Ολυμπιακός - Πλατανιάς 5-1: Ερυθρόλευκο ξέσπασμα

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 5-1: Ερυθρόλευκο ξέσπασμα

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν για πολλούς λόγους τη νίκη σ’ αυτό το ματς και το έδειξαν με το καλημέρα ανοίγοντας το σκορ στο 1ο λεπτό και διαμορφώνοντας το 3-0 στο… 36’ – Στο β’ ημίχρονο τράβηξαν χειρόφρενο, αλλά πέτυχαν ακόμη δυο γκολ στην καλύτερη τους εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 5-1: Ερυθρόλευκο ξέσπασμα
Ένας... αφιονισμένος και τρομερός Ολυμπιακός και σε πολύ μεγάλα κέφια διέλυσε τον Πλατανιά από το 2ο κιόλας λεπτό στο μεταξύ τους ματς στο Φάληρο. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας απόλυτη κυριαρχία στο ματς του Καραϊσκάκη (σ.σ. στο μεγαλύτερό του μέρος) επικράτησαν ιδιαίτερα άνετα και δίκαια με σκορ 5-1 χάρις στα γκολ των Πάρντο (2), Μποτία, Σισέ και Ανσαριφάρντ. Σούπερ ματς από Μάριν και πολύ καλός και ο Οτζίτζα Οφόε.

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε και πραγματοποίησε μία εμφάνιση μεστή και εμφατική που είχε ανάγκη από κάθε άποψη σε αυτό το χρονικό σημείο. Ο Πλατανιάς προσπάθησε μόνο προς το τέλος και μείωσε με τον πιτσιρικά Παπανικολάου. Είναι πιθανότατα το κορυφαίο ματς φέτος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

 
Κλείσιμο
PREGAME ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ, ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΓΙΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ...
 
Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί με αφορμή τα όσα είχαν γίνει πέρυσι μετά το Ολυμπιακός - Πλατανιάς και τις τότε καταγγελίες των Χανιωτών τους... υποδέχθηκαν με υβριστικά συνθήματα, πλαστά χαρτονομίσματα που έριξαν στον αγωνιστικό χώρο, έντονες αποδοκιμασίες αλλά και μετά υβριστικά πανό. Υπήρξε γενικότερα μία στιγμή έντασης και ενώ ανέβηκε και πανό με τα ονόματα των παικτών του Πλατανιά που είχαν καταθέσει ότι είχαν χτυπηθεί στο φαληρικό γήπεδο.
 
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
 
Ο Λεμονής επέλεξε ένα φουλ επιθετικό σχήμα και χωρίς τον Φορτούνη αλλά με τον Οτζίτζα Οφόε δεκάρι. Η διάταξη του Ολυμπιακού για το ματς: Προτό κίπερ, Σισέ και Μποτία στο κέντρο της άμυνας, δεξιά στην άμυνα ο Φιγκέιρας και αριστερά ο Κούτρης και στον άξονα οι Ταχτσίδης, Ρομαό και Οτζίτζα Οφόε. Άκρα με Μάριν και Πάρντο και φορ ο Ανσαριφάρντ.
 
Από την πλευρά του Πλατανιά ο Κοκκαλάς ήταν ο κίπερ και από εκεί και πέρα ο σχηματισμός είχε ως εξής: Στάμου, Πλιάτσικας, Βάντερσον και Στάθης στην άμυνα, στο κέντρο οι Πατράλης, Στανισάβλιεβιτς και Κρος και μπροστά στην γραμμή κρούσης οι Μπούτνικ, Ενσικουλού και Κοροβέσης.
 
ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΠΑΡΝΤΟ
 
Μόλις στο 2ο λεπτό ήρθε το γκολ από τον Ολυμπιακό με τον Πάρντο. Μετά από γύρισμα του Κούτρη και λανθασμένο διώξιμο της άμυνας του Πλατανιά η μπάλα στρώθηκε στον Κολομβιανό που από κοντά έκανε το 1-0. Η φάση άρχισε με κάθετη του Οτζίτζα Οφόε προς τον Κούτρη και ενώ και στην συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε για το 2-0. Ο Πλατανιάς είχε ένα φάουλ με τον Μπούτνικ που μπλόκαρε εύκολα ο Προτό. Στο 17' μία κεφαλιά του Παπέ Σισέ πέρασε λίγο έξω μετά από κόρνερ.
 
Ο ΜΑΡΙΝ... ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ 2-0
 
Στο 19ο λεπτό ήρθε και το 2ο γκολ του Ολυμπιακού. Μετά από κόρνερ ο Οφόε έδωσε στον Μάριν που έβγαλε εξαιρετικά μία μπαλιά στην... καρδιά της άμυνας του Πλατανιά με τον Μποτία και τον Ανσαριφάρντ να σπεύδουν για την φάση και τον Ισπανό με πολύ καλή καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 2-0. Στο 26' ο Φιγκέιρας είχε ένα εξαιρετικό σουτ με δύναμη που έβγαλε δύσκολα ο Κοκκαλάς. Στο 28' μία ακόμα μεγάλη φάση με συνεργασία Οφόε - Μάριν και την μπάλα να πηγαίνει στον Ανσαριφάρντ που χάνει τετ α τετ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 31' ένα καλό φάουλ του Μάριν έβγαλε με υπερένταση ο Κοκκαλάς.
 
ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝ ΚΑΙ 3-0 ΜΕ ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 7
 
Στο 32ο λεπτό μετά από πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Μάριν ο Σισέ με κεφαλιά σκόραρε για να κάνει μετά την αφιέρωσή του και να πάει ξανά στον Λεμονή για να τον αγκαλιάσει και τον ευχαριστήσει για την στήριξή του. Έτσι έγινε το 3-0. Ο Σισέ είχε και ένα μήνυμα στην μπλούζα του που έγραφε 'αγαπώ τον Ολυμπιακό, Gate 7' και πανηγύρισε έξαλλα μπροστά από τους οργανωμένους. Στο 52ο ο Ολυμπιακός είχε νέα φάση με προσπάθεια για κεφαλιά του Σισέ και σουτ από τα αριστερά από τον Ταχτσίδη που μπλόκαρε ο Κοκκαλάς. Στο 59' ένα σουτ πάλι από τον Ταχτσίδη πέρασε ψηλά έξω. Στο 61' ο Μπούτνικ είχε ένα φάουλ έξω. Στο 64' ο Ολυμπιακός είχε ξανά καλή στιγμή για γκολ με σουτ Κούτρη που αποκρούστηκε δύσκολα μετά από πάσα Μάριν. Ο Ολυμπιακός πίεζε ξανά για γκολ.
 
ΦΙΛΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ Ο ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ
 
Στο 66' και όταν έγινε η αλλαγή του Ρομαό με τον Μάρτινς συνέβη κάτι που δεν βλέπουμε τόσο συχνά και σίγουρα είναι θετικό. Ο Ταχτσίδης παίρνοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Ρομαό το φίλησε πριν το βάλει.
 
ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΛΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ
 
Στο 68' χρίστηκε σκόρερ και ο Ανσαριφάρντ. Από μπαλιά του Κούτρη η μπάλα πήγε στο χέρι του Πατράλη και υποδείχθηκε πέναλτι στο 67'. Ο Ιρανός το εκτέλεσε εύστοχα για το 4-0 και μετά πήγε και εκείνος στον Λεμονή στον πανηγυρισμό του. Στο 70' ο Πλατανιάς προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε ένα σουτ του Κοροβέση έξω και μετά στο 72' του Μπούτνικ που έβγαλε ο Προτό. Στο 78' και το 79' απείλησε ο Πλατανιάς έχοντας στην πρώτη περίπτωση κόρνερ του Κοροβέση και λάθος έξοδος Προτό με την μπάλα να πηγαίνει προς την εστία αλλά να την βγάζει ο Πάρντο. Μία προσπάθεια μετά του Στανισάβλιεβιτς με κεφαλιά ήταν που μπλόκαρε εύκολα ο κίπερ του Ολυμπιακού.
 
ΩΡΑΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ΕΝΣΙΚΟΥΛΟΥ ΚΑΙ 4-1 ΜΕ ΣΟΥΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
Στο 88' ο Πλατανιάς μείωσε στο σκορ ο Ενσικουλού πέρασε τον Φιγκέιρας πολύ ωραία και με βοήθεια και κόντρας και τύχης τον Σισέ και έδωσε πολύ ωραία πάσα στον Παπανικολάου που σούταρε προς την εστία με την μπάλα να βρίσκει στον Νικολάου και από εκεί στα δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε το 4-1. Το τέρμα χρεώθηκε στον Παπανικολάου πάντως.
 
ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΡΝΤΟ ΚΑΙ 5-1
 
Στο 90' ο Ολυμπιακός σκόραρε πάλι με τον Πάρντο με ωραίο τελείωμα για το 5-1. Η πάσα του έγινε από τον Ανσαριφάρντ για να βάλει το 2ο του γκολ στο ματς. Το ματς έληξε εν μέσω πλήρους αποθέωσης από τον κόσμο για την ομάδα.
 
MAN OF THE MATCH: Μάριν με Πάρντο αλλά πρώτα ο Γερμανός άσος που ψηφίστηκε και MVP. Μέσα στις φάσεις των γκολ με συνολικά πολύ καλές εμπνεύσεις και εξαιρετική συνεργασία με τον Οτζίτζα Οφόε από τον Μάρκο Μάριν. Θετικός ακόμα και αμυντικά ο Γερμανός με ίσως το κορυφαίο του ματς φέτος στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Όσο για τον Πάρντο είχε δύο γκολ και γενικά μία θετικότατη παρουσία.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι εκ των σκόρερ Σισέ και Μποτία έχουν θετικό πρόσημο αλλά και ο Οφόε έχει κάνει μία γεμάτη και καλή εμφάνιση, έχοντας και αυτός συμβολή στα γκολ της ομάδας του. Πολύ καλός ο Βέλγος. Επίσης πολύ καλός και ο Κούτρης και αμυντικά και επιθετικά. Από τον Ολυμπιακό δεν υστέρησε σχεδόν κανείς.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα και γενικά η αμυντική νοοτροπία του Πλατανιά. Κάκιστη εικόνα σε μία ομάδα που δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο... 
 
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Βάντερσον στην φάση του γκολ του Πάρντο. Μαζί με την υπόλοιπη άμυνά του για το πως διώχνει πάνω στον Πάρντο για να βγει το 1-0. 
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν έχει κάνει ιδιαίτερα λάθη η διαιτησία και γενικά δεν είχε θέματα. Είχε αρκετά καλή εικόνα στον σημερινό αγώνα. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στο 67'. Σωστό και το σφύριγμα στο 82' όπου ο Πάρντο βγήκε μόνος του και σκόραρε αλλά δεν μέτρησε το τέρμα λόγω υπόδειξης οφσάιντ.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ένας καταιγιστικός και εξαιρετικός Ολυμπιακός είχε... σβήσει τον Πλατανιά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Το ματς δεν αντέχει κριτικής. Ο Λεμονής κατέβασε ένα φουλ επιθετικό σχήμα, οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν και επιθετική φαντασία και ποιότητα και ουσία και κέρδισαν πολύ εύκολα και δίκαια τους Χανιώτες στο γήπεδό τους. Γενικά σούπερ ματς από τους παίκτες του Λεμονή, που επικράτησαν με 5-1.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Μποτία (46' Νικολάου), Ρομαό (66' Μάρτινς), Ταχτσίδης, Οτζίτζα Οφόε (71' Φορτούνης), Μάριν, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Παπέ Σισέ, Φιγκέιρας και Πάρντο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης, Στάθης, Βάντερσον (70' Παπανικολάου), Πλιάτσικας (λ.τρ. 23' Ντικαμονά, λ.τρ. 76' Πριντέτα), Πατράλης, Ενσικουλού, Στάμου και Μπούτνικ.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης