Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0: Μεγάλη νίκη για το τριφύλλι

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0: Μεγάλη νίκη για το τριφύλλι

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά είχε μεγάλο πάθος και ένταση, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη - Το χρυσό γκολ για το τριφύλλι στο 56' από τον Λούκας Βιγιαφάνιες - Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Εμενίκε στο 89'

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0: Μεγάλη νίκη για το τριφύλλι
Το πρώτο φετινό ντέρμπι αιωνίων βάφτηκε πράσινο με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει πλέον στον ένα βαθμό τον Ολυμπιακό δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη του πρωταθλήματος.

Χωρίς την παραμικρή έκπληξη η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προτιμώντας τον πιο ισορροπημένο Ρόμπιν Λουντ στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αντί του Άντονι Μουνιέ.

Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Χουλτ αριστερό μπακ, ο Κουλιμπαλί δεξί και ο Μολέδο με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιλά και ο Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό «φτερό» ο Λουντ, δεξί ο Βιγιαφάνιες, ο Χίλιεμαρκ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Γκιγέρμο Μολίνς.

Στην αντίπερα «ερυθρόλευκη» όχθη ο Τάκης Λεμονής έδωσε φανέλα βασικού στους εξής: Ο Προτό υπερασπίστηκε την εστία των πρωταθλητών. Δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Κούτρης και ο Σισέ με τον Ένγκλες στο κέντρο των μετόπισθεν. Ρομάο και Οφόε το δίδυμο στο κέντρο του γηπέδου. Δεξί εξτρέμ ο Πάρντο, αριστερό ο Ανδρούτσος, ο Φορτούνης «δεκάρι» και «φουνταριστός» ο Εμενίκε που προτιμήθηκε αντί του Καρίμ.

Κλείσιμο
Σούπερ αλλά άστοχος Παναθηναϊκός!
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατέθεσε περισσότερη ενέργεια πάνω στο χορτάρι, έβγαλε δεδομένα ανωτερότητα κόντρα στον Ολυμπιακό, ένα καλό δομημένο πλάνο για να επιβληθεί με πίεση ψηλά που έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους αλλά αυτή η υπεροχή του «τριφυλλιού» δεν καρποφόρησε εξαιτίας της αστοχίας και των πρόχειρων εκτελέσεων των παικτών του Ουζουνίδη στις καλές στιγμές που δημιούργησαν.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο τέταρτο μπήκαν... φορτσάτοι με την αύρα της Λεωφόρου και δημιούργησαν τρεις πολές καλές ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 4' ο Χίλιεμαρκ έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ, στο 11' ο Κουλιμπαλί με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει εστία ενώ στο 14' το δυνατό σουτ του Μολίνς βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

Το «τριφύλλι» με κορυφαίο τον Κουρμπέλη και τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες κερδισμένες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, επιβλήθηκε και στην συνέχεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί ανά διαστήματα αλλά να τα περιμένει όλα από τον Φορτούνη. Τόσο ο Ρομαό όσο και ο Οφόε ήταν... αλλού δημιουργικά, δεν κράτησαν μπάλα και οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ημίχρονο χωρίς να καταγράψουν τελική προσπάθεια προς την εστία του Βλαχοδήμου.Ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε ρήγματα κυρίως από αριστερά με Χουλτ, Λουντ και τις συνεργασίες με τον Χίλιεμαρκ αλλά στο ανοιχτό γήπεδο αρκετές φορές δεν είχε την σωστή επιλογή. Επιλογή που βρήκε σε μια εξαιρετική ανάπτυξη στο 45' αλλά το σουτ του Λουντ απόκρουσε ο Προτό, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Κατά... Λουκά και το τέταρτο του Ολυμπιακού που βρήκε «τοίχο»!
Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει σχεδόν έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και στην πρώτη καλή στιγμή που πάτησε την αντίπαλη περιοχή κατάφερε να βρει αυτό που άξιζε από το πρώτο μέρος. Ο Λουντ έκανε σπουδαία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα όπως έπρεπε και στο δεύτερο δοκάρι ο Βιγιαφάνιες μετά την απόκρουση του Προτό, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε... φωτιά στην Λεωφόρο!

Οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα, συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του ματς αλλά στο 75'... κλάταραν! Θα ήταν αδιανόητο αν συνέβαινε το αντίθετο.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την κόπωση του Παναθηναϊκού και τον έκλεισε στην περιοχή του. Οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν μεγάλη πίεση και χτύπησαν το πρώτο... καμπανάκι στο 78' με τον Καρίμ. Ο Βλαχοδήμος, όμως, απόκρουσε σωτήρια!

Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Καρίμ βρήκε στον Μολέδο, στο δοκάρι και μετά στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου!

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτηζε να πιέζε, ρίσκαρε όσο μπορούσε και στο 90' έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Εμενίκε. Ότι δεν κατάφερε ο Νιγηριανός, δεν το κατάφερε ούτε και ο Μουνιέ ένα λεπτό αργότερα με το πλασέ να περνά άουτ, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη!

MAN OF THE MATCH: Δημήτρης Κουρμπέλης. Τρομερό ματς από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που έκανε τα πάντα στην μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού»! Έκοψε, κράτησε μπάλα, μοίρασε παιχνίδι, κάλυψε χώρους. Εμφάνιση... πιστοποιητικό της μεγάλης ποιότητας που διαθέτει ο διεθνής μέσος, εμφάνιση που δεδομένα είναι η κορυφαία του με την πράσινη φανέλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Στο διάστημα που η ομάδα του... έσκασε και ο Ολυμπιακός πίεζε συνέχεια, ο διεθνής άσος ήταν καταλυτικός στο να κρατήσει το αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε ο Παναθηναϊκός. Στο 78' κάνει σπουδαία επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Καρίμ ενώ στο 90' μπλοκάρει εξ'επαφής το σουτ του Εμενίκε από την μικρή περιοχή!

Στο ύψος του φυσικά και ο Λούκας Βιγιαφάνιες που έκρινε την αναμέτρηση, όντας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή! Όσο είχε δυνάμεις ήταν καλός.

Για τους φιλοξενούμενος η είσοδος του Καρίμ άλλαξε τα δεδομένα επιθετικά ενώ από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ο Φορτούνης ήταν εκείνος που προσπάθησε να τραβήξει τον Ολυμπιακό δημιουργικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οτζίτζα Οφόε. Ο κατά τεκμήριο ποιοτικότερος μέσος του Ολυμπιακού ήταν σε... άλλο γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, εκτός κλίματος ματς, δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 90' ο Εμενίκε βρέθηκε εκεί που η μπάλα τις περισσότερες φορές πηγαίνει στο πλεκτό. Από το ύψος της μικρής περιοχής και με πλάτη στην εστία, χωρίς αντίπαλος, έκανε ένα... πεθαμένο πλασέ και έδωσε την ευκαιρία στον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 14' ο Βιγιαφάνιες επιχειρεί να μπει στην περιοχή, η μπάλα βρίσκει ξεκάθαρα στο χέρι του Ανδρούτσου που ανακόπτει την πορεία της μπάλας από κοντινή απόσταση και ο Παπαπέτρου αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Κατά τα λοιπά ο ρέφερι από την Αθήνα προσπάθησε να κρατήσει πειθαρχικά το ματς και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε. Από το 60' μοίρασε τα... σπόρια υπέρ του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, το ήθελε περισσότερο, το έδειξε και το πήρε, όντας καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Ολυμπιακός άργησε να... ξυπνήσει, από το 75' και μετά εκμεταλλεύθηκε την κόπωση του «τριφυλλιού» έκανε τρεις μεγάλες φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει! 
Πηγή:www.gazzetta.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη του μεγάλου αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

93': Τέλος του αγώνα, ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη χάρις στο γκολ του Βιγιαφάνιες

91': Ευκαιρία για τον ΠΑΟ με τον Μουνιέ να φεύγει μόνος του να πλασάρει πάνω από τον Προτό, αλλά και πάνω από το δοκάρι!

89': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού! Από το σουτ του Κούτρη η μπάλα κόντραρε, ο Εμενίκε βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, κατάφερε να πλασάρει πάνω στον Βλαχοδήμο!

82': Καμπέσας αντί Βιαγιαφάνιες η 2η αλλαγή του Ουζουνίδη.

81': Ο Καρσελά μπαίνει στην περιοχή μαρκάρεται από τον Χουλτ με το χέρι και πέφτει κάτω με τον Παπαπέτρου να δείχνει παίζεται και τους ερυθρόλευκους να ζητούν πέναλτι.

79': Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ ο Βλαχοδήμος έκανε κακή εκτίμηση, ο Ανσαριφάρντ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τον γκολκίπερ του ΠΑΟ να σώζει την εστία του με το... πόδι σε μια απίστευτη φάση!

78': Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό! Ο Εμενίκε με το κεφάλι πάσαρε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος απέφυγε τον Κολοβέτσιο πλάσαρε από πλάγια κι ο Βλαχοδήμος έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

77': Ο Λεμονής κλείνει τις αλλαγές του βάζοντας τον Ζιλέ αντί του Οφόε.

74': Ο Λουντ μέσα στην περιοχή αιφνιδιάζεται και πλασάρει άστοχα αν και σε εξαιρετική θέση.

74': Ο Λεμονής βάζει τον Ανσαριφάρντ αντί του Πάρντο

72': Ο Φορτούνης εκτελεί το φάουλ, αλλά ο Μολέδο παραχωρεί το κόρνερ. Το πρώτο για τους ερυθρόλευκους. Το εκτελεί ο Φορτούνης αλλά υπάρχει επιθετικό φάουλ

71': Ο Οτζίτζα μπαίνει στην περιοχή, γυρίζει τη μπάλα όμως το σουτ του Πάρντο κοντράρει στους αμυντικούς.

71': Ο Ολυμπιακός έχει πλέον την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύεται να απειλήσει

68': Ο Μουνιέ θα είναι η πρώτη αλλαγή του ΠΑΟ, αντικαθιστώντας τον Μολίνς

66': Ο Ομάρ ανεβαίνει στην επίθεση, κάνει το κοντρόλ, δύο εξαιρετικές ντρίμπλες, αλλά ο Μολέδο τον σταματά.

63': Ο Καρσελά είναι η πρώτη κίνηση του Λεμονή παίρνοντας τη θέση του Ανδρούτσου.

59': Ο Φορτούνης εκτελεί το φάουλ ο Βλαχοδήμος δεν βγαίνει, ωστόσο κανείς παίκτης δεν βρίσκει την μπάλα.

Η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο και από την αρχή ως το τέλος της φάσης η αντίδραση των παικτών του Λεμονή ήταν εντελώς λανθασμένη!

56' ΓΚΟΛ: Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει στην κόντρα, αλλά ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τη μπάλα, η οποία έφτασε στην περιοχή του Ολυμπιακού με τον Λουντ να κινείται από τα δεξιά και η σέντρα σουτ που επιχείρησε έφερε τον Βιγιαφάνιες μόνο του με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το 1-0!

55': Ο Χίλιεμαρκ εκτελεί το φάουλ ο Μολέδο πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κοντράρει σε αμυντικούς

53': Ο Κουλιμπαλί κάνει την ατομική προσπάθεια, μπαίνει στην περιοχή, όμως η σέντρα του δεν βρίσκει συμπαίκτη...

51': Ο Πάρντο βρέθηκε έξω από την περιοχή μόνος του, αλλά έκανε το σουτ χάνοντας την ισορροπία του και η μπάλα έφυγε μακριά. Αυτή ήταν η πρώτη τελική των ερυθρόλευκων.

49': Ο Φορτούνης έκανε την πάσα προς τον Εμενίκε με τον Μολέδο και πάλι να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή

47': Ένταση μετά από μαρκάρισμα του Οφόε στον Κουρμπέλη, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία...

46': Σέντρα στο Β' ημίχρονο. Παίζει κανονικά ο Φορτούνης παρά τις ενοχλήσεις που είχε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

45'+2': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45'+1': Ο Χίλιεμαρκ κάνει την προσποίηση και αφήνει τη μπάλα στον Λουντ που πλασάρει, αλλά ο Προτό απομακρύνει. 

43': Νέα διακοπή λόγω τραυματισμού του Λουντ

41': Ο ΠΑΟ κερδίζει το 8ο κόρνερ, ο Χίλιεμαρκ το εκτελεί με τον Μολίνς να πιάνει την κεφαλιά, αλλά και πάλι η μπάλα μακριά από την εστία του Προτό

38': Ο Φορτούνης δείχνει να έχει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο κι ο Λεμονής σηκώνει τον Ζιλέ...

37': Στην κόντρα ο ΠΑΟ με τον Βιγιαφάνιες να σεντράρει κι ο Χίλιεμαρκ να μην μπορεί να πιάσει το σουτ.

37': Ο Φορτούνης μπαίνει στην περιοχή, κοντράρεται με τον Κολοβέτσιο και ο Παπαπέτρου δείχνει φάουλ του επιθετικού του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης δείχνει να έχει πρόβλημα.

36': Δύο συνεχόμενα κόρνερ για τον ΠΑΟ, χωρίς όμως να προκύψει ανησυχία για τον Προτό.

32': Φάουλ για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Σισέ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά

26': Κόρνερ για τον ΠΑΟ, το εκτελεί ο Χίλιεμαρκ με τη μπάλα να επιστρέφει στον Σουηδό που έκανε την σέντρα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μακριά από την εστία του Προτό.

22': Πολλές δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής

18': Διακοπή στον αγώνα προκειμένου ο Προτό να αλλάξει παπούτσια καθώς το ένα που φορούσε σκίστηκε... Ο Βέλγος συνεχίζει με ένα κίτρινο κι ένα κόκκινο παπούτσι!

14': Ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε να περάσει τον Ανδρούτσο με τους πράσινους να διαμαρτύρονται για χέρι του νεαρού μεσοεπιθετικού.

14': Από το φάουλ ο Μολίνς έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, σούταρε κι από την κόντρα στον Ομάρ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Προτό

11': Ο Κουλιμπαλί στο πρώτο δοκάρι παίρνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Προτό! Δεύτερη καλή φάση για τους γηπεδούχους!

7': Ο Ολυμπιακός δείχνει να ελέγχει το ματς, φτάνει εύκολα κοντά στην περιοχή του ΠΑΟ, αλλά δεν έχει βγει ακόμη η καλή τελική πάσα.

Εξαιρετικός ρυθμός στα πρώτα λεπτά!

4': Ο Εμενίκε βγαίνει στην κόντρα και ο Μολέδο με καταπληκτικό τάκλιν του παίρνει τη μπάλα την ώρα που ήταν έτοιμος να πλασάρει!

4': Ο Χίλιεμαρκ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έπιασε άσχημα το σουτ και η μπάλα πέρασε έξω

2': Απομακρύνει με κεφαλιά ο Πάρντο.

1': Ο Χουλτ βρίσκει χώρο από τα αριστερά αλλά ο Ένχελς παραχωρεί το κόρνερ

1': Σέντρα στο ντέρμπι αιωνίων που ξεκινά υπό καταρρακτώδη βροχή.

19:29: Ας θυμηθούμε τις συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολίνς, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Σιλά, Μολέδο, Κουλιμπαλί
Στον πάγκο: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Μουνιέ, Καμπέσας
Ολυμπιακός: Προτό, Ρομαό, Φορτούνης, Οφόε, Ελαμπντελαουΐ, Κούτρης, Εμενίκε, Ανδρούτσος, Ένγκελς, Σισέ, Πάρντο
Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Ανσαριφάρντ, Καρσελά, Φιγκέιρας

Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Ιωάννης Τουμπακάρης, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

19:27: Οι δύο ομάδες εμφανίζονται μαζί με τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο

19:00: Παρά τη βροχή ο αγωνιστικός χώρος δείχνει σε καλή κατάσταση..

18:45: Οι δύο ομάδες έχουν επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο ξεκινώντας το ζέσταμα



18:30: Η βροχή έχει κάνει την... εμφάνιση της δικαιώνοντας τις προβλέψεις της ΕΜΥ



18:00: Έγιναν γνωστές οι συνθέσεις των δύο ομάδων με τους προπονητές να μην επιφυλάσσουν εκπλήξεις.
Για τον Παναθηναϊκό ξεκινούν οι: Βλαχοδήμος, Μολίνς, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Σιλά, Μολέδο, Κουλιμπαλί

Δείτε το γράφημα με την ενδεκάδα των πράσινων:



Ενώ για τον Ολυμπιακό οι: Προτό, Ρομαό, Φορτούνης, Οφόε, Ελαμπντελαουΐ, Κούτρης, Εμενίκε, Ανδρούτσος, Ένγκελς, Σισέ, Πάρντο

Δείτε το γράφημα με την ενδεκάδα των ερυθρόλευκων



17:48: Αποθέωση για τους παίκτες του ΠΑΟ που εμφανίζονται κι αυτοί στον αγωνιστικό χώρο

17:47: Συνθήματα με στόχο τον Σάββα Θεοδωρίδη, ενώ ένταση υπήρξε στην κερκίδα πίσω από την φυσούνα



17:45: Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα, με τους οπαδούς του ΠΑΟ να αποδοκιμάζουν.

17:40: Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στη Λεωφόρο υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και χωρίς να συμβεί το παραμικρό

Η βαθμολογία πριν την έναρξη του ντέρμπι και μετά τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων Λάρισα-Λεβαδειακός 1-0, ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1

1.Ατρόμητος 16
2.ΠΑΟΚ 15
3.ΑΕΚ 14
4.Ολυμπιακός 14
5.Πανιώνιος 14
6.Λεβαδειακός 14
7.ΠΑΣ Γιάννινα 13
8.Παναθηναϊκός 10
9.Ξάνθη 10
10.Κέρκυρα 9
11.Λάρισα 9
12.Παναιτωλικός 8
13.Λαμία 8
14.Πλατανιάς 6
15.Αστέρας Τρίπολης 6
16.Απόλλων 6


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης