Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Με «οδηγό» την εμφάνιση στο Τορίνο για την έκπληξη

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Με «οδηγό» την εμφάνιση στο Τορίνο για την έκπληξη

«Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», το σύνθημα του Τάκη Λεμονή στους παίκτες του - Με σύστημα 4-6-0 και «ψευτοεννιάρι» τον Οφόε η τελευταία δοκιμή στο Καμπ Νου - Οι πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Με «οδηγό» την εμφάνιση στο Τορίνο για την έκπληξη
Ας ξεκινήσουμε με το αυτονόητο: Ακόμη και την καλύτερη εμφάνισή του στο Τσάμπιονς Λιγκ να καταφέρει ο Ολυμπιακός, για να μπορέσει να φύγει από το Καμπ Νου με κάτι περισσότερο από μια τιμητική ήττα, θα πρέπει να βρεθούν τα περισσότερα αστέρια των «μπλαουγκράνα» σε μέτρια βραδιά. Πράγμα δύσκολο όταν μέσα στην ενδεκάδα υπάρχουν Μέσι, Σουάρες, Ινιέστα, Ράκιτιτς και αρκετοί ακόμη. Και φυσικά όταν από τον πάγκο καθοδηγεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν αφήνει τους παίκτες του να εφησυχάζουν.

Ο Τάκης Λεμονής μετά από αρκετές δοκιμές στις προπονήσεις και με δεδομένη την απουσία του Εμενίκε κατέληξε σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα σε σύστημα-έκπληξη με 4-6-0 και σε ρόλο «ψευτοεννιαριού» τον Οφόε. Ο κόουτς των πρωταθλητών ξέρει πολύ καλά το ρίσκο που θα πάρει αν τελικά βάλει τον Οφόε σέντερ φορ, αλλά απ' την άλλη θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στις συνθήκες που αναγκάζουν τον 57χρονο τεχνικό να κάνει αυτές τις σκέψεις. Το σίγουρο είναι πως ο Λεμονής θα ήθελε πολύ να έχει στη διάθεση του το Εμενίκε για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, γιατί πολύ απλά ο τρόπος με τον οποίο θα παίξει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, θα ήταν ιδανικός για τον Νιγηριανό σέντερ φορ. 

Η ταχύτητα του Εμενίκε και η δυνατότητα του να κινηθεί στην «πλάτη» των στόπερ της αντίπαλης ομάδας ήταν αυτό που ήθελε να εφαρμόσει ο Λεμονής στο σημερινό ματς του Καμπ Νου. Ο Εμενίκε όμως είναι στην Αθήνα και ο προπονητής των πρωταθλητών είναι υποχρεωμένος να βρει άλλη λύση για την κορυφή της επίθεσης. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Λεμονή είναι πως ο μόνος διαθέσιμος σέντερ φορ, ο Τζούρτζεβιτς, δεν είναι για να παίζει σ' ένα τόσο μεγάλο ματς, ειδικά μετά την εικόνα που παρουσίασε στον αγώνα με τον Πανιώνιο. 

Κλείσιμο
«Βασικά στη δουλειά μας αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Το ξέρω κι εγώ και όλοι σας ότι έχουμε λίγες ελπίδες, αλλά έχουμε έρθει να τις εξαντλήσουμε. Υπάρχουν και ψυχολογικά κέρδη από κάθε παιχνίδι και κάνοντας μία καλή εμφάνιση θα είναι καλό για εμάς. Το να λέμε ότι θα πρέπει να χαρούμε το παιχνίδι δεν είναι τόσο σωστό. Νομίζω ότι έχουμε μία ομάδα που θα μπει στο γήπεδο και θα πει είμαστε εδώ», τα λόγια του Τάκη Λεμονή για το μεγάλο παιχνίδι.

«Ο Ολυμπιακός χρειάζεται βαθμούς. Μπορεί να μας κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις καθώς έχουν γρήγορους παίκτες, ενώ αμυντικά προσπαθούν να φθείρουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Είναι μια ομάδα που δεν παραδίνεται ποτέ και παλεύει μέχρι το τέλος, το ξέρω από την εμπειρία μου, παρότι έχει ξεκινήσει με δύο ήττες», είπε από την πλευρά του ο Βαλβέρδε, ο οποίος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντινιέ – Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Ινιέστα – Μέσι, Ντεουλοφέου, Σουάρες

Ολυμπιακός (4-5-1) Προτό – Ομάρ, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης – Ρομαό, Ζντιέλαρ, Ζιλέ – Ανδρούτσος, Καρσελά – Οφόε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης