Πανιώνιος - Προμηθέας Πάτρας 80-87: ΠρομηΘΕΑς από... ψηλά!

Πανιώνιος - Προμηθέας Πάτρας 80-87: ΠρομηΘΕΑς από... ψηλά!

Ο Προμηθέας Πάτρας διατήρησε το αήττητο στην φετινή Basket League (3/3) αφού κατάφερε να περάσει και από την έδρα του Πανιωνίου, κερδίζοντας τους «κυανέρυθρους»

Πανιώνιος - Προμηθέας Πάτρας 80-87: ΠρομηΘΕΑς από... ψηλά!
Από τη μία υπήρχε το δέλεαρ της πρώτης νίκης, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Πανιώνιος έπαιζε (και πάλι) σε άδειο (λόγω τιμωρίας) γήπεδο. Από την άλλη το κίνητρο να παραμείνει ο Προμηθέας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας διατηρώντας το αήττητο ήταν εξίσου τεράστιο.

Τελικά επικράτησε η... κορυφή, με την ομάδα της Πάτρας να περνάει από το κλειστό της οδού Αρτάκης (87-80) και να κάνει το 3/3 στη φετινή Basket League. Αντίθετα, ο Πανιώνιος έμεινε στο 0/3 και θα ψάξει στα επόμενα ματς το πρώτο ροζ φύλλο τη φετινή σεζόν.

Ουσιαστικά ο Προμηθέας δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των «κυανέρυθρων» να επιστρέψουν στο ματς, ακόμα και τη στιγμή που είχαν φτάσει στο -11 (66-55). Με ένα επιμέρους 14-6 μείωσαν στους τρεις (72-69) ωστόσο δεν υπήρξε και η ανάλογη συνέχεια. Η αστοχία στις βολές στοίχισε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και έδωσε την ευκαιρία στον Προμηθέα να φτάσει στη νίκη.

Κλείσιμο
Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Προμηθέας έστειλε την διαφορά και στους 11 πόντους (66-55) ύστερα από ένα γρήγορο 5-0 σερί των Γκίκα και Μιλόσεβιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει το momentum στους Πατρινούς και να φτάσουν στην δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League.

Οι Τουντζιαράκης και Μιλόσεβιτς είχαν κάνει την μεγαλύτερη ζημιά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης έχοντας πετύχει τους μισούς (σχεδόν) πόντους του Προμηθέα στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα είχαν τους 20 από τους 42 πόντους των Πατρινών (σ.σ. 12 ο Τουντζιαράκης και 8 ο Μιλόσεβιτς) οι οποίοι είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους χωρίς ωστόσο να μπορούν να πάρουν διαφορά στο σκορ. Βέβαια έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο +8 (27-35 στο 16') αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μείνουν μέσα στο ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας είχε περισσότερες λύσεις σε σχέση με τον Πανιώνιο και μπορούσε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του αγώνα, ακόμα και όταν είδε τους γηπεδούχους να πλησιάζουν (76-72 στο 36') από το -11.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νίκος Γκίκας άγγιξε το double double έχοντας 17 πόντους με 3/6 τρίποντα και 8 ασίστ, ενώ Σταύρος Τουντζιαράκης ήταν... άχαστος στο ματς με 18 πόντους και 5/5 σουτ εντός παιδιάς. Αστόχησε μόνο σε μία βολή ενώ μάζεψε και πέντε ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Μιλόσεβιτς έκανε όλη τη δουλειά για λογαριασμό του Προμηθέα στην ρακέτα και συμπλήρωσε ιδανικά τον Τουντζιαράκη με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γούντσον δεν βοήθησε τον Πανιώνιο όσο θα ήθελε και ο Βαγγέλης Ζιάγκος στο ντεμπούτο του στον πάγκο αφού έμεινε στους 7 πόντους με 1/4 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ουσιαστικά ήταν το σημείο στο τέλος του γ' δεκαλέπτου, όταν ο Προμηθέας είχε πάρει διαφορά 11 πόντων (66-55) και έδειχνε να ελέγχει το ματς, έχοντας αποκτήσει πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Πανιώνιος την αστοχία στις βολές και δη σε κρίσιμα σημεία (με Τσούπκοβιτς αλλά και Μίχαλο) έχοντας συνολικά 17/25 (ποσοστό του 68%). Ο Προμηθέας το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κρατήσει εύκολα τις διαφορές που έπαιρνε κατά τη διάρκεια του αγώνα.  

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-42, 55-66, 80-87
Πηγή:www.gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης