Ευρωλίγκα: Τα βραβεία του Eurohoops για την 11η αγωνιστική

Ευρωλίγκα: Τα βραβεία του Eurohoops για την 11η αγωνιστική

Ακόμα μία εντυπωσιακή βραδιά Ευρωλίγκας έφτασε στο τέλος της, με επίλογο ένα τρομερό ματς στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση!

Ευρωλίγκα: Τα βραβεία του Eurohoops για την 11η αγωνιστική


Όπως μπορείτε να δείτε και στα αποτελέσματα της αγωνιστικής, οι περισσότερες ομάδες προστάτεψαν την έδρα τους, με αποτέλεσμα το ”τρίο” των ΤΣΣΚΑ Μόσχας (9-2), Ολυμπιακού (9-2) και Φενέρμπαχτσε (8-3) να έχει ήδη σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες στον βαθμολογικό πίνακα, με την ”Ομάδα του Στρατού” και τους περσινούς πρωταθλητές να παίρνουν εκτός έδρας νίκες.

MVP: Γιώργος Πρίντεζης
Γι’ αυτόν τον λόγο, ο MVP της εβδομάδας, δεν ξεχώρισε μόνο για τα τρομερά στατιστικά του, αλλά και για την σπουδαιότητα του ματς, το οποίο έκρινε. Για τέτοιες βραδιές, απέκτησε άλλωστε το παρατσούκλι ”Άγιος Γεώργιος”.
Κλείσιμο

Μπορεί να έχασε δύο κρίσιμες βολές στο τέλος της κανονικής διάρκειας, τελείωσε όμως το ματς με 21 πόντους (ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ πόντων) και 7 ριμπάουντ, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε νίκη στην παράταση ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ερυθρόλευκοι πήραν ακόμα μία σημαντική νίκη, που τους επέτρεψε να συνεχίσουν να μοιράζονται την κορυφή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.



Οι πέντε κορυφαίοι:
1. Νάντο Ντε Κολό: Ακόμα ένα μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Γάλλο σούπερ σταρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους, ειδικά όταν η ομάδα του χρειαζόταν επειγόντως σκορ, προκειμένου τελικά να πάρει τη νίκη απέναντι στη Μπάμπεργκ στην Γερμανία.
2. Αλεξέι Σβεντ: Με τους 29 πόντους του έθεσε νέο ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και το επίσης προσωπικό του ρεκόρ στο σύστημα αξιολόγησης (35), είναι ο …”επίσημος” MVP της αγωνιστικής. Όλα αυτά, για την εκκωφαντική του εμφάνιση, στη νίκη της Χίμκι στο Μιλάνο.



3. Τζέιμς Φελντέιν: Ακόμα ένα career-high, αυτή την φορά για τον πρώην ”πράσινο” γκαρντ. Ο πολύ καλός εκτελεστής επιβεβαίωσε την ευστοχία τος με τους 29 πόντους και τους 32 βαθμούς αξιολόγησης, στην εύκολη νίκη του Ερυθρού Αστέρα απέναντι στην απογοητευτική Εφές.



4. Γιάνις Τίμμα: Ο Λετονός φόργουορντ ξεχώρισε με τους 24 πόντους (5/9 τρίποντα) στον ισπανικό εμφύλιο της Μπασκόνια απέναντι στην Μάλαγα.
5. Γιώργος Πρίντεζης: Γράψαμε ήδη τα κατορθώματα του υπαρχηγού της ελληνικής ομάδας.

Προπονητής: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Ο Σάρας είναι ήδη ένας πολύ καλός προπονητής και το ερώτημα είναι αν θα γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, μία από τις ομάδες στις οποίες ”απογείωσε” την καριέρα του, όντας ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και απέναντι στον πρώην προπονητή του, Τσάβι Πασκουάλ, ο Λιθουανός οδήγησε την Ζαλγκίρις σε ένα μικρό ”θαύμα”. Μπορούμε να πούμε πως αποτέλεσε έμπνευσή για τον παίκτη του, Κέβιν Πάνγκος να πραγματοποιήσει μία εμφάνιση αλά Σάρας, με 11 ασίστς!

Τελευταία κουβέντα: Ανακάμπτει η Φενέρ, Μπαρτσελόνα σε μπελάδες
Δεν υπάρχει …ντροπή όταν χάνεις από τους πρωταθλητές. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και μετά την εκτός έδρας νίκη στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, έφτασε στο 8-3 και την τρίτη θέση. Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες, με την ισπανική ομάδα να ”πέφτει” στο 4-7, το οποίο της εξασφαλίζει την 11η θέση.


Συνεπώς, η φετινή χρονιά -μέχρι στιγμής- δείχνει να αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, όταν οι ”Μπλαουγκράνα” έμειναν εκτός πλέι οφς, κάτι που συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες και την δεδομένη στιγμή.

Πηγή: www.eurohoops.net/el




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης