Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 0-1: Ο Κότνικ τα έβγαζε, ο Μασούντ το... έβαλε

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 0-1: Ο Κότνικ τα έβγαζε, ο Μασούντ το... έβαλε

Με τον Κότνικ να κάνει απίθανες επεμβάσεις και τον Μασούντ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ο Πανιώνιος πέρασε νικητής από την Τρίπολη και το 1-0 επί του Αστέρα τον έστειλε στη 2η θέση!

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 0-1: Ο Κότνικ τα έβγαζε, ο Μασούντ το... έβαλε
Ενα ευχάριστο μεσημέρι μας χάρισαν σήμερα ο Αστέρας και ο Πανιώνιος. Οι «κυνέρυθροι» πήραν τη νίκη με 1-0 σε μία έδρα που παραδοσιακά περνάνε δύσκολες στιγμές, παρέμειναν ψηλά, ενώ την ίδια στιγμή οι Αρκάδες πιστοποίησαν πως πλέον με τον Παντελίδη στον πάγκο, έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα του;. Το ματς ήταν «χορταστικό», είχε ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις.  Αλλά στην μπάλα μετρά το γκολ, οι Νεοσμυρνιώτες το βρήκαν (μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό των Γεσίλ. Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ και «εκτέλεση» του Ιρανού), ενώ είχαν τον Κότνικ για φύλακα-άγγελο. 
 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-3-3, στο οποίο οργανωτής ήταν ο Μαντίντα και ουσιαστικά μέσα στο γήπεδο θύμιζε 4-2-3-1. Σε αυτό  ο Αθανασιάδη ήταν  στο τέρμα, οι Κώτσιρας, Γιαννούλης στα δύο άκρα, (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και οι Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν στα στόπερ. Οι  Μουνάφο, Τσουκαλάς, Μαντίντα ήταν οι τρεις του άξονα με τον τελευταίο να έχει δημιουργικό ρόλο, ενώ στα βρίσκονταν Ισνάλντο, Τσιλιανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς 
 
Οι «κυανέρυθροι» παρατάχθηκαν με το κλασικό τους 4-2-3-1, όπου ο Κότνικ βρίσκονταν  κάτω από τα γκολσπόστ, οι Χατζισαφί, Μπανανά, Οικονόμου, Βλάχος στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Κόρμπος, Σιώπης στο «6-8», οι Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου στα άκρα και ο Μασούντ πίσω από τον φορ Γεσίλ.  
 
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους. Κυρίως στο πρώτο ημίωρο ήταν πολύ καλύτεροι και σε αυτό το διάστημα δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, με κυριότερες εκείνες των Μανιά (16'), Ισνάλδο (26') και Ματίντα (32').  Κάπου εκεί οι «κυανέρυθροι»... αφυπνίστηκαν. Απείλησαν με τον Μασούντ (30') και ήταν χαρακτηριστικό πως και οι 4 τελικές που έβγαλαν μέχρι την ανάπαυλα (οι Αρκάδες είχαν 9), έγιναν στο τελευταίο της τέταρτο. 
 
Στο δεύτερο μισό οι ισορροπίες άλλαξαν άμεσα, αφού το γκολ των «κυανέρυθρων» στο 47' έφερε νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Αυτή η εξέλιξη επέτρεψε στον Πανιώνιο να κάνει πλέον διαχείριση του αγώνα και σε αυτό το διάστημα ήταν καλύτερος των γηπεδούχων. Με ορθολογική ανάπτυξη και καλύτερη αμυντική τακτική, έλεγχε τον ρυθμό και ήταν επικίνδυνος επιθετικά. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους σαν να «πάγωσαν» και μόνο όταν ο Παντελίδης ρίσκαρε αρκετά και έπαιξαν με 2 φορ, έγιναν ξανά απειλητικοί. Αλλά ο Κότνικ στο 85' έκανε τρομερή επέμβαση στο πλασέ του Δουβίκα και έτσι το τελικό σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 1-0.   
Κλείσιμο
 
MVP: Ο Κότνικ. Στο κακό πρώτο ημίωρο του Πανιωνίου, ο πορτιέρο του αντέδρασε σωστά σε αρκετές περιπτώσεις, με κυριότερες των Ισνάλδο και Ματίντα. Στο 85' έκανε την απόκρουση του αγώνα στο εξ' επαφής πλασέ του Δουβίκα και παίρνει τον τίτλο του MVP. 
 
Στο ύψος του: Δύσκολη η επιλογή, καθώς στο δεύτερο μισό ο Πανιώνιος είχε πολλούς παίκτες που ξεχώρισαν. Οι Μασούρας και Σπιριντόνοβιτς παίρνουν ένα μικρό credit παραπάνω. Ο πρώτος βοήθησε στην βελτίωση των «κυανέρυθρων», ενώ ο δεύτερος πήρε αρκετές πρωτοβουλίες. 
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Ματίντα. Σε ακόμη ένα ματς ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Ανασταλτικά τα πήγε καλά, αλλά δημιουργικά δεν βοήθησε. Η παρουσία του έκανε «μπαμ», επειδή  οι Μουνάφο και Τσουκαλάς στον άξονα – κυρίως ο πρώτος – ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας τους. 
 
Η γκάφα: Δεν την λες ακριβώς γκάφα, αλλά αδράνεια, όμως  πώς να το κάνουμε; Στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Πανιώνιος, οι Γεσίλ, Σπιριντόνοβιτς άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Μασούντ «έκοψε» σε θέση φορ και κανείς ανασταλτικός του Αστέρα δεν κατάφερε να σταματήσει τους αντιπάλους του. Σίγουρα ο συνδυασμός των «κυανέρυθρων» ήταν πολύ καλός, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων «έκατσε» από την πλευρά της.  
 
Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Σκούλας και οι βοηθοί του πέρασαν... απαρατήρητοι. Αυτόματα η παρουσία τους κρίνεται πετυχημένη. Μάλιστα δεν έγινε «κατάχρηση» της σφυρίχτρας και συνέβαλαν ώστε να δούμε ένα ωραίο ματς με ρυθμό.   
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Αν ο Αστέρας μετουσίωνε σε γκολ την απόλυτη υπεροχή του στα πρώτα 30 λεπτά, ίσως να μιλάγαμε για άλλο ματς. Αλλά δεν το έπραξε. Να το πούμε λίγο κλισέ. Ο Πανιώνιος έκανε σήμερα μία «επαγγελματική νίκη». Βρήκε νωρίς το γκολ στο δεύτερο μισό, αυτό του έδωσε ψυχολογία, βελτιώθηκε, διαχειρίστηκε σωστά το ματς και έτσι πήρε τους τρεις βαθμούς.  
 
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Ισνάλντο (74' Γκοντό), Μαντίντα (50' Τόνσο), Μανιάς (51' Δουβίκας). 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ, Γεσίλ (69' Ντουρμισάι), Σπιριντόνοβιτς (81' Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου (46' Μασούρας). 

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης