Ευρωλίγκα: Οι “διαβολοβδομάδες” ταιριάζουν στους “αιώνιους”!

Ευρωλίγκα: Οι “διαβολοβδομάδες” ταιριάζουν στους “αιώνιους”!

Έφτασε η ώρα για την πρώτη εβδομάδα της φετινής σεζόν με διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και το Eurohoops ως… ζέσταμα σας παρουσιάζει τα περυσινά πεπραγμένα τόσο των “αιωνίων”, όσο και των υπολοίπων συμμετεχόντων στην διοργάνωση τα πέντε συνολικά “εξαντλητικά” επταήμερα.

Ευρωλίγκα: Οι “διαβολοβδομάδες” ταιριάζουν στους “αιώνιους”!
Μια από τις καινοτομίες που επέφερε η αλλαγή διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την σεζόν 2016-2017 και έπειτα είναι η καθιέρωση των διπλών αγώνων σε διάστημα μιας εβδομάδας. Συγκεκριμένα, από μια φορά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Μάρτιο, οι 16 “μονομάχοι” του θεσμού κλίνονται να παίξουν δυο ματς σε διάστημα τριών ημερών. Την περυσινή αγωνιστική περίοδο πήραμε…  πέντε γεύσεις του νεοτερισμού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με αποτέλεσμα να νιώσουμε λίγο… NBA, όπου ως γνωστόν οι ομάδες πολλές φορές αγωνίζονται σε συνεχόμενες αναμετρήσεις με διαφορά μιας ημέρας.

Τα στατιστικά εξαγόμενα από τις δέκα συνολικά αναμετρήσεις των “διαβολοβδομάδων” της σεζόν 2016-2017 είναι άκρως ικανοποιητικά για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι ελληνικές ομάδας μέτρησαν από επτά νίκες και μόλις τρεις ήττες, σημειώνοντας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την δεύτερη κορυφαία επίδοση, πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε ρεκόρ 8-2.

Μάλιστα τόσο οι “ερυθρόλευκοι”, όσο και οι “πράσινοι” κατέχουν από μια πρωτιά στην “άτυπη” αυτή κατάταξη. Το δε “τριφύλλι” ήταν παρέα με την “βασίλισσα” οι μόνες ομάδες με τρεις νικηφόρες βδομάδες “διπλής” αγωνιστικής, οι δε Πειραιώτες πήραν πέντε συνεχόμενα ροζ φύλλα πριν χάσει από την Μπάμπεργκ εκτός έδρας, κάτι που δεν κατάφερε κανένας άλλος οργανισμός.

Κλείσιμο
Να τονίσουμε ότι την πρώτη τους εμπειρία από την προαναφερθείσα “δοκιμασία” θα έχουν αυτή την εβδομάδα (24-27/10) οι Χίμκι, Βαλένθια και Μάλαγα που δεν συμμετείχαν στη περυσινή Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά η περυσινή βαθμολογία και τα αποτελέσματα των ομάδων στις “διπλές” εβδομάδες:





Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης