Μπαρτσελόνα: Συνεχίζει στην La Liga και… βαφτίζει το Καμπ Νου

Μπαρτσελόνα: Συνεχίζει στην La Liga και… βαφτίζει το Καμπ Νου

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα συνεχίσει στο Ισπανικό πρωτάθλημα ακόμη κι αν αποφασιστεί η ανεξαρτησία της Καταλωνίας και προανήγγειλε ειδική γενική συνέλευση για την επιλογή χορηγού ονομασίας του γηπέδου

Μπαρτσελόνα: Συνεχίζει στην La Liga και… βαφτίζει το Καμπ Νου
Έβγαλε σημαντικές ειδήσεις, όχι μόνο αθλητικού ενδιαφέροντος, η πρώτη ημέρα της γενικής συνέλευσης των μελών της Μπαρτελόνα που διεξάγεται στο «Παλαού Μπλαουγκράνα».

Αν και η προσέλευση των συνέδρων δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η ατμόσφαιρα ήταν «ζεστή» λόγω των γεγονότων που αφορούν την ανεξαρτησίας της Καταλονίας με τον πρόεδρο της Μπάρτσα να συνιστά ψυχραιμία μετά την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του συντάγματος με το οποίο αναιρεί την αυτονομία της περιοχής, η οποία έγινε γνωστή λίγο πριν την έναρξη της συνέλευσης.

«Η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα στο πλευρό των ανθρώπων της Καταλονίας και τώρα μετά την απόφαση του Ραχόι επαναλαμβάνουμε την στήριξη μας στους θεσμούς και τα πρόσωπα που έχει εκλέξει ο λαός της Καταλονίας», είπε με έμφαση ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος είχε δεχθεί σκληρή κριτική για την απόφαση του να αγωνιστεί η ομάδα την ημέρα του δημοψηφίσματος (όταν και ξέσπασαν βίαια επεισόδια) κόντρα στην Λας Πάλμας χωρίς την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

Κλείσιμο
«Εκείνη η απόφαση ήταν η πιο δύσκολη που έχω πάρει ως πρόεδρος. Ήταν μία κρίσιμη απόφαση, ενώ αντιμετωπίζαμε κρίσιμες καταστάσεις. Καταδικάσαμε τις επιθέσεις της αστυνομίας, αλλά εξακολουθούμε να ζητάμε διάλογο και κυρίως την απεμπλοκή του ποδοσφαίρου από την πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο και ζητώ απ’ όλους όσοι έρθουν σήμερα στο Καμπ Νου να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».

Ο Μπαρτομέου όμως φρόντισε να ξεκαθαρίσει στην ομιλία του πως ανεξαρτήτως της πορείας της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Ισπανικό πρωτάθλημα. 

«Ο σύλλογος θα παραμείνει στην La Liga! Είναι προς το κοινό συμφέρον της Μπαρτσελόνα και της La Liga να διατηρηθεί αυτή η σχέση και εγγυώμαι ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε αγώνα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερτομέου.

Βαφτίσια στο γήπεδο, έσοδα που προκαλούν ίλιγγο
Από κει και πέρα ο Καταλανός παράγοντας αποκάλυψε ότι οι φετινές εκτιμήσεις της διοίκησης κάνουν λόγο για ακαθόριστα έσοδα 897 εκατ. ευρώ (!!!) κι εδώ προφανώς έχει παίξει ρόλο η μεταγραφή Νεϊμάρ (έναντι 222 εκατ. ευρώ στην Παρί).

Επίσης επιβεβαίωσε ότι με το τέλος της φετινής σεζόν θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες βελτίωσης του Καμπ Νου, με το κόστος να είναι στα 600 εκατ. ευρώ, αλλά μεγάλο μέρος θα καλυφθεί από το χορηγό που θα δώσει το όνομα του στο γήπεδο.

Μόνο που για τα… «βαφτίσια» δεν θα αποφασίσει η διοίκηση, αλλά τα μέλη του συλλόγου καθώς όπως εξήγησε «αυτά θα κρίνουν πέρα από τα λεφτά αν το όνομα είναι σωστό για το γήπεδο μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης