Λοτζέσκι στο Eurohoops: “Τον Λοτζέσκι του Ολυμπιακού θα τον δείτε αν…”

Λοτζέσκι στο Eurohoops: “Τον Λοτζέσκι του Ολυμπιακού θα τον δείτε αν…”

Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο Eurohoops για τη σημασία της πρώτης νίκης του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα και πώς ο ίδιος θα μπορέσει να αποφύγει εμφανίσεις όπως αυτή του -6 στο PIR και να βοηθήσει για περισσότερες.

Λοτζέσκι στο Eurohoops: “Τον Λοτζέσκι του Ολυμπιακού θα τον δείτε αν…”
Η Μπάμπεργκ είναι δυνατός αντίπαλος, αλλά όχι υπερδύναμη. Παρόλα αυτά, η ήττα και μάλιστα με 28 πόντους από τη Μπαρτσελόνα (98-71) την περασμένη εβδομάδα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας είχε δώσει έναν ασυνήθιστο βαθμό δυσκολίας για επίσκεψή της στο ΟΑΚΑ. O σοβαρός Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να αντεπεξέλθει (93-83) και πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία ήταν αναγκαία λόγω και του ό,τι ακολουθεί (εκτός με ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 25/7 κι εντός με Φενέρμπαχτσε στις 27/10).

“Δε νομίζω πως την προηγούμενη εβδομάδα ήταν τέτοιος διασυρμός όσο φάνηκε. Καταρρεύσαμε στην τέταρτη περίοδο, ιδίως στα τελευταία 3-4 λεπτά. Θα μου πεις η ήττα είναι ήττα. Προφανώς και δε θέλαμε να ηττηθούμε εκεί, πόσω μάλλον κατά αυτόν τον τρόπο. Πλέον, όμως, είμαστε στο 1-1. Ξέρω πώς έχει η κατάσταση στην Ελλάδα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά κι όταν πάνε. Το σημαντικό είναι παραμένεις συγκεντρωμένος, να αφήνεις πίσω το παρελθόν, να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να προχωράς μπροστά” εξήγησε στο Eurohoops ο Ματ Λοτζέσκι.

“Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα. Οι πρώτοι μήνες έχουν τα δυσκολότερα παιχνίδια. Εντός έδρας είναι πάντα αλλιώς κι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει να χτίσουμε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, για τα επόμενα δύο παιχνίδια” πρόσθεσε για τη διπλή εβδομάδα, η οποία θα αρχίσει σε μία όχι και τόσο αγωνιστικά φιλόξενη πόλη, στη Μόσχα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός μέτρησε δύο ήττες (0-2) -και μία παραβίαση νυχτερινού ωραρίου- και στο πρόσφατο “Gomelsky Cup”. Μάλιστα, τότε ήταν που ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με μεγάλη δόση χιούμορ και κεκτημένη από το περσινό περιστατικό με το λεωφορείο πόσταρε emoji ποδήλατο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.


Κλείσιμο

“Με αεροπλάνο θα πάμε, με αεροπλάνο θα γυρίσουμε” είπε με χαμόγελο. “Ο κ. Γιαννακόπουλος μπορεί να ποστάρει ό,τι θέλει. Εμείς είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και στο πώς θα νικάμε”.

Αυτό το χαμόγελο θα το χρειαστεί και στη συνέχεια, πολύ περισσότερο μετά από μία αγωνιστική την οποία ολοκλήρωσε χωρίς να σκοράρει για μόλις τέταρτη φορά σε 93 συμμετοχές στη διοργάνωση και με αρνητική επίδοση στο PIR για μόλις τρίτη. Με 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 κόψιμο κατά σε 21:07 η career-low επίδοση με -6 ήταν φυσικό κι επόμενο. Αυτό που ήταν αφύσικο είναι πως πήρε όλες του τις προσπάθειες στα πρώτα 6:31 του παιχνιδιού και δεν έκανε τίποτε άλλο στα υπόλοιπα 14:36 σε δεύτερη, τρίτη και τέταρτη περίοδο. Μόνο το 1 λάθος στο 29′ και τέλος.

“Δεν ακούμπησα μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Την περισσότερη ώρα στεκόμουν στη γωνία. Δε μπορείς να σουτάρεις αν έχεις δεν επαφή με τη μπάλα ή όταν έχεις αυτή δε βλέπεις το καλάθι. Έτσι ήταν όλο το παιχνίδι. Όλα καλά. Σε κάποια παιχνίδια άλλοι σκοράρουν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες. Θα δούμε πώς θα πάει η συνέχεια” εξήγησε με απόλυτη ειλικρίνεια.



“Aπό τις χειρότερές μου εμφανίσεις. Δεν με πήγε η πρώτη περίοδος. Αστόχησα σε κάνα δυο σουτ και σε βολές” συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Πότε να περιμένουμε τον παλιό, καλό Ματ Λοτζέσκι, αυτόν που έχει συνηθίσει άπαντες στα χρόνια του στον Ολυμπιακό;

“Δεν έχω ιδέα. Αν με χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο όπως τότε, να περιμένετε να τον δείτε. Αν όχι, θα χρειαστεί να κάνω κάποιες προσαρμογές στο παιχνίδι μου. Θα δούμε. Κάθε ομάδα λειτουργεί διαφορετικά. Σε κάθε ομάδα πρέπει να βρεις το δρόμο σου, το ρόλο σου”.

Πηγή : www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης