ΑΕΚ: Η ...οικονομική εκτόξευση μέσω Europa League

ΑΕΚ: Η ...οικονομική εκτόξευση μέσω Europa League

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη εκτοξεύοντας παράλληλα τα έσοδα της με ένα ποσό που ξεπερνάει τα 8 εκατ. ευρώ

ΑΕΚ: Η ...οικονομική εκτόξευση μέσω Europa League
Η ΑΕΚ επέστρεψε για τα καλά. Η Ένωση μετά και την χθεσινή ισοπαλία στο «Ερνστ Χάπελ Στάντιον» επί της Αούστρια Βιέννης θα συνεχίσει και το 2018 στο Europa League. Η πρόκριση εκτός από την ευρωπαϊκή καταξίωση και την άνοδο της ομάδας στην κατάταξη, θα φέρει κι ένα μεγάλο ποσό που θα γεμίσει τα ταμεία της ομάδας, ξεπερνώντας τα οκτώ εκατ. ευρώ!  

Αήττητη στο Europa League
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησαν το καλοκαίρι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Ρώσοι πήραν την πρόκριση και έστειλαν την ΑΕΚ στο Europa League, με την Ένωση να βάζει στα ταμεία της το ποσό των 420.000 ευρώ από την συμμετοχή της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στη συνέχεια στα playoffs του Europa League η ΑΕΚ αντιμετώπισε την βελγική Μπριζ κι εκεί ήρθε η πρώτη υπέρβαση. Πρόκριση στους ομίλους και στάνταρ έσοδα ύψους 2,6 εκατ. ευρώ από την παρουσία της στον όμιλο.

Στον όμιλο κληρώθηκε με τις Μίλαν, Ριέκα και Αούστρια Βιέννης με τις ελπίδες για πρόκριση να αυξάνονται αφού με εξαίρεση την Μίλαν οι άλλες δύο ομάδες ήταν στα μέτρα της. Η παρουσία της όμως ήταν εντυπωσιακή. Τερματίζει δεύτερη και αήττητη έχοντας μία νίκη και πέντε ισοπαλίες και κερδίζει 1 εκατ. ευρώ(!), αφού για κάθε νίκη στους ομίλους του θεσμού προβλέπονται 360.000 ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία 120.000 ευρώ.
Κλείσιμο

Ο κόσμος το καθήκον του
Η παρουσία στην Ευρώπη αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον κόσμο της ομάδας να δώσει βροντερό παρών στις εξέδρες. Και οι φίλοι της ΑΕΚ ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω βάζοντας και αυτοί ένα μικρό λιθαράκι ώστε να γεμίσουν τα ταμεία της ομάδας. Στο ΟΑΚΑ οι «κιτρινόμαυροι» δίνουν πέντε ματς με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα αποτελώντας τον 120 παίκτη της ομάδας. 

Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Ιούλιο βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ περίπου 25.000 θεατές, ενώ τον Αύγουστο απέναντι στην Μπριζ τα εισιτήρια έφτασαν λίγο παραπάνω από 15.000. Με την Αούστρια Βιέννης κόπηκαν 16.000, ενώ κόντρα στην μεγάλη Μίλαν τα εισιτήρια ξεπέρασαν τις 40.000 εισιτήρια! Οι μεικτές εισπράξεις από τα εντός έδρας παιχνίδια ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. ευρώ, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό. 

Έσοδα πάνω από 8 εκατ. ευρώ!
Με την ΑΕΚ πλέον να ετοιμάζεται για την κλήρωση των «32» του Europa League, η Ένωση ετοιμάζεται να κάνει την οικονομική υπέρβαση. Αν προσθέσουμε τα έσοδα από την παρουσία της στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα έσοδα από τα εισιτήρια, το market pool αλλά και αυτά που προβλέπονται τον Φεβρουάριο στα νοκ άουτ παιχνίδια (όσο πιο εμπορικός θα είναι ο αντίπαλος που θα κληρωθεί αλλά τόσο περισσότερο θα αυξηθούν τα πιθανά κέρδη), τα λεφτά που θα κερδίσει η ΑΕΚ θα ξεπεράσουν τα 8 εκατ. ευρώ! 

Καταλαβαίνει κανείς ότι η χθεσινή πρόκριση είχε τεράστια σημασία όχι μόνο γιατί η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει και το 2018 στην Ευρώπη, αλλά εκτοξεύει τα κέρδη της και της δίνει την δυνατότητα να κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. 
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης