Κόροιβος - Κολοσσός Ρόδου 79-76: Με τρίποντη βόμβα του Πόσλεϊ στο φινάλε

Κόροιβος - Κολοσσός Ρόδου 79-76: Με τρίποντη βόμβα του Πόσλεϊ στο φινάλε

Ο Μάρκους Πόσλεϊ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην Αμαλιάδα αφού εκτός από την εξαιρετική του εμφάνιση, ευστόχησε και στο τρίποντο με το οποίο χάρισε τη νίκη στον Κόροιβο απέναντι στον Κολοσσό 

Κόροιβος - Κολοσσός Ρόδου 79-76: Με τρίποντη βόμβα του Πόσλεϊ στο φινάλε
Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του αγώνα στην Αμαλιάδα όπου ο Κόροιβος πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του πρωτάθλημα κόντρα στην ομάδα της Ρόδου (79-76) χάρη σε τρίποντο του Μάρκους Πόσλεϊ ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος!

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν «όλα τα λεφτά» για τους γηπεδούχους αφού εκτός από το νικητήριο τρίποντο, είχε ευστοχήσει και σε ένα ζευγάρι βολών στα 33'' πριν από τη λήξη του αγώνα με τις οποίες είχε ισοφαρίσει το ματς σε 76-76. Αμέσως μετά ο Γεωργαλής ήταν ο... μοιραίος του Κολοσσού, αφού μετά το λάθος που είχε κάνει μία φάση νωρίτερα, αστόχησε και σε τρίποντο με το οποίο θα έδινε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Κολοσσού στη φετινή Basket League. Για τους Ροδίτες ξεχώρισαν οι Μπρέι (19π.) και Γκρίφιν (17π.)

Βέβαια, ο Κουίντον Ντικόζεϊ ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στο πρώτο μισό του αγώνα για την ομάδα της Αμαλιάδας έχοντας πετύχει 16 πόντους με 5/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές και 4 ριμπάουντ. Ο Κόροιβος πάτησε «γκάζι» στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πάρει μια διαφορά οκτώ πόντων (22-14) την οποία και σταθεροποίησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο διαβασμένοι από την ομάδα της Ρόδου η οποία στηρίχθηκε περισσότερο στις ενέργειες των Γκρίφιν και Τζόουνς.
Κλείσιμο

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έτσι όπως πήγε το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και ο Πόσλεϊ ήταν ψύχραιμος μέσα σε διάστημα 33 δευτερολέπτων σημειώνοντας τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του με 2/2 βολές και το τρίποντο της νίκης.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάλκολμ Πόσλεϊ ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε το ματς έχοντας 28 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ντικόζεϊ έκανε όλη τη δουλειά στο πρώτο μισό του αγώνα για τον Κόροιβο όταν και σημείωσε τους 16 από τους 18 πόντους του, έχοντας συνολικά 5/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γεωργαλής ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του έχοντας μείνει στο «μηδέν» σε 20:47 λεπτά συμμετοχής με 0/3 εντός παιδιάς, συμπεριλαμβανομένου και του άστοχου τριπόντου με το οποίο θα έδινε προβάδισμα στον Κολοσσό.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο της νίκης του Πόσλεϊ και αυτό διότι οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να φτάσει στην τελική επικράτηση.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κόροιβος το 29% στα τρίποντα (8/29) ενώ ο Κολοσσός τα ποσοστά σε τρίποντα (8/30 ήτοι 26%) και βολές (14/21 δηλαδή 66%).

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 43-35, 57-52, 79-76
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης