Ολυμπιακός: Η καλή παράδοση με Φενέρ, οι “κακοί δαίμονες” Εφές-Γαλατά και το αήττητο!

Ολυμπιακός: Η καλή παράδοση με Φενέρ, οι “κακοί δαίμονες” Εφές-Γαλατά και το αήττητο!

Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με ομάδα από την Τουρκία για την φετινή Ευρωλίγκα πλησιάζει, καθώς θα ταξιδέψει στην Πόλη για το “repeat” του περσινού τελικού κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Κώστα Σλούκα (15/11, 19:45)!

Ολυμπιακός: Η καλή παράδοση με Φενέρ, οι “κακοί δαίμονες” Εφές-Γαλατά και το αήττητο!
Με αυτή την αφορμή, το Eurohoops γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει συνολικά τα αποτελέσματα των “ερυθρόλευκων” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κόντρα στις ομάδες από την γειτονική χώρα, με τις οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, ούτε λίγο ούτε πολύ, 72 φορές!

Το ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλές επιδόσεις με ομάδες από την γείτονα χώρα και στο ΣΕΦ, αλλά και εκτός έδρας και πραγματικά αν δεν ήταν η “κακή” ανάμνηση που άφησε ο περυσινός τελικός της Ευρωλίγκας κόντρα στην Φενέρ, τότε θα μιλούσαμε, βάση παράδοσης, για έναν… μάλλον “ευπρόσδεκτο” ευρωπαϊκό αντίπαλο.

Κλείσιμο


Εντός έδρας: Φενέρ ο “κακός δαίμονας”, Εφές η πιο συχνή αντίπαλος! 

Εντός έδρας ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει συνολικά τούρκικες ομάδες 37 φορές και οι συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων είναι κόντρα στην Αναντολού Εφές και στην Φενέρμπαχτσε. Με τους “μπλε” της Τουρκίας οι Πειραιώτες σε 20 εντός έδρας ματς έχουν 13 νίκες και 7 ήττες και πρέπει να θυμίσουμε ότι 6 από αυτά τα παιχνίδια είναι στα πλέιοφς της διοργάνωσης, όπου εκεί ο Ολυμπιακός μετράει ρεκόρ 5-1.

Αντίθετα οι “ερυθρόλευκοι δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στα “καναρίνια”. Η Φενέρ έχει εξαιρετική παράδοση στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό μετρώντας σε 10 ματς 5 νίκες και 5 ήττες. Οι δύο ομάδες πρέπει να πούμε ότι ποτέ δεν έχουν αναμετρηθεί σε πλέιοφς Ευρωλίγκας. Επίσης να πούμε ότι με Γαλατσαράι, Νταρουσάφακα, Μπεσίκτας και Άνκαρα η ελληνική ομάδα μετράει μόνο μία ήττα και συνολικό ρεκόρ 6-1.

Δείτε τον πίνακα με τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού με τούρκικες ομάδες:





Εκτός έδρας: Δεν του… πάνε Γαλατά και Εφές! 

36 είναι τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στην γειτονική Τουρκία, ως φιλοξενούμενος σε ματς Ευρωλίγκας. Οι “ερυθρόλευκοι” διατηρούν μία σχετικά καλή παράδοση αφού σε συνολικά 36 ματς έχουν 19 νίκες και 17 ήττες. Αήττητοι είναι απέναντι σε Νταρουσάφακα, Μπεσίκτας και Τουρκ Τέλεκομ Άνκαρα παρότι τις έχουν αντιμετωπίσει μόλις μία φορά, ενώ πολύ καλές επιδόσεις παρουσιάζουν στα ματς με την Φενέρ. Αν εξαιρέσουν τον τελικό του 2017, έχουν σε 10 ματς 7 νίκες στην έδρα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μόλις 3 ήττες.

“Κακοί δαίμονες” των τρεις φορές πρωταθλητών Ευρώπης είναι αδιαμφισβήτητα η Γαλατασαράι και η Αναντολού Εφές. Την “τσιμ μπομ” ο Ολυμπιακός την έχει αντιμετωπίσει εκτός έδρας 4 φορές και την έχει κερδίσει μόλις σε 1 ματς, γνωρίζοντας 3 ήττες. Στα ματς με την Εφές η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αφού σε 18 παιχνίδια το ρεκόρ 8 νικών και 10 ηττών, είναι σαφώς καλύτερο, από το 1-3 κόντρα στην Γαλατά.

Αναλυτικά ο πίνακας με τα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Τουρκία:



Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με όλα τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού κόντρα στις τούρκικες ομάδες στην Ευρωλίγκα:



Πηγή : www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης