Καλάθης – Σλούκας: Μια ομάδα μόνοι τους!

Καλάθης – Σλούκας: Μια ομάδα μόνοι τους!

Νικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας έλαμψαν και αποτέλεσαν τους κύριους λόγους για τις νίκες Παναθηναϊκού και Φενερμπαχτσέ κόντρα σε Μπάμπεργκ και Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα. Το Eurohoops το αποδεικνύει (και) με αριθμούς.

Καλάθης – Σλούκας: Μια ομάδα μόνοι τους!
Τον Σεπτέμβριο, οι δύο διεθνείς άσοι ήταν οι “πυλώνες” της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ και οι αναμφίβολοι ηγέτες της. Σίγουρα, αν υπήρχε και λίγη ακόμα βοήθεια από τις “εφεδρείες” του πάγκου, τότε η πορεία της “γαλανόλευκης” δεν θα είχε σταματήσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ομως το Ευρωμπάσκετ πέρασε και πλέον όλα κινούνται σε ρυθμούς… Ευρωλίγκας, με τους δύο θαυματουργούς γκαρντ να αποδεικνύουν με Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ πόσο απίστευτα πολύτιμοι και καθοριστικοί είναι για τις ομάδες τους.

Η δεύτερη αγωνιστική του “μαραθωνίου” τους ανήγαγε σε αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές, καθώς οδήγησαν τόσο τους “πράσινους”, όσο και τους πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη τους φετινή ευρωπαϊκή νίκη κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς.

Κλείσιμο
Ο Καλάθης ήταν εντυπωσιακός απέναντι στην Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, καταγράφοντας σε 27:49” συμμετοχής 23 πόντους (6/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη και 4 κερδισμένα φάουλ.

Με μια… δεύτερη ανάγνωση της στατιστικής, προκύπτει πως ο 28χρονος άσος είχε κάτι παραπάνω από ενεργή συμμετοχή στους 35 εκ των 93 πόντων των “πράσινων”, ήτοι το 37,6%, οι οποίοι προήλθαν είτε από προσωπικούς του πόντους (23), είτε μέσω δικών του ασίστ (12)!

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης