Φάρος - Παναθηναϊκός 52-89: Πάρτι γενεθλίων για ΠΑΟ και Πασκουάλ

Φάρος - Παναθηναϊκός 52-89: Πάρτι γενεθλίων για ΠΑΟ και Πασκουάλ

Τη μέρα που ο Καταλανός προπονητής έκλεινε έναν χρόνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έκαναν πρόωρη... παρέλαση στη Λάρισα κερδίζοντας εύκολα τον ΓΣΛ Φάρο με 89-52

Φάρος - Παναθηναϊκός 52-89: Πάρτι γενεθλίων για ΠΑΟ και Πασκουάλ
Το ζητούμενο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση απέναντι στην ΓΣΛ Φάρο ήταν να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να συνδυάσει την παρουσία όλων των παικτών με μια καλή εμφάνιση!

Η «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί στην EuroLeague με τα δύο σερί παιχνίδια κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός έδρας και Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ, καθιστούσε αναγκαίο το rotation στις τάξεις των «πρασίνων». Όπερ και εγένετο! Ο Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να δει την ομάδα του να πραγματοποιεί έναν υγιεινό περίπατο στη Λάρισα (89-52) τη μέρα που έκλεινε έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας.

Οι παίκτες του Πασκουάλ κατάφεραν να συνδυάσουν το επιθετικό παιχνίδι, τόσο μέσα όσο και έξω από τη ρακέτα, ενώ έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα, ακόμα και όταν η διαφορά άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς παίκτης δεν αγωνίστηκε περισσότερο από 22 λεπτά, ενώ βασικά στελέχη της ομάδας όπως οι Καλάθης, Σίνγκλετον, Γκιστ, Λοτζέσκι είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί επίσης ότι απουσίαζε ο Ρίβερς ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια, ενώ πολύ καλός είναι ο βαθμός που πήρε και ο Ντίνος Μήτογλου στα 15 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Ολοένα και καλύτερος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, ενώ ο Λεκαβίτσιους έδειξε και πάλι ότι μπορεί να κάνει εξαιρετικά τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε.

Η διαφορά είχε πάρει αστρονομικές διαστάσεις στο τρίτο δεκάλεπτου που έφταναν και τους 37 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να αφήνει πίσω το κακό πρώτο δεκάλεπτο. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από νωθρό και για τις δύο ομάδες. Η εκατέρωθεν αστοχία ήταν το κύριο στοιχείο της αναμέτρησης, αφού ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο ΓΣΛ Φάρος είχαν τις λύσεις για να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες. Το «φτωχό» 11-13 του πρώτου δεκαλέπτου αποδεικνύει του λόγου το αληθές με τους νταμπλούχους να έχουν 6/18 εντός παιδιάς εκ των οποίων 1/6 τρίποντα.

Ο Καλάθης έμοιαζε κουρασμένος μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στην Μπάμπεργκ με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει επάξια ο Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ συμμάζεψε την επίθεση του Παναθηναϊκού και με συνεχόμενες ασίστ στο «ζωγραφιστό» βοήθησε την ομάδα του να πραγματοποιήσει ένα σερί 9-0 και να μετατρέψει το 15-15 σε 24-15!

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το συγκεκριμένο δίλεπτο έμελλε να γράψει και την... ιστορία του αγώνα αφού οι «πράσινοι» γέμισαν με ψυχολογία, βρήκαν καλά σουτ και το μόνο που έκαναν ήταν να ανοίγουν την ψαλίδα του σκορ. Παππάς και Ντένμον ανέλαβαν δράση έξω από τα 6.75 μέτρα και έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο +20 (45-25) με τη λήξη του ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε 5/8 τρίποντα και 11/18 εντός παιδιάς.

Αριθμοί που αιτιολογούν το 32-14 της δεύτερης περιόδου, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο ΓΣΛ Φάρος είχε μόλις 1/9 σουτ από την περίμετρο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια. Όταν ο Παναθηναϊκός ήθελε να πάρει διαφορά το έκανε με χαρακτηριστική ευκολία. Όταν ήθελε να χαλαρώσει, έδινε το δικαίωμα στο ΓΣΛ Φάρο να πάρει πόντους στην επίθεση. Όσον αφορά τα στατιστικά οι «πράσινοι» είχαν 11 ριμπάουντ περισσότερα (44-33) και 50% στα εντός παιδιάς έναντι 30% των γηπεδούχων.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολλοί ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από τον Παναθηναϊκό. Πάντως οι Ντένμον (15π., 6/12σ.) και Παππάς (15π., 5/8σ.) βοήθησαν πρώτοι απ' όλους να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κατά πρώτο λόγο έδειξε πολλά στοιχεία που μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου έκανε αισθητή -και με το παραπάνω- την παρουσία του στο ματς.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ουέρ ήταν αρνητικός σε αυτό το ματς αφού είχε 0/5 σουτ εντός παιδιάς στα 19:44 λεπτά που αγωνίστηκε με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει καθόλου επιθετικά τον ΓΣΛ Φάρο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο δεκάλεπτο και το επιμέρους 32-14 του Παναθηναϊκού με το οποίο «κλείδωσε» την εύκολη νίκη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό Pick N Roll του Καλάθη με τον Τζέιμς Γκιστ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού ύψωσε τη μπάλα και ο Αμερικανός με alley oop την κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι του ΓΣΛ Φάρου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΓΣΛ Φάρος την αστοχία του στα τρίποντα έχοντας 2/17 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, ενώ ο Παναθηναϊκός το πρώτο δεκάλεπτο που δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα.  

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 25-45, 36-73, 52-89
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης