Πλατανιάς-Λάρισα 0-1: Έσπασε το ρόδι στην Κρήτη

Πλατανιάς-Λάρισα 0-1: Έσπασε το ρόδι στην Κρήτη

Κατάθεση ψυχής από τους «βυσσινί» στα Χανιά! Η ΑΕΛ πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη (1-0, Κριζμάν) απέναντι στον Πλατανιά, τον «έπιασε» στους έξι βαθμούς και έβαλε... φωτιά στην «ουρά» της βαθμολογίας!

Πλατανιάς-Λάρισα 0-1: Έσπασε το ρόδι στην Κρήτη
Επτά χρόνια και 34 ματς ήταν πολλά, πάρα πολλά για την ΑΕΛ, με τους... βυσσινί να είχαν να πανηγυρίσουν τρίποντο εκτός έδρας από το τον Απρίλιο του 2010 όταν και είχαν κερδίσει με 3-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και έπρεπε να φτάσουμε τον Οκτώβριο του 2017 για να έρθει ακόμα μία εκτός έδρας νίκη.

Και ήρθε εκεί που χρειαζόταν και με το παραπάνω. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη κατάφερε να επικρατήσει του Πλατανιά με 1-0 παίρνοντας ουσιαστικά όχι τρίποντο, αλλά εξάποντο, καθώς η νίκη επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που επίσης παλεύει για την σωτηρία του. Ο Κριζμάν στο 21' διαμόρφωσε το τελικό σκορ και στο τέλος οι... βυσσινί πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη.

Μια νίκη που μπορεί να μην τους ξεκόλλησε από την τελευταία θέση αλλά πλέον έχουν μαζί τον Πλατανιά, τον Απόλλωνα και τον Αστέρα Τρίπολης από 6 βαθμούς. Όσον αφορά τους νησιώτες συνέχισαν και σήμερα τις κακές φετινές τους εμφανίσεις και θα πρέπει σύντομα να αλλάξουν εικόνα αν θέλουν να έχουν ελπίδες για κάτι καλό. Και όταν λέμε καλό, εννοείται πως δεν αναφερόμαστε στην περσινή εξαιρετική χρονιά, αλλά στην όσο γίνεται πιο γρήγορη σωτηρία.  

Κλείσιμο
Ευκαιρίες ο Πλατανιάς, γκολ η ΑΕΛ και τέλος

Όσον αφορά τα του αγώνα και το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και προσπάθησαν να πιέσουν χάνοντας ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 10' ο Μπόζοβιτς με διπλή προσπάθεια νίκησε τους Ντεβέσα και Γκρζέλτσακ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ενσικουλού βρέθηκε τετ α τετ με το τερματοφύλακα της ΑΕΛ αλλά αστόχησε. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα αυτό δεν είχαν απειλήσει καθόλου. Μία φορά το έκαναν, σκόραραν και πήραν το ματς. Μιλάμε για την φάση του 21' όταν ο Γουάλας βρήκε με ωραίο τρόπο τον Κριζμάν και αυτός κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 0-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι Κρητικοί προσπάθησαν να σκοράρουν, αλλά στην μεγαλύτερη φάση που είχαν και συγκεκριμένα στο 31' ο Ντεβέσα βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπόζοβιτς και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ κράτησε το μηδέν.

Το κράτησαν και πήραν τη σπουδαία νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς είχε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να κλείσουν τους διαδρόμους, ενώ η αλήθεια είναι πως έκαναν πολλές καθυστερήσεις με συνέπεια να δεχτούν και πολλές κάρτες. Σημασία όμως έχει η νίκη την οποία ήθελαν όσο τίποτα και κατάφεραν να την πάρουν, παρότι στο 93' οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά το πλασέ του Ντεβέσα με τον Μπόζοβιτς εκτός φάσης σταμάτησε πάνω στην γραμμή ο Κούσας.  

MVP: Εξαιρετική η σημερινή εμφάνιση για τον Μπόζοβιτς με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να σταματάει κάθε επιθετική ενέργεια των παικτών του Πλατανιά. Νίκησε τους αντιπάλους του σε τρία τετ α τετ και συνολικά η παρουσία του ήταν πολλή καλή.

Στο ύψος του: Εδώ θα βάλουμε αρχικά τον Κριζμάν που με το γκολ έδωσε το πολύτιμο τρίποντο και μετά τον Κούσα που στις καθυστερήσεις κατάφερε να διώξει πάνω στην γραμμή.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Πλατανιάς, όχι γιατί δεν προσπάθησε, αλλά γιατί σε ακόμα ένα ματς δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να πέσει στην τελευταία θέση.

Η γκάφα: Η φάση του γκολ είναι και η γκάφα, καθώς πριν πάρει τη μπάλα ο Γουάλας και σεντράρει στον Κριζμάν, ο Στόιτσεφ την είχε γυρίσει άσχημα.

Το «στραγάλι»: Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Καλογερόπουλος σε μία θετική διαιτησία. Έδωσε πολλές κάρτες κυρίως στους φιλοξενούμενους αλλά λογικό γιατί από ένα σημείο και μετά γίνονταν πολλές καθυστερήσεις.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Πλατανιάς βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι, έπεσε και πάνω σε έναν πολύ καλό Μπόζοβιτς και ηττήθηκε από μια ΑΕΛ που έδειξε πόσο ήθελε το ματς αυτό. Οι φιλοξενούμενοι του Φυντάνη δεν έχουν καμία σχέση με την παιδική χαρά πριν την έλευσή του και τα αποτελέσματα φαίνονται στο χορτάρι.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Πλιάτσικας, Πριντέτα (77' Παπανικολάου), Κοροβέσης, Πατράλης, Κρος, Ενσικουλού, Ντεβέσα (77' Δημούτσος), Στόιτσεφ (53' Μπούντνικ), Γκζέλτσακ.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (63' Κούσας), Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κρίζμαν, Λεοζίνιο (80' Λαγός), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (90 +1' Περονε).  

Πηγή:www.gazzetta.gr




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης