Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 2-2: "Χ"αρακίρι για Μπορούσια

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 2-2: "Χ"αρακίρι για Μπορούσια

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0 στη Φρακφούρτη, αλλά είδε την Άιντραχτ να παίρνει την ισοπαλία (2-2). Πεντάρα η Λεβερκούζεν, νίκες για Λειψία, Αννόβερο

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 2-2: "Χ"αρακίρι για Μπορούσια
Η Ντόρτμουντ έκανε εντυπωσιακές επιδόσεις στην άμυνα στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τελευταία δέχεται το ένα γκολ μετά το άλλο. Μετά την ήττα με 3-2 από τη Λειψία, οι Βεστφαλοί παρατάχθηκαν στη Φρανκφούρτη με σημαντικές απουσίες στην άμυνα και, παρότι προηγήθηκαν με 2-0, έμειναν στο 2-2 για τη δεύτερη συνεχόμενη γκέλα τους στην Bundesliga.

Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα και οι γηπεδούχοι πιο επιθετικοί, με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα στο 18’ με τον Σαχίν από κοντά. Έπρεπε να φτάσουμε στο 31’ για να βρουν το θάρρος οι γηπεδούχοι να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση, αλλά και το δεύτερο γκολ ήρθε για την Ντόρτμουντ στην επανάληψη. Στο 57’ ο Γκέτσε έδωσε την ασίστ στο 100ό του ματς στο πρωτάθλημα και ο Φίλιπ με άψογο πλασέ έκανε το 0-2! Όλα έδειξαν να έχουν τελειώσει, αλλά οι Αετοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 64’ ο Αλέρ με πέναλτι μείωσε σε 1-2 και στο 68’ ο Βολφ έκανε το 2-2! Το ματς έγινε ροντέο, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν απίθανες ευκαιρίες μέχρι το τέλος. Στη μεγαλύτερη από αυτές ο Χασέμπε έσωσε την Άιντραχτ στη γραμμή μετά την προσπάθεια του Σαχίν στο 90’ για να μείνει το 2-2 μέχρι το τέλος.

Κλείσιμο
Άιντραχτ (Νίκο Κόβατς): Χραντέτσκι, Βίλεμς, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Ρους (59’ Χργκότα), Τσάντλερ (37΄ Σαλσέδο), Γκατσίνοβιτς, Μπόατενγκ, Βολφ (76’ Ταμπάτα), Ρέμπιτς, Αλέρ
Ντόρτμουντ (Πέτερ Μπος): Μπούρκι, Μπάρτρα, Βάιγκλ (58’ Ζαγκαντού), Σούμποτιτς, Τόλγιαν, Σαχόν, Κάστρο (58’ Καγκάβα), Γκέτσε, Πούλισιτς, Φίλιπ (84’ Σάντσο), Ομπαμεγιάνγκ

Ζορίστηκε η Μπάγερν
Αυτή τη φορά στο Αμβούργο τα γκολ δεν έπεσαν βροχή και η Μπάγερν έπρεπε να φτύσει αίμα για να κερδίσει με 1-0 και να πιάσει την Ντόρτμουντ στην κορυφή. Οι Βαυαροί τα βρήκαν δύσκολα από το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πολύ πάθος, αλλά στο 40’ ήρθε η καταστροφή. Ο Γιουνγκ αποβλήθηκε για φάουλ στον Κομάν και τα πάντα άλλαξαν.

Παρόλα αυτά, οι Δεινόσαυροι δεν τα παράτησαν. Ίσα-ίσα προσπάθησαν περισσότερο ακόμη και όταν στο 52’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Τολισό. Μέχρι το 70’ οι παίκτες του Γκίζντολ στάθηκαν πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια φάνηκε η κούραση και η Μπάγερν θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Τολισό (70’, 83’ δοκάρι) και Τιάγκο (71’, 82’) δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Αμβούργο (Μάρκους Γκίζντολ): Ματένια, Ντάγκλας Σάντος, Παπαδόπουλος, Βαν Ντρόγκελεν (76’ Ίτο), Μαβράι, Ντίκμαϊερ, Σακάι, Γιουνγκ, Χαντ (62’ Χόλτμπι), Χαν (76’ Κόστιτς), Γουντ
Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τολισό, Βιδάλ, Ροδρίγκες (46’ Μίλερ – 55’ Τιάγκο), Ρόμπεν, Κομάν (90+3’ Κίμιχ), Λεβαντόφσκι

Ξέσπασε η Λεβερκούζεν!
Η Λεβερκούζεν έκανε απίθανα πράγματα στην έδρα της Γκλάντμπαχ, φεύγοντας με νίκη με 5-1 με ανατροπή! Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν μόλις στο 7’ με τον Αζάρ, με τον Βέλγο να φτάνει μία ανάσα από το 2-0 στο 16’ και όλα έδειχναν ότι είχε τον έλεγχο. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν πολύ στο πρώτο μέρος, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπέντερ, που στο 48’ βρήκε δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Και τότε, τα πάντα άλλαξαν. Το ματς άνοιξε, με τον Χάβερτς να δίνει τη δεύτερή του ασίστ στον Μπέιλι για το 1-2, πριν κάνει... χατ τρικ στις ασίστ στο 61’ για το 1-3 του Μπραντ! Το ξέσπασμα της Λεβερκούζεν συνεχίστηκε, με τον Φόλαντ να κάνει το 1-4 στο 69’, πριν ο Πογιανπάλο κάνει το τελικό 1-5 στο 81’! Για τις ασπιρίνες ο Ρέτσος έπαιξε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο -1 η Λειψία
Το γκολ του Σάμπιτσερ ήταν αρκετό στη Λειψία για να επικρατήσει (1-0) της Στουτγκάρδης και να εκμεταλλευτεί το δώρο της Ντόρτμουντ ώστε να την πλησιάσει στο -1. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν από την μαζική άμυνα των Σουηβών αλλά στο 23' η μπάλα πέρασε από τους Φόρσμπεργκ-Κεϊτά-Βέρνερ για να καταλήξει στον Σάμπιτσερ, ο οποίος τελείωσε ωραία την φάση για το 1-0. Στο δεύτερο 45λεπτο η Στουτγκάρδη βγήκε πιο μπροστά και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Ασανό, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Γενικά η Στουτγκάρδη το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά αυτό που μπορούσε, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την ήττα. 

Ανατροπή με Φίλκρουγκ
Στο Αουγκσμπουργκ-Αννόβερο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν τρεις ευκαιρίες στο πρώτο 10λεπτο, για να ανοίξουν τελικά το σκορ στο 33' με το σουτ του Γκρέγκοριτς (1-0). Οι Βαυαροί είχαν τον πλήρη έλεγχο και συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να τις αξιοποιούν. Κι αφού δεν κλείδωσε το τρίποντο, η Αουγκσμπουργκ είδε το Αννόβερο να κάνει την ανατροπή και να παίρνει τη νίκη, χάρη σε δύο γκολ του Φίλκρουγκ. Το πρώτο στο 76', το δεύτερο στο 89' μετά την μπαλιά του Σανέ και με το 1-2 το Αννόβερο ανέβηκε στην 6η θέση. 

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
 
Παρασκευή
Σάλκε - Μάιντς 2-0 (13' Γκορέτσκα, 74' Μπούργκσταλερ)
 
Σάββατο
Λειψία - Στουτγκάρδη 1-0 (23΄Ζάμπιτσερ)
Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 1-5 (7' Φάμπιαν Τζόνσον / 48' Σεβν Μπέντερ, 59' Μπέιλι, 61' Μπραντ, 69' Φόλαντ, 81' Ποχγιάνπαλο)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 2-2 (64' πέν. Αλέ, 68' Βολφ / 18' Σαχίν, 57' Φίλιπ)
Άουγκσμπουργκ - Ανόβερο 1-2 (33' Γκρέγκοριτς / 77' και 89' Φίλκρουγκ)
Αμβούργο - Μπάγερν 0-1 (52' Τολισό)
 
Κυριακή
Κολωνία - Βέρντερ (14:30)
Φράιμπουργκ - Χέρτα (16:30)
Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ (19:00)
 
Η βαθμολογία
 
1. Ντόρτμουντ 20
2. Μπάγερν 20
3. Λειψία 19
4. Σάλκε 16
5. Χόφενχαϊμ 15
6. Ανόβερο 15
7. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 14
8. Γκλάντμπαχ 14
9. Λεβερκούζεν 12
10. Άουγκσμπουργκ 12
11. Μάιντς 10
12. Στουτγκάρδη 10
13. Χέρτα 9
14. Βόλφσμπουργκ 8
15. Αμβούργο 7
16. Φράιμπουργκ 7
17. Βέρντερ 4
18. Κολωνία 1

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης