Europa League: Τεράστιο «διπλό» της Ριέκα στη Βιέννη, ασταμάτητες Λιόν και Αταλάντα

Europa League: Τεράστιο «διπλό» της Ριέκα στη Βιέννη, ασταμάτητες Λιόν και Αταλάντα

Η Ριέκα κέρδισε 3-1 την Αούστρια, η Λιόν 2-1 την Έβερτον στην Αγγλία και η Αταλάντα 3-1 στην έδρα της τον Απόλλωνα Λεμεσού - Η Έστερσουντ έφερε 1-1 με την Μπιλμπάο και η Ζόρια νίκησε την Χέρτα - Σπουδαίο διπλό της Άρσεναλ στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα και της Λάτσιο στην έδρα της Νις

Europa League: Τεράστιο «διπλό» της Ριέκα στη Βιέννη, ασταμάτητες Λιόν και Αταλάντα
Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του Europa League έπεσε με τις αναμετρήσεις που ξεκίνησαν στις 22:05 κι αφορούσαν από τον 1ο έως τον 6ο όμιλο.

Στον όμιλο της ΑΕΚ, η Ριέκα κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Αούστρια Βιέννης, αποτέλεσμα που φέρνει τα πάνω κάτω στον όμιλο και βάζει τους Κροάτες στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι Κροάτες είχαν ήδη από το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, θέσει τους δικούς τους κανόνες στο ματς, αφού ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ του Γκαβράνοβιτς και στη συνέχεια έκαναν απλή διαχείριση του υπέρ τους σκορ. 

Με τους πρώτους της βαθμούς, η Ριέκα έφτασε στο -2 από την ΑΕΚ που είναι αυτή τη στιγμή στη 2η θέση και μπορεί να ελπίζει (έστω βαθμολογικά) ότι μπορεί να χτυπήσει την πρόκριση στη φάση των «32». 

Από την πλευρά τους οι Αυστριακοί, που ακόμα μια φορά ήταν αμυντικά επιρρεπείς στο λάθος, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ στο 90' με τον Φριζενμπίχλερ, αλλά και πάλι, η Ριέκα είχε την απάντηση στις καθυστερήσεις με τον Κρζβιτς να διαμορφώνει το τελικό 3-1. 
Κλείσιμο

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής: 

Μίλαν-ΑΕΚ 0-0 

Αούστρια Βιέννης-Ριέκα 1-3 
(90' Φριζενμπίχλερ - 21', 31' Γκαβράνοβιτς, 90' Κρζβιτς) 

Η βαθμολογία 

1. Μίλαν 7 (8-3) 
2. ΑΕΚ 5 (4-3) 
3. Ριέκα 3 (6-6) 
4. Αούστρια Βιέννης 1 (4-10) 

Η επόμενη αγωνιστική (2/11): 

ΑΕΚ-Μίλαν 
Ριέκα-Αούστρια Βιέννης 


«Τρένο» οι Αταλάντα και Λιόν

Δεν κατάφερε να σταματήσει και την Αταλάντα ο Απόλλων Λεμεσού. Οι Κύπριοι γνώρισαν την ήττα από την ομάδα του Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι -μετά τις δύο σερί ισοπαλίες με Έβερτον και Λιόν- με 3-1 και οι Ιταλοί ανέβηκαν στους επτά βαθμούς. 

Ο Ίλιτσιτς στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Σκέμπρι στο 59’ να… παγώνει το «Ρέτζιο Εμίλια». Ωστόσο, η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση! Με τους Πετάνια (64’) και Φράουλερ (66’) να σκοράρουν σε διάστημα τριών λεπτών και να διαμορφώνουν το τελικό σκορ. 

Από κοντά και η φοβερή και τρομερή Λιόν. Η ομάδα του Μπρούνο Ζενεσιό πέρασε από την έδρα της Έβερτον με 2-1, ανέβηκε στους πέντε βαθμούς και στην δεύτερη θέση. Ο Φεκίρ με πέναλτι στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 69’ με τον Γουίλιαμς. 

Ωστόσο, η Λιόν το ήθελε περισσότερο, το έδειξε και με γκολ του Τραορέ έξι λεπτά μετά την ισοφάριση έγραψε το 2-1, με το σκορ να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής 

Αταλάντα-Απόλλων Λεμεσού 3-1 
(12’ Ίλισιτς, 64’ Πετάνια, 66’ Φράουλερ / 59’ Σκέμπρι) 

Έβερτον-Λιόν 1-2 
(69’ Γουίλιαμς / 6’ Φεκίρ πέν., 75’ Τραορέ) 

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου 

Αταλάντα 7 (7-2) 
Λιόν 5 (4-3) 
Απόλλων Λεμεσού 2 (4-6) 
Έβερτον 1 (3-7) 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (02/11) 

Λιόν-Έβερτον (20:00) 
Απόλλων Λεμεσού-Αταλάντα (20:00) 


Χαλάστρα στο Κίεβο από τη Γιουνγκ Μπόις - Ισοπαλία στην Αλβανία

Είχε την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση αλλά δεν τα κατάφερε με την Γιουνγκ Μπόις να της κάνει την χαλάστρα. Η Ντιναμό Κιέβου είδε το παιχνίδι της με την ελβετική ομάδα να τελειώνει ισόπαλο 2-2. 

Έτσι βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση αλλά όμως δεν μπόρεσε να τσεκάρει και το εισιτήριο. 

Οι Ελβετοί προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ με τον Ασάλε, στο 17’ και στο 40’ αλλά η Ντιναμό ισοφάρισε με τον Εμποκανί (34’) και τον Μόροζουκ (49’). Στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αποβολή του Σανόγκο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Σκεντερμπέου και Παρτίζαν ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ. Έτσι παρέμειναν ισόβαθμες και σε θέση να «χτυπήσουν» την Γιουνγκ Μπόις, που έχει έναν βαθμό περισσότερο, δηλαδή τρεις. 

2ος όμιλος 

Σκεντερμπέου – Παρτίζαν 0-0 
Ντιναμο Κιέβου – Γιουνγκ Μπόις 2-2 
(34’ Εμποκανί, 49’ Μοροζουκ – 17’ 40’ Ασάλε) 

Βαθμολογία 

Ντιναμό Κιέβου 7 (8-5) 
Γιούνγκ Μπόις 3 (4-4) 
Παρτιζάν 2 (3-4) 
Σκεντερμπέου 2 (2-4) 

Η επόμενη αγωνιστική (02/11) 

Παρτιζάν – Σκεντερμπέου 
Γιούνγκ Μπόις – Ντιναμό Κιέβου


Άφησε στη μέση την «ανατροπή» η Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Σλάβια Πράγας στο «Μαδριγάλ» για την τρίτη αγωνιστική του ομίλου του Europa League, ενώ έχανε 0-2, και δεν κατάφερε να ξεφύγει στη βαθμολογία του γκρουπ, με τις δύο ομάδες να έχουν από πέντε πόντους. 

Οι Νέτσιντ και Ντάνι έκαναν το 0-2, όμως οι Τριγκέρος και Μπάκα διαμόρφωσαν το 2-2. 

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του «κίτρινου υποβρυχίου». Όμως, την ώρα που οι Λεβαντίνοι άρχισαν να απειλούν την εστία των φιλοξενούμενων και να ισορροπούν την κατάσταση, ο Νέτσιντ έκανε το 0-1 στο 18’, όταν δέχτηκε την μπαλιά του Σόμπολ. Το παιχνίδι έγινε «ροντέο» και η μπάλα βρισκόταν συνεχώς στις δύο εστίες, Έτσι, στο 39’ ήρθε το δεύτερο «χτύπημα» των Τσέχων. Ο Σίκορα έδωσε στον Ντάνι και αυτός με πλασέ νίκησε τον Μπάκος και έκανε το 0-2. 

Αυτό το γκολ δημιούργησε νέα δεδομένα, όμως δεν άλλαξε τη μορφή της αναμέτρησης. Ετσι, στο 41’ο Φορνάλς πάσαρε στον Τριγκέρος και αυτός νίκησε τον Λάστουβκα. Η Βιγιαρεάλ, όμως, δεν έμεινε εκεί, αφού στο 44’ ο Μπονέρα έκανε τη σέντρα και ο Μπάκα ισοφάρισε. 
Η Βιγιαρεάλ μπήκε πιο «φουριόζα» και έχασε τριπλή ευκαιρία στο 50’ για να προηγηθεί. Το «κίτρινο υποβρύχιο» άρχισε να βρίσει τους διαδρόμους και να απειλεί την εστία του Λάστουπκα, με τον Μακαμπού να γίνεται ο μοιραίος παίκτης για τους Ισπανούς και τον μιμούνταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. 

Μετά το 70’, η κούραση έφερε αλλαγές στην ενδεκάδα και την ευκαιρία να κρατήσουν την μπάλα στο κέντρο και να γλιτώσουν την «ασφυκτική» πίεση των γηπεδούχων. Ο Καστιγέχο έχασε μια καλή ευκαιρία για να κάνει το 3-2 και στα τελευταία λεπτά η πίεση της Βιγιαρεάλ δεν έφερε αποτελέσματα και η «ανατροπή» της έμεινε στη μέση. 


Διπλό πρωτιάς η Λουντογκόρετς, ζωντανή η Χοφενχάιμ

Κεφάλι στην κούρσα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League πήρε η Λουντογκόρετς. Η βουλγαρική ομάδα επικράτησε εκτός έδρας της Μπράγκα με 2-0 στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου και πλέον απολαμβάνει μόνη της την μοναξιά της κορυφής. Ο Μούτι άνοιξε το σκορ στο 25΄ για τους φιλοξενούμενους, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού καθώς οι πορτογάλοι ήταν αυτοί που είχαν στα χέρια τους τον ως εκείνο το σημείο τον έλεγχο του ματς. Αυτό ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος η Μπράγκα προσπάθησε να ισοφαρίσει, ωστόσο ο Σίλβα με αυτογκόλ στο 57΄έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της ομάδας του, και την ανάγκασε στην πρώτη της ήττα στο φετινό Europa League. 

Δύο παιχνίδια χωρίς βαθμό ήταν πολλά για την Χοφενχάιμ. Η γερμανική ομάδα έκανε σεφτέ στο φετινό Europa League και επικράτησε εύκολα της Μπασακσεχίρ με 3-1. Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένο και καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε τρόπο να μπει μπροστά στο σκορ. 

Ωστόσο τα πρώτα τριάντα λεπτά του 2ου ημιχρόνου άνηκαν ολοκληρωτικά στη «Χόφε», η οποία με γκολ στο 52΄, 59΄ και στο 75΄ καθάρισε επί της ουσίας το παιχνίδι, φτάνοντας στην πρώτη νίκη στη φάση των ομίλων. Ο Στέφανο Ναπολεόνι με ωραία προσπάθεια στο τελευταίο λεπτό του ματς πέτυχε το γκολ της τιμής για την Μπασάκ. 

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής 

Μπράγκα - Λουντογκόρετς 0-2 
(Μότι 25΄, Σίλβα 57΄αυτ.) 

Χοφενχάιμ - Μπασακσεχίρ 3-0 
(Ούμπνερ 52’, Αμίρι 59΄, Σούλτς 75΄/ Ναπολεόνι 90΄) 

Η βαθμολογία (3 αγων.) 

Λουντογκόρετς 7 4-2 
Μπράγκα 6 4-2 
Χοφενχάιμ 3 5-4 
Μπασακσεχίρ 1 2-5 


Ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση η Λοκομοτίβ - Ισοπαλία για την Κοπεγχάγη

Άλλο ένα βήμα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι-οφ έκανε η Λοκομοτίβ Μόσχας η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Σερίφ Τίρασπολ. Οι ρώσοι άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Μίραντσουκ αλλά στο 31ο ο Μπαντιμπαγκά έκανε το 1-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. 

Με το ίδιο σκορ τέλειωσε και το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Η Κοπεγχάγη αγωνιζόμενη χωρίς τον Ζέκα (εκτός αποστολής) και τον Σωτηρίου να μένει στον πάγκο πήρε το 1-1 από την Ζλιν εκτός έδρας. Ο Ντιοπ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό για τους γηπεδούχους αλλά στο 19’ ο Άνκερσεν ισοφάρισε. 

Το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά καθώς είχε πάρει φωτιά ένα μέρος της κερκίδας που είχαν βάλει οπαδοί. Συνεχίστηκε λίγο αργότερα χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στο ματς. 

6ος όμιλος 

Σέριφ – Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1 
(31’ Μπαντιμπαγκά – 17’ Μιραντσουκ) 

Ζλιν – Κοπεγχάγη 1-1 
(11’ Ντιοπ – 19’ Ανκερσεν) 

Βαθμολογία 

Λοκομοτίβ Μόσχας 5 (4-1) 
Κοπεγχάγη 3 (1-1) 
Σέριφ 3 (1-1) 
Ζλιν 2 (1-4) 

Επόμενη αγωνιστική 

Λοκομοτίβ Μόσχας – Σέριφ 
Κοπεγχάγη – Ζλιν


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 22:05:

1ος όμιλος 

Βιγιαρεάλ-Σλάβια Πράγας 2-2
Αστάνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-0

2ος όμιλος 

Ντιναμό Κιέβου-Γιούνγκ Μπόις 2-2
Σκεντερμπρέου-Παρτιζάν 0-0 

3ος όμιλος 

Μπράγκα-Λουντογκόρετς 0-2
Χόφενχαϊμ-Μπασακσεχίρ 3-1 

4ος όμιλος 

Μίλαν-ΑΕΚ 0-0 
Αούστρια Βιέννης-Ριέκα 1-3 

5ος όμιλος 

Αταλάντα-Απόλλων Λεμεσού 3-1
Έβερτον-Λιόν 1-2 

6ος όμιλος 

Σέριφ-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1
Ζλιν-Κοπεγχάγη 1-1

Στους αγώνες που ξεκίνησαν στις 20:00 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:.

Τα τελικά αποτελέσματα:
7ος όμιλος
Λουγκάνο - Βικτόρια Πλζεν 3-2 
Χαπόελ Μπερ-Σεβά - Στεάουα 1-2 
 
8ος όμιλος
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Κολωνία 1-0
Ερυθρός Αστέρας - Άρσεναλ 0-1
 
9ος όμιλος
Κόνιασπορ - Ζάλτσμπουργκ 0-2 
Μαρσέιγ - Γκιμαράες 2-1 

10ος όμιλος
Έστερσουντ - Μπιλμπάο 2-2)
Ζόρια - Χέρτα 2-1 
 
11ος όμιλος
Νις - Λάτσιο 1-3 
Ζούλτε Βάρεχεμ - Φιτέσε 1-1 
 
12ος όμιλος
Ζενίτ - Ρόσενμποργκ 3-1
Βάρνταρ - Σοσιεδάδ 0-6 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης