ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-1: Κολλημένοι με το "Χ"

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-1: Κολλημένοι με το "Χ"

Η... μάχη των Ζωσιμάδων δεν έβγαλε νικητή! - Το 1-1 ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Λαμία, είναι η 4η σερί ισοπαλία (και με το ίδιο σκορ) για τους Ηπειρώτες και η 5η (!!!) σερί για την ομάδα του Τεννέ! - Απίθανες επεμβάσεις του Μελίσσα στο φινάλε!


ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-1: Κολλημένοι με το "Χ"
Μία, δύο, τρία... πλέον φτάσαμε στα 5 σερί ματς – 4 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο – όπου ο ΠΑΣ μένει στο 1-1. Τελευταία χρονικά αντίπαλος που τον κράτησε σε αυτό το σκορ ήταν σήμερα η Λαμία, που παρότι είχε πάρα πολλές απουσίες, έφυγε από τους «Ζωσιμάδες» με τον βαθμό. 
 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με διάταξη 3-4-3, την οποία έχουν καθιερώσει στα τελευταία τους ματς. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι  Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος στα στόπερ, ο 
Αποστολόπουλος δεξιός μπακ, ο Ναδάλες αριστερός, οι Λίλα, Γιάκος στον άξονα, οι Μανθάτης, Σολτάνι στα άκρα και ο Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.
 
Οι φιλοξενούμενοι των πολλών απουσιών (εκτός οι Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Ακόστα, Βάντερσον και στον πάγκο ο Αναστασιάδης), είχαν σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Μελίσσας ήταν στο τέρμα, ο  Παπαργυρίου δεξιός μπακ, ο  Μπουλούλης αριστερός, οι Κουκόλης, Ασίγκμπα στα στόπερ, οι  Ομο, Μπλάζιτς στον άξονα, ο Πίτι οργανωτής, οι  Βασιλαντωνόπουλος,  Αναστασόπουλος στα άκρα και ο Βουό «φουνταριστός». 
Κλείσιμο
 
Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν διατεθειμένοι να κρατήσουν μπάλα και να εκμεταλλευτούν την ενδεκάδα ανάγκης των αντιπάλων τους. Η Λαμία όμως έδειχνε προσηλωμένη στα ανασταλτικά της καθήκοντα και είχε καλή αμυντική τακτική. Μέχρι το ημίωρο όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά με τον Βασιλαντωνόπουλο δημιούργησε εκείνη ορισμένες προϋποθέσεις για να παραβιάσει την εστία του Βελλίδη.
 
Κάπου εκεί ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έδειξε να βελτιώνεται, λόγω και της εσωτερικής μετατόπισης του Γιάκου που πλέον ανέλαβε ρόλο οργανωτή. Εκείνος και ο Κόντε έφτασαν από μία φορά κοντά στο γκολ (29' και 33' αντίστοιχα), όμως ο πορτιέρο Μελισσάς που μάλιστα ντεμπουτάρισε σήμερα στη μεγάλη κατηγορία (όπως και ο μπακ Παπαργυρίου), σε αμφότερες αντέδρασε σωστά. 
 
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό. Ο ΠΑΣ δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους, αλλά τελικά πήρε το γκολ που έψαχνε από στημένη μπάλα και τον Μαυροπάνο στο 64'. Αυτή η εξέλιξη θεωρητικά θα «ξεκλείδωνε» το παιχνίδι για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ομως λίγο αργότερα (77') η Λαμία ισοφάρισε με ανάλογο τρόπο (κεφαλιά του Τσούκαλου σε φάουλ του Πίτι) και η αναμέτρηση πήρε... φωτιά.
 
Πλέον οι γηπεδούχοι «έτρεχαν» και οι φιλοξενούμενοι είχαν 10 παίκτες πίσω από τη σέντρα και 5-6 μέσα στα καρέ τους. Οι παίκτες του Πετράκη αναζητούσαν διαδρόμους, όμως είτε έπεφταν πάνω στον Ομο – κατά πρώτο λόγο – είτε στον Ασίγκπα, ενώ στις 2 περιπτώσεις που βρήκαν τελική, ο Μελίσσας αντέδρασε πάρα πολύ σωστά (κυρίως στο πλασέ-προβολή του Μαυροπάνου). Οι τρεις τους ύψωσαν ένα... τοίχος και η Λαμία αν και... μισή, απέσπασε έναν πολύτιμο για τη συνέχεια βαθμό.  
 
MVP: Ο Ομο. Μετά το 80' το παιχνίδι παίχθηκε στο 1/4 του γηπέδου της Λαμίας. Δηλαδή στην περιοχή της και στα πρώτα μέτρα έξω από αυτή. Ο έμπειρος χαφ ουσιαστικά «γύρισε» 3ος στόπερ και καθάρισε τα πάντα. Είχε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 10 επεμβάσεις. Εδειχνε απροσπέλαστος. 
 
Στο ύψος του: Οι Μελίσσας και Ασίγκμπα. Ο νεαρός πορτιέρο, στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, έκανε 2 εξαιρετικές επεμβάσεις στο φινάλε του αγώνα (Μαυροπάνος, Γιάκος) και ισάριθμες καλές στο πρώτο ημίχρονο (Γιάκος, Κόντε). Ετσι όχι μόνο δεν ήταν «ψαρωμένος», αλλά έδειξε έτοιμος από καιρό. Ο δεύτερος περιόρισε αισθητά τη δραστηριότητα του Κόντε και στο φινάλε όπου η μπάλα ήταν στην περιοχή της Λαμίας, ήταν ο υπαρχηγός του Ομο (7 επεμβάσεις).   
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Μανθάτης. Για να είμαστε δίκαιοι κτλ... πρέπει να μπουν όλοι οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΣ. Μέχρι το 80' δεν πίεσαν αισθητά. Ο νεαρός όμως μας έχει συνηθίσει σε αρκετά καλύτερα ματς. Χωρίς τελική, με 1/7 γεμίσματα και 9 λάθη, δεν ήταν ο εαυτός του. 
 
Η γκάφα: Η αντίδραση του Βελλίδη στο γκολ της ισοφάρισης της Λαμίας. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ χωρίς η μπάλα να έχει ταχύτητα, απώλεσε τον έλεγχό της και κατέληξε στα δίχτυα του. 
 
Το «στραγάλι»: Οι παίκτες του ΠΑΣ ζήτησαν πέναλτι σε 2 περιπτώσεις, για χέρια των φιλοξενουμένων μετά από προσπάθειές τους. Σε αμφότερες ο Ευαγγέλου φαίνεται πως ορθώς υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς. Γενικότερα ο ρέφερι της αναμέτρησης και οι βοηθοί του βρέθηκαν σε καλή ημέρα.
 
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Αν κάποιος δει «ξερά» τις ευκαιρίες, τότε μπορεί να θεωρήσει – και ορθώς – πως ο ΠΑΣ αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Ομως το ότι πίεσε ασφυχτικά μία ομάδα που είχε πάρα πολλές ελλείψεις μόνο στο τελευταία δεκάλεπτο, ήταν η βασική αιτία που δεν κέρδισε. Η Λαμία έπαιξε σωστά τακτικά, λόγω απουσιών πρόσεξε τα μετόπισθέν της και πήρε τον βαθμό. 
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος (72' Μπουκουβάλας), Μιχαήλ (46' Σκόνδρας), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι (61' Χαλκιαδάκης), Κόντε.
Λαμία (Μπ. Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Παπαργυρίου (57' Καραγιάννης), Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι, Αναστασόπουλος, Μπουλούλης (77' Φράγκος), Βουό (69' Βουό).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης