ΝΒΑ: Πάταγος από τη νίκη των Ρόκετς επί των Γουόριορς στην πρεμιέρα

ΝΒΑ: Πάταγος από τη νίκη των Ρόκετς επί των Γουόριορς στην πρεμιέρα

Αν και είχαν βρεθεί πίσω με 17 πόντους οι «ρουκέτες» επικράτησαν με 122-121 - Με νίκη ξεκίνησαν και οι Καβαλίερς

ΝΒΑ: Πάταγος από τη νίκη των Ρόκετς επί των Γουόριορς στην πρεμιέρα
Με μια μεγάλη νίκη των Ρόκετς επί των Γουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ σε ένα παιχνίδι με τρομερή εξέλιξη ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της νέας σεζόν του εφετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ. 

Ο «μούσιας» με 27 πόντους στο ενεργητικό του μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του Χιούστον στη νίκη 122-121 αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 17 πόντους. 

Μάλιστα, η νίκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι οι Ρόκετς είχαν «κεφάλι» στο σκορ μόλις δύο φορές στο ματς. Στην αρχή όταν προηγήθηκαν με 2-0 και στο τέλος λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. 

Ο Χάρντεν είχε 25 πόντους και 10 ασίστ, με τον Πολ να μένει στους 4 αλλά να έχει καλή αμυντική παρουσία στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη νέα του ομάδα. Στο τέλος υποχρεώθηκε να κάτσει στον πάγκο έχοντας ενοχλήσεις στο γόνατο. 

Αυτός δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι Γκριν και Κάσπι χτύπησαν σε γόνατο και αστράγαλο αντίστοιχα, ευτυχώς όχι σοβαρά, ενώ τραυματίστηκε και ένας διαιτητής στην τελευταία περίοδο με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με δύο. 
Κλείσιμο

Ο Γιανγκ για τους Γουόριορς είχε 23 πόντους με 6/7 τρίποντα, ο Κάρι 22 και ο Ντουράντ 20. 

Το ματς ξεκίνησε με τους πρωταθλητές να κάνουν μια αρκετά καλή αρχή. Να προηγούνται με 22-9. Το Χιούστον απάντησε με ένα σερί 15-2, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Ωστόσο και πάλι οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να ξεφύγουν στο σκορ. 

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου έχασαν τον Γκριν, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και έμεινε στον πάγκο και το παιχνίδι άλλαξε. Οι Ρόκετς μείωσαν σε 104-101 και με μεγάλη προσπάθεια η ομάδα του Χιούστον πέρασε μπροστά στο σκορ με 122-121. 

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ καθώς ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα, ένα του Χάρντεν και ένα του Κάρι αλλά και ένα δίποντο του Ντουραντ. 



Νίκη για τους Καβαλίερς
Μετά την εικόνα του ποδιού του Χέιγουορντ, το οποίο έγινε θρύψαλα οι παίκτες των Καβαλίερς και Σέλτικς έπρεπε να συνεχίσουν. Ήταν υποχρεωμένοι. Έστω κι αν εικόνες που ακολούθησαν του τραυματισμού του άσου των Σέλτικς στην προσπάθειά του να πάρει την πάσα του Ίρβινγκ παραήταν σκληρές. 

Μετά από μια διακοπή περίπου δέκα λεπτών δόθηκε συνέχεια στο παιχνίδι το οποίο τελικά και έληξε με τους Καβαλίερς να παίρνουν τη νίκη 102-99 έχοντας μάλιστα και συγκλονιστικό τέλος. 

Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 7-1 γύρισαν το 95-98 στο 102-99 και πανηγύρισαν. Ο Ίρβινγκ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει και να στείλει στην παράταση το ματς, το οποίο και έληξε. 

Κορυφαίος του αγώνα ο Λε Μπρον Τζέιμς ο οποίος είχε 29 πόντους 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ο Λοβ είχε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Από την άλλη πλευρά ο Μπράουν σταμάτησε στους 25 πόντους ο Ίρβινγκ στην πρώτη του με τη νέα του ομάδα είχε 22 πόντους και 10 ασίστ. 

Στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Άρχισαν να παίρνουν διαφορά από την αρχή της πρώτης περιόδου. Αυτή έκλεισε με 10 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο ξέφυγαν με 18 (48-30), αλλά οι Σέλτικς αντέδρασαν μειώνοντας την στην τρίτη περίοδο στους τέσσερις, ενώ αργότερα πέρασαν και μπροστά με 2 (71-69). 

Σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, μέχρι το σημείο που οι Καβς έκαναν το σερί 7-0. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης