Τσέλσι – Γουότφορντ 4-2: Ροντέο στο Λονδίνο με ανατροπή στην ανατροπή (βίντεο)

Τσέλσι – Γουότφορντ 4-2: Ροντέο στο Λονδίνο με ανατροπή στην ανατροπή (βίντεο)

Η Τσέλσι, όπως μεσοβδόμαδα με τη Ρόμα, είδε τη Γουότφορντ να κάνει ανατροπή και να είναι πολύ πιο ουσιαστική στο γήπεδο, ωστόσο, οι «μπλε» έβγαλαν χαρακτήρα στα δύσκολα

Τσέλσι – Γουότφορντ 4-2: Ροντέο στο Λονδίνο με ανατροπή στην ανατροπή (βίντεο)
Μία βδομάδα αφότου έκανε τη ζημιά στην Αρσεναλ, η Γουότφορντ λίγο έλειψε να το επαναλάβει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η φετινή ομαδάρα του Μάρκο Σίλβα έφτασε στην ανατροπή επί της Τσέλσι, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν το πείσμα, έκαναν τη δική τους ανατροπή με το 3-2 στο 87’, για να βάλουν ακόμα ένα για το 4-2 στο 95’, στέλνοντας τον Αντόνιο Κόντε τρελαμένο πάνω στους οπαδούς.

Η Γουότφορντ δεν θα βρισκόταν στο γήπεδο για να παίξει ρόλο... κομπάρσου. Δεν είναι αυτός ο στόχος του Μάρκο Σίλβα. Οι «hornets» γνωρίζοντας πως η Τσέλσι είναι ευάλωτη τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρουσιάστηκαν με διάθεση για γρήγορο ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι ότι τα κενά στη λειτουργία των «μπλε» ήταν ευδιάκριτα. 

Βέβαια, στο 11ο λεπτό από καταπληκτικό δεξί σουτ του Πέδρο από ασίστ του Αζάρ έγινε το 1-0 για τους Πρωταθλητές Αγγλίας και λίγο αργότερα ο Ισπανός θα μπορούσε να έχει βάλει γερές βάσεις για τη νίκη, όμως το ψιλοκρεμαστό που επιχείρησε απέναντι από τον Γκόμεζ ήταν πολύ κακό. 

Το μομέντουμ των Πρωταθλητών κράτησε ελάχιστα λεπτά, μέχρι να ισορροπήσει ξανά την κατάσταση η Γουότφορντ, να πάρει μέτρα, να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Λουίζ με κεφαλιά προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Μπακαγιόκο και ο Ντουκουρέ με δεξί σουτ με εξωτερικό φάλτσο νίκησε τον Κουρτουά στην κλειστή του γωνία για το 1-1!

Ο Ριτσάρλισον από αριστερά μπορεί γι' ακόμα ένα ματς να ήταν η κινητήριος δύναμη της Γουότφορντ στις προωθήσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως, όταν βρέθηκε σε θέση βολής στο 48' από γύρισμα του Κίκο Φεμένια, αστόχησε προ κενής εστίας, πλασάροντας άουτ! 
Κλείσιμο

Στην αμέσως επόμενη φάση, ωστόσο, έβγαλε σωστή ασίστ στον Περέιρα για το γκολ της ομάδας του και την απόλυτη ανατροπή. Από λάθος του Μπακαγιόκο στη μεσαία γραμμή, η ομάδα του Σίλβα έβγαλε αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε αριστερά μέχρι και τον Ριτσάρλισον που βρήκε τον Αργεντινό συμπαίκτη του μόνο στην περιοχή για να γράψει το 2-1 στο 49'. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αφού η άμυνα των «μπλε» έμοιαζε τόσο αδύναμη να αντιμετωπίσει καταστάσεις που κινδύνευε και με πολύ χειρότερα πράγματα κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι έφτιαχναν ευκαιρία. 

Το... κλικ για τους «μπλε» έγινε στο 61', όταν ο Μπατσουαγί πέρασε στο ματς στη θέση του Μοράτα που δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο Βέλγος φορ θα σημείωνε δύο γκολ, ισοφαρίζοντας αρχικά στο 71' από γύρισμα του Πέδρο και κλείνοντας το σκορ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις καθυστερήσεις με εύκολο πλασέ, με την είσοδό του στο ματς να έχει άμεσο αντίκτυπο και... μήνυμα στον Κόντε. 

Ο Αθπιλικουέτα ήταν εκείνος που στο 87' με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έκανε την ολική ανατροπή για τους Πρωταθλητές και δεύτερη στο ματς με τους «hornets», ώστε ν' αποφευχθεί το κάζο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τσέλσι: Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μπακαγιόκο, Αλόνσο (68' Γουίλιαν), Πέδρο (68' Τζαπακόστα), Μοράτα (61' Μπατσουαγί), Αζάρ
Γουότφορντ: Γκόμεζ, Μαριάπα (90' Γκρέι), Καμπάσελε, Μπρίτος, Φεμένια, Κλέβερλι, Ντουκουρέ, Χολέμπας, Περέιρα (65' Καρίγιο), Ντίνεϊ (80' Γουότσον), Ριτσάρλισον



Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Γουέστ Χαμ - Μπράιτον 0-3 (10', 75' πέν. Μάρεϊ, 45+2' Ισκιέρδο)
 
Σάββατο
Τσέλσι - Γουότφορντ 4-2 (12' Πέδρο, 71' & 90+5' Μπατσουαγί, 87' Αθπιλικουέτα / 45+2' Ντουκουρέ, 49' Περέιρα)
Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι (17:00)
Χάντερσφιλντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας
Στόουκ - Μπόρνμουθ
Σουόνσι - Λέστερ
Σαουθάμπτον - Γουέστ Μπρομ (19:30)
 
Κυριακή
Έβερτον - Άρσεναλ (15:30)
Τότεναμ - Λίβερπουλ (18:00)
 
Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 22
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20
3. Τότεναμ 17
4. Τσέλσι 16
5. Γουότφορντ 15
6. Άρσεναλ 13
7. Λίβερπουλ 13
8. Μπέρνλι 13
9. Νιούκαστλ 11
10. Μπράιτον 11
11. Γουέστ Μπρομ 10
12. Σαουθάμπτον 9
13. Χάντερσφιλντ 9
14. Σουόνσι 8
15. Γουέστ Χαμ 8
16. Έβερτον 8
17. Στόουκ 8
18. Λέστερ 6
19. Μπόρνμουθ 4
20. Κρίσταλ Πάλας 3

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης