«Εφτάρα» της Παρί, η Βασιλεία «λύγισε» τη Γιουνάιτεντ, μεγάλη νίκη της Ατλέτικο επί της Ρόμα

«Εφτάρα» της Παρί, η Βασιλεία «λύγισε» τη Γιουνάιτεντ, μεγάλη νίκη της Ατλέτικο επί της Ρόμα

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής: Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 0-0, Βασιλεία-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0, Άντερλεχτ-Μπάγερν 1-2, Παρί-Σέλτικ 7-1, Ατλέτικο-Ρόμα 2-0 - Νωρίτερα ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπενφίκα 2-0, Καραμπάχ-Τσέλσι 0-4

«Εφτάρα» της Παρί, η Βασιλεία «λύγισε» τη Γιουνάιτεντ, μεγάλη νίκη της Ατλέτικο επί της Ρόμα
Ασταμάτητη δείχνει η Παρί Σεν Ζερμέν που συνεχίζει να τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες. Θύμα της αυτή την εβδομάδα ήταν η Σέλτικ που έφυγε από το Παρκ Ντε Πρενς με εφτά γκολ και πιθανόν χαρούμενη που το σκορ σταμάτησε εκεί.

Την ίδια ώρα η Βασιλεία πήρε τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ελβετία και ο 1ος όμιλος παίρνει φωτιά, καθώς όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν από 9 βαθμούς και φιλοξενούνται στο τέλος από Μπενφίκα και Γιουνάιτεντ αντίστοιχα.

Τεράστια νίκη από όλες τις πλευρές πέτυχε και η Ατλέτικο Μαδρίτης επί της φορμαρισμένης Ρόμα. Οι Μαδριλένοι που δεν τα πάνε καλά φέτος, πήραν βαθιά ανάσα και θα διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης τους την 6η αγωνιστική απέναντι στην Τσέλσι στο Λονδίνο. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει και η Καραμπάχ να κάνει το θαύμα στη Ρώμη...

Κλείσιμο
Στο Τορίνο το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, αυτό της Γιουβέντους με την Μπαρτσελόνα για τον όμιλο του Ολυμπιακού, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, με το «φτωχό» 0-0 που έδωσε όμως την πρόκριση στους μπλαουγκράνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Γιουβέντους θα κοντραριστεί με την Σπόρτινγκ για το δεύτερο εισιτήριο.

Τέλος, η Μπάγερν πήρε τη νίκη επί της Άντερλεχτ στο Βέλγιο και έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται από τον όμιλο, μετά την Παρί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες των ομίλων

1ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπενφίκα 2-0 (13' Σενίκοφ, 56' Βιτίνιο)

Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (89' Λανγκ)

Ολα έδειχναν ισοπαλία χωρίς γκολ. Βασιλεία (Λανγκ) και Γιουνάιτεντ (Φελαϊνί) ήταν ισόπαλες και στα δοκάρια, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε γενικά πολλές φάσεις, με πιο κλασική τη διπλή χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα των Λουκάκου Φελαϊνί. Ωστόσο, στο 89' ο Λανγκ βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι και έγραψε το 1-0.
 
Το αποτέλεσμα αυτό έστειλε στη 2η θέση τη Βασιλεία στην ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ και όλα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική για το ποια θα ακολουθήσει τους Κόκκινους Διαβόλους. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχασε το απόλυτο που έτρεχε, αλλά αν και δεν έχει περάσει ακόμα μαθηματικά, δεν γίνεται στην πραγματικότητα να χάσει την κορυφή.

Για να μην περάσει η Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να συμβούν μυθικά πράγματα. Σημαντικότερο όλων να ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ με επτά γκολ διαφορά στο «Ολντ Τράφορντ» και ταυτόχρονοα να νικήσει η Βασιλεία στη Λισσαβώνα. Το δεύτερο μπορεί να συμβεί, το πρώτο προφανώς όχι...

Βασιλεία (Ράφαελ Βίκι): Βάτσλικ, Λανγκ, Ζούφι, Στέφεν, Σουτσί, Ομπερλάν, Ντιέ (80' Φράνσον), Μπαλάντα, Ελιουνούσι, Πετρέτα, Ακανζί

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Ρόχο, Μπλιντ, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Φελαϊνι, Λίνγκαρντ (63' Ράσφορντ), Ερέρα, Πογκμπά (66' Μάτιτς), Μαρσιάλ (74' Μαρσιάλ), Λουκάκου

1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Μαν. Γιουνάιτεντ 12 (10-2)
2. Βασιλεία 9 (9-5)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9 (7-8)
4. Μπενφίκα 0 (1-12)

Τελευταία αγωνιστική (5 Δεκεμβρίου)
Μπενφίκα – Βασιλεία
Μαν. Γιουνάιτεντ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
2ος όμιλος

Άντερλεχτ - Μπάγερν 1-2 (63' Χάνί - 51' Λεβαντόφσκι, 77' Τολισό)

Η Μπάγερν έφυγε με νίκη 2-1 από τις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ χάρη στις αποκρούσεις του Ούλραϊχ και στα γκολ των Λεβαντόφσκι, Τολισό, για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την πρώτη θέση, αν ανατρέψει το 3-0 από την Παρί στο φινάλε του ομίλου στο Μόναχο.

Τα πρώτα 45’ ανήκαν στους γηπεδούχους, που πίεσαν εντυπωσιακά ψηλά και έβαλαν πολύ δύσκολα στους Βαυαρούς. Μόλις στο 8’ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Άντερλεχτ, όταν ο Τεόντορτσικ βγήκε τετ α τετ με τον Ούλραϊχ, αλλά ο τελευταίος τον νίκησε. Ο Γερμανός τερματοφύλακας έσωσε την Μπάγερν σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, με τους Απιά (22’), Τεόντορτσικ (30’, 39’), Σπάγιτς (27’) και Γκέρκενς (40’) να μην μπορούν να ανοίξουν το σκορ και να το πληρώνουν στην επανάληψη.

Στο 51’, ουσιαστικά με την πρώτη τους ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Λεβαντόφσκι να κάνει το 0-1 έπειτα από ασίστ του Τολισό. Οι Βέλγοι άργησαν να συνέλθουν μετά το σοκ και το παιχνίδι άνοιξε και πάλι μετά το 60’, με τις ευκαιρίες αυτή τη φορά να χάνονται εκατέρωθεν και τον Χανί να κάνει το 1-1 στο 63’! Δεν έμελλε, όμως, η Άντερλεχτ να κάνει την μεγάλη ανατροπή, με τον Τολισό να κάνει το τελικό 1-2 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κίμιχ.

Άντερλεχτ (Χάιν Φανχάεζεμπρουκ): Σελς, Ντεσάχτ, Μποτζί, Σπάγιτς, Απιά, Κουμς, Ντεντόνκερ, Τρεμπέλ, Χανί (71’ Μπρούνο), Γκέρκενς (65’ Ονιεκούρου), Τεόντορτσικ (82’ Χαρμπαουί)

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Μπόατενγκ, Φριντλ, Ρούντι, Βιδάλ (87’ Χούμελς), Τολισό, Τιάγκο (44’ Χάμες), Ρόμπεν (48’ Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι

Παρί Σεν-Ζερμέν - Σέλτικ 7-1 (9', 22' Νεϊμάρ, 28', 79' Καβάνι, 35' Εμπαπέ, 76' Βεράτι, 80' Άλβες - 1' Ντεμπελέ)

Ο Ντεμπελέ τράβηξε το μονοκόμματο στο 2', η μπάλα χτύπησε σε σώματα και έγραψε το 0-1. Τι ήθελε όμως και το έβαλε η Σέλτικ; Θα γνώριζε την οργή των Παριζιάνων, που φέτος δεν σταματούν πουθενά. Ενδεικτικό του επιθετικού «δαιμονισμού» τους είναι ότι ενώ νικούσαν ήδη 4-1 στο 75', έβαλαν ακόμα τρία σε πέντε λεπτά και σταμάτησαν το κοντέρ στο 7-1. Αυτό σημαίνει ότι έκαναν ρεκόρ. Ξεπέρασαν τα 21 γκολ της Ντόρτμουντ και μετρούν ήδη 24 σε φάση ομίλων, έχοντας ακόμα ένα ματς να παίξουν, εκείνο με την Μπάγερν στο Μόναχο που θα κρίνει την 1η θέση.
 
Αρχικά ανέλαβε ο Νεϊμάρ με πλασέ (9') και με το δεύτερο να κρύβεται η μπάλα (23') μαζί με Ραμπιό, Βεράτι. Επειτα (29') σέρβιρε στον Καβάνι, ακολούθησε από λάθη στην άμυνα το σουτ του Μπαπέ (36') και τρία ακόμα ξερά μονοκόμματα. Πρώτα του Βεράτι (75'), έπειτα το σκαστό από τον Καβάνι (79') που έφτασε τα 21 στη σεζόν συνολικά και για κερασάκι η βολίδα του Ντάνι Αλβες (80'). Οσο τέλεια όμως τα έχουν πάει η Γάλλοι, τόσο χάλια με 17 γκολ στην πλάτη βρίσκεται η Σέλτικ, που θα παίξει εντός με την Αντερλεχτ την 3η θέση.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Αρεολά, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Κουρζάβα, Ντάνι Αλβες, Ραμπιό, Βεράτι (76' Ντι Μαρία), Ντράξλερ (67' Παστόρε), Μπαπέ (76' Λο Σέλσο), Καβάνι

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Σιμούνοβιτς, Μπράουν, Λούστιγκ (13' Μπίτον), Ρόγκιτς, Μπογιατά, Τιέρνι, Ντσαμ (69' Εμπουέ), Φόρεστ, ΜακΓκρέγκορ, Ντεμπελέ (77' Γκρίφιθς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παρί 15 (24-1)
2. Μπάγερν 12 (10-5)
3. Σέλτικ 3 (5-17)
4. Αντερλεχτ 0 (1-17)

Τελευταία αγωνιστική (5 Δεκεμβρίου)
Σέλτικ – Αντερλεχτ
Μπάγερν - Παρί

3ος όμιλος

Καραμπάχ - Τσέλσι 0-4 (21' πεν. Αζάρ, 36', 85' Γουίλιαν, 76' πεν. Φάμπρεγκας)

Ατλέτικο - Ρόμα 2-0 (69' Γκριζάν, 85' Γκαμεϊρό)

Για την Ατλέτικο η νίκη αποτελούσε μονόδρομο ώστε να παραμείνει ζωντανή ενώ για τους Τζαλορόσι ακόμη και η ήττα δεν θα ήταν καταδικαστική, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Κάραμπαχ. Το κίνητρο, επομένως, έκανε την διαφορά στο Wanda Metropolitano, όπου το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Μοιρασμένο ματς, μία καλή φάση για τους Ιταλούς με τον Ζέρσον, ένα γκολ του Φερνάντες που ακυρώθηκε (για χέρι) για τους Ισπανούς και αυτό ήταν όλο κι όλο.

Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, με την Ρόμα να αγγίζει το 0-1 στο 64' με την σέντρα-σουτ του Ναϊνγκολάν που πήγε στο δοκάρι. Λίγα λεπτά μετά, στο 69', ήρθε τελικά το γκολ για την Ατλέτικο με το... αεροπλανικό του Γκριζμάν (1-0) και στο 83' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπρούνο Πέρες. Αμέσως μετά, στο 85', ο Γκριζμάν βρήκε τον Γκαμεϊρό κι αυτός απέφυγε και τον Αλισον για το τελικό 2-0.

Ατλέτικο Μ. (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Τόμας, Χιμένες, Λούκας Ερνάντες, Φιλίπε Λουίς, Κόκε (63' Γκάμπι), Αουγκούστο (58' Κορέα), Σαούλ, Καράσκο (67' Γκαμεϊρό), Τόρες, Γκριζμάν.

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Πέρες, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ναϊνγκολάν, Γκοναλόνς (78' Ελ Σαράουι), Πελεγκρίνι (62' Στρούτμαν), Ζέρσον (71' Ντεφρέλ), Τζέκο, Περότι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 10 (15-7)
2. Ρόμα 8 (8-6)
3. Ατλέτικο Μ. 6 (4-3)
4. Κάραμπαχ 2 (2-13)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/12)
Τσέλσι-Ατλέτικο Μ.
Ρόμα-Κάραμπαχ
 
4ος όμιλος

Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα 0-0

Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα δεν έδειξαν μεγάλη διάθεση να ρισκάρουν και χωρίς να δημιουργήσουν πολλές φάσεις έμειναν στο 0-0 στο Τορίνο, με τους Blaugrana να μένουν δύο σερί φορές ισόπαλοι χωρίς γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Champions League. Εστω κι έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε τσέκαρε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ με... πρώτη θέση, ενώ αντίθετα, οι Bianconeri χρειάζονται να περιμένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να περάσουν και μένουν εκτός αν η Σπόρτινγκ νικήσει την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou και οι ίδιοι δεν νικήσουν τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Το δοκάρι του Ιβάν Ράκιτιτς ήταν η μεγαλύτερη φάση στο ματς.
 
Μόλις στο 2’ χάθηκε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς, όταν ο Κουαδράδο έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε στον Ντάγκλας Κόστα αλλά εκείνος καθυστέρησε μέχρι να φέρει την μπάλα στο αριστερό και σούταρε αδύναμα στον Τερ Στέγκεν. Τα λάθη στις δύο άμυνες δεν ήταν λίγα στο πρώτο κομμάτι του ματς, όμως καμία ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε κάτι και στο 22’ οι Blaugrana είχαν δοκάρι με το φάουλ του Ράκιτιτς που πέρασε απ’ όλους και στη συνέχεια της φάσης ο Παουλίνιο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τη φάση για την Γιούβε, όταν ο Ντιμπάλα έκανε το σουτ άουτ στο 44’.

Στο δεύτερο μέρος και το 56’ ο Βαλβέρδε έβαλε τον Λιονέλ Μέσι και ο Αργεντινός είχε φάουλ λίγο έξω στο 64’. Οι Καταλανοί ήταν μάλλον ανώτεροι με κατοχή και κυκλοφορία και στο 68’ βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ στη δεύτερη μεγαλύτερη φάση μετά το δοκάρι όταν ύστερα από λάθος του Κουαδράδο ο Ντιν είχε μπροστά του τέρμα αλλά προτίμησε να δώσει πάσα καταστρέφοντας τη φάση. Στο τελευταίο κομμάτι η Γιουβέντους δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει απλά την ισοπαλία, η οποία ήρθε μάλλον πολύ φυσιολογικά, ‘φτιάχνοντας’ ουσιαστικά την Μπαρτσελόνα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ρουγκάνι, Μπαρτσάλι, Μπενάτια, Κουαδράδο (71’ Κουαδράδο), Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (66’ Μπετανκούρ), Κεντίρα, Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα (85’ Ματουιντί), Ιγουαΐν.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Παουλίνιο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (82’ Τζόρντι Αλμπα), Ντεουλοφέου (56’ Μέσι), Σουάρες.


Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 3-1

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 11 (7-1)
2. Γιουβέντους 8 (5-5)
3. Σπόρτινγκ 7 (8-7)
4. Ολυμπιακός 1 (4-11)

Τελευταία αγωνιστική (05/12)
Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ
Ολυμπιακός - Γιουβέντους 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης