«Τελικός» στη Βιέννη: Στα χέρια της ΑΕΚ η πρόκριση

«Τελικός» στη Βιέννη: Στα χέρια της ΑΕΚ η πρόκριση

Η Ενωση θέλει μια ισοπαλία για να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης 

«Τελικός» στη Βιέννη: Στα χέρια της ΑΕΚ η πρόκριση
Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν ήδη τον στόχο τους με την πρόκριση τους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια αλλά τώρα δεν θέλουν να σταματήσουν εκεί και είναι αποφασισμένοι να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν το βράδυ της Πέμπτης ώστε να τους βρει η Ευρώπη και τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2018. Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα βαθμό για να προκριθεί στους 32 του Europa League.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έκαναν την προπόνηση τους στο Ερνστ Χάπελ, όπου αύριο θα είναι έντονο και το κιτρινόμαυρο στις εξέδρες αφού αναμένονται περισσότεροι από 2.000 ΑΕΚτζήδες, οι οποίοι θα νικήσουν τη δική τους μάχη. Από εκεί και πέρα, αν κάνει και η ομάδα του Χιμένεθ το ίδιο στη δική της εντός γηπέδου, το πάρτι που θα στηθεί στη Βιέννη θα είναι από τα παλιά!

Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Αούστρια Βιέννης.

Κλείσιμο
Ο Αργεντίνος επιθετικός τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο για να κάνουν την δουλειά τους και μετά να το γιορτάσουν όλοι μαζί.

«Νομίζω ότι υπάρχει πάρα πολλή διάθεση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πίεση και ο προπονητής θα βάλει τους καλύτερους για να πάρουμε τη νίκη».

Θεωρείς πως η ΑΕΚ είναι φαβορί για την πρόκριση;

«Όλες οι ομάδες ήταν τα φαβορί από την αρχή. Με μία ισοπαλία μπορούσαμε να περάσουμε και αυτό είναι προνόμιο, όμως δεν θα πω ότι είμαστε το φαβορί. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Τι θα έλεγες αύριο στους συμπαίκτες σου πριν από το ματς;

«Νομίζω πως δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω. Είμαστε όλοι μαζί και τα λόγια περισσεύουν. Να μπούμε να κάνουμε την προσπάθειά μας και στο τέλος να το γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Τι είπε ο Χιμένεθ
Ο Ισπανός τεχνικός παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον "τελικό" με την Αούστρια Βιέννης και έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του, λέγοντας πως έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρόκριση που θα γραφτεί στην ιστορία της ΑΕΚ έπειτα από τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε

Για τον λόγο που δεν ήρθε η νίκη κόντρα στη Ριέκα και αν αυτό προκαλεί έξτρα πίεση: «Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά όσο είμαστε στους ομίλους. Δεν ξέραμε την ημέρα της κλήρωσης ότι θα φτάναμε στη σημερινή κατάσταση. Πέραν της Μίλαν οι υπόλοιπες ομάδες ήταν υποψήφιες για την δεύτερη θέση και εμείς έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να προκριθούμε».

Για το αν έχει εισπράξει άγχος στα αποδυτήρια: «Υπάρχει πάρα πολύ όρεξη στα αποδυτήρια. Αυτό που επαναλαμβάνω στους παίκτες μου είναι ότι έχουν μία καταπληκτική σεζόν ως τώρα όμως κρινόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω αύριο να είναι μία καλή μέρα για μας, όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί σε καμία περίπτωση η δουλειά που γίνεται όλους αυτούς τους έξι μήνες».

Για το αν είναι ματς τακτικής ή ματς καρδιάς το αυριανό: «Θα προσπαθήσουμε το παιχνίδι που θα κάνουμε να μπει στην ιστορία της ΑΕΚ. Να θυμόμαστε την αυριανή νύχτα. Όμως και ο αντίπαλος θα προσπαθήσει το ίδιο. Για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν πολλά συστατικά. Σε άλλα παιχνίδια μπορείς μόνο με τακτική, σε άλλα μόνο με καρδιά. Όμως σε μία ολόκληρη σεζόν για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζονται όλα τα συστατικά μαζί».

Για το αν απαγορεύεται να δεχθεί γκολ η ΑΕΚ αύριο: «Ναι, μπορούμε να πούμε ότι απαγορεύεται όμως κάποιες φορές αυτά δεν ισχύουν γιατί κάποιος παραβιάζει τους κανόνες. Όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στο ποδόσφαιρό δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα επειδή επιβάλλονται. Δεν υπάρχει καλή τακτική όταν χάνει μία ομάδα, τότε οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να βάλουμε τους καλύτερους ως σημάδι ότι πάμε για τη νίκη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης