Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός: Για το θαύμα και το... πάνω χέρι για την πρόκριση

Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός: Για το θαύμα και το... πάνω χέρι για την πρόκριση

Οι σκέψεις του Τάκη Λεμονή για το παιχνίδι-τελικό με τους Πορτογάλους - Τα σχέδια για Φορτούνη «ψευτοεννιάρι» και τον Κούτρη εξτρέμ - Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων

Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός: Για το θαύμα και το... πάνω χέρι για την πρόκριση
Ένα μικρό θαύμα κυνηγά ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:45, CosmoteSports1). Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα αναθάρρησαν και πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν την έκπληξη παίρνοντας ακόμη και τη νίκη στην Πορτογαλία, με πιθανό και ποθητό έπαθλο την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Απ' όσα είδαμε στο πρώτο ματς, η Σπόρτινγκ είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει τρομερά στοιχεία στο παιχνίδι της. Δεν είναι τυχαία τ' αποτελέσματα που παίρνει. 

Στο πρώτο παιχνίδι όλοι θυμόμαστε το εφιαλτικό μισάωρο στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Ο Τάκης Λεμονής πάντως δείχνει να παίζει πολύ προσεκτικά τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του και κάπως έτσι θα πράξει και απόψε.

Κλείσιμο
Ο Έλληνας τεχνικός έχει δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αυτό το διήμερο. Δεν έχει καταστήσει ακόμα σαφές μέσω των δοκιμών του εάν θα πάει με καθαρό φορ (σ.σ. που έχει τεστάρει) ή με ψευδοεννιάρι, που επίσης έχει δοκιμάσει. Ακόμα και αριστερή πτέρυγα με Φιγκέιρας μπακ και Κούτρη εξτρέμ έχει δοκιμάσει, βάζοντας δηλαδή τον νεαρό Ελληνοβραζιλιάνο στην παλιά φυσική του θέση. Είχε κάνει μάλιστα μία δοκιμή με Προτό στο τέρμα, Μποτία και Ένγκελς στόπερ, Ομάρ δεξιά και Φιγκέιρας αριστερά στην άμυνα και στα δύο άκρα στην επίθεση τους Πάρντο δεξιά και Κούτρη αριστερά. Σε αυτήν την περίπτωση η 11άδα θα ήταν ως εξής: Προτό, Μποτία, Ένγκελς, Ομάρ, Φιγκέιρας, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οφόε, Πάρντο και μπροστά ο Φορτούνης.
 
Τις περισσότερες πιθανότητες για να παίξουν από την αρχή φαίνεται να συγκεντρώνουν οι Προτό, Ομάρ Ελαμπντελαουί (ή Φιγκέιρας), Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης, Πάρντο και ένας εκ των Σεμπά, Φιγκέιρας ή Καρσελά. Ένα σχήμα με ψευδοεννιάρι τον Φορτούνη δηλαδή και με τον Ζιλέ να είναι ο... αντί-Οτζίτζα Οφόε και να... προκρίνεται για βασικός εάν ο συμπατριώτης του δεν ξεκινήσει. Δεν είναι βέβαια κάτι που θα γίνει σίγουρα. Θα είναι σαν ένας σχηματισμός 4-1-4-1. 

Μία δεύτερη εκδοχή και βάση των δοκιμών που έχει κάνει είναι: Προτό, Ομάρ, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οφόε (ή Ζιλέ), Σεμπά, Πάρντο και Τζούρτζεβιτς (ή Φορτούνης). Για τα άκρα δημιουργικά και επιθετικά υπάρχει και η λύση Μάριν. Το βασικό ερωτηματικό του Λεμονή είναι ο φορ. Με τον Εμενίκε εκτός, τον Τζούρτζεβιτς ντεφορμέ και τους Μπεν και Σεμπά να προέρχονται από τραυματισμούς και αποχή (σ.σ. ο Σεμπά είχε κάποια λεπτά συμμετοχής με Λεβαδειακό μόνο μετά από καιρό) δεν υπάρχει στράικερ που μπορεί να εμπιστευθεί επαρκώς για ένα τέτοιο ματς... do or die. Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα και μπορεί να πήγαινε με ένα 4-2-3-1 ή ένα 4-3-3 με φορ περιοχής. Ένα πράγμα που έχει δώσει κυρίως βάρος ο Λεμονής είναι τα άκρα της Σπόρτινγκ και το έχει αναφέρει και στους παίκτες του. Υπολογίζει πολύ στα άκρα των Πορτογάλων και στο πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν.
 
Θυμίζουμε ξανά την αποστολή: Ανδρούτσος, Μπεν, Μποτία, Καρσελά, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Καπίνο, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οτζίτζα Οφόε, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης και Βούκοβιτς.


Οι πιθανοί 11 του Ζέσους για Ολυμπιακό

Δεδομένα θεωρούνται τα πράγματα στην Σπόρτινγκ, με τον Ζόρζε Ζεσούς να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Πιτσίνι, Ματιέ και Γουίλιαμ που είχαν μικροτραυματισμούς και λογικά θα παίξουν απέναντι στον Ολυμπιακό.
 
Ο Ρουί Πατρίσιο θα είναι ο κίπερ και στην άμυνα οι Πιτσίνι, Αντρέ Πίντο, Ματιέ και Κοεντράο. Κεντρικοί μέσοι θα είναι οι Γουίλιαμ, Μπατάλια και επιτελικός ο Μπρούνο Φερνάντες. Στα... φτερά θα αγωνιστούν οι Μπρούνο Σέζαρ και Ζέλσον Μάρτινς, ενώ επιθετικός θα είναι ο Μπας Ντοστ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης