0 (45' Άρφιλντ)
Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ 2-2 (41' πέν. Μιλοβόγεβιτς, 44' Νταν / 10' και 45' Ντεφόου)
Χάντερσφιλντ - Μπράιτον 2-0 (12' και 43' Μουνιέ)
Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ 1-0 (81' Μπονί)
Τότεναμ - Στόουκ 5-1 (21' αυτ. Σόκρος, 53' Σον Χέουνγκ-Μιν, 54' και 65' Κέιν / 80' Σόκρος)
Νιούκαστλ - Λέστερ 2-3 (4' Χοσέλου, 73' Γκέιλ / 20' Μαχρέζ, 60' Γκρέι, 86' αυτ. Αγιόθε Πέρεθ)

Κυριακή
Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-1 (3' Όστιν / 88' Ζιρού)
Λίβερπουλ - Έβερτον 1-1 (42' Σαλάχ / 77' πέν. Ρούνεϊ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (45'+2 Ράσφορντ / 43' Νταβίντ Σίλβα, 54' Οταμέντι)

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 46
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 35
3. Τσέλσι 32
4. Λίβερπουλ 30
5. Άρσεναλ 29
6. Τότεναμ 28
7. Μπέρνλι 28
8. Γουότφορντ 22
9. Λέστερ 20
10. Έβερτον 19
11. Χάντερσφιλντ 18
12. Σαουθάμπτον 18
13. Μπράιτον 17
14. Στόουκ 16
15. Μπόρνμουθ 16
16. Νιούκαστλ 15
17. Γουέστ Μπρομ 13
18. Γουέστ Χαμ 13
19. Σουόνσι 12
20. Κρίσταλ Πάλας 11
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης