Ισπανία: Σημαντικές ελληνικές διακρίσεις στους τελικούς κολύμβησης ανοικτής θάλασσας

Ισπανία: Σημαντικές ελληνικές διακρίσεις στους τελικούς κολύμβησης ανοικτής θάλασσας

Ο Νικόλαος Σημαντήρα κατετάγη στην 3η θέση  στο αγώνισμα των 9,3χλμ στην Elite κατηγορία Αντρών - Στην ίδια θέση τερμάτισε και η Κατερίνα Γκιόνη στην Elite κατηγορία στις Γυναίκες 

Ισπανία: Σημαντικές ελληνικές διακρίσεις στους τελικούς κολύμβησης ανοικτής θάλασσας
Σημαντικές διακρίσεις είχε η ελληνική ομάδα στον τελικό της παγκόσμιας σειράς αγώνων ανοικτής Θάλασσας – Open Water Swimming – Oceanman που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Μπένοντρομ της Ισπανίας.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στον τελικό από τους είκοσι δυο αθλητές και αθλήτριες που είχαν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» από τους προκριματικούς αγώνες  που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στον ειδυλλιακό κόλπο του Οιτύλου στην Μάνη.

Οι Έλληνες κολυμβητές που ταξίδεψαν στην Ισπανία με την πολύτιμη βοήθεια της Way Out Adventures διέπρεψαν ανάμεσα σε περισσότερες από 1.200 συμμετοχές απο 32 χώρες του κόσμου. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν ιδιαίτερα απαιτιτηκές και όλοι οι κολυμβητές πάλεψαν με τα ψηλά κύματα της νότιας Ισπανίας.

Κλείσιμο
Οι σημαντικότερες επιτυχίες ήταν η 3η θέση του Νικόλαου Σημαντήρα στο αγώνισμα των 9,3χλμ στην Elite κατηγορία Αντρών και της Κατερίνας Γκιόνη που κατετάγη επίσης 3η στην Elite κατηγορία στις Γυναίκες. Και οι δύο κέρδισαν τον τίτλο του Oceanman και Oceanwoman αντίστοιχα όπως και χρηματικό bonus από την Διοργάνωση. Επίσης η αθλήτρια Μαρινοπούλου Γεωργία κατετάγη 5η στην Elite Oceanwoman κατηγορία.

Επιτυχίες όμως πέτυχαν και οι υπόλοιποι Έλληνες κολυμβητές που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Πιο αναλυτικά  στην κατηγορία Oceanman Age group (ηλικιακή κατηγορία) στο αγώνισμα των 9,3χλμ Oceanman, ο Χαρίσσης Τζαναβάρας κατετάγη 3ος στην κατηγορία Master 40-49, η Ελίνα Μάνθα, η Αρτινή πρωταθλήτρια 1η στην Γενική και 1η στην κατηγορία Master 20-29 και τέλος η Χριστίνα Γονίδη 2η στην ηλικιακή κατηγορία Master 20-29.

Στην απόσταση Half-Oceanman 5,5χλμ οι κολυμβητές και κολυμβήτριες είχαν αντίστοιχες επιτυχίες. Πιο αναλυτικά η Νέλλυ Δελιάδη 2η στην κατηγορία Master 20-29, η Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη 3η master 20-29, η Ζωή Γείτονα 2η master 30-39, η Πολίτη Κατερίνα 1η master 50-59, ο Νίκος Κουρλιούρος 3ος Master 30-39 και τέλος ο Μάικ Αργύρης 2ος Master 40-49.

Όλοι οι αθλητές που διακρίθηκαν κέρδισαν την δωρεάν συμμετοχή τους στους επόμενους αγώνες της διοργάνωσης ανάλογα την θέση που κατέκτησαν. Η πρώτη θέση δίνει τρεις συμμετοχές η δεύτερη θέση δίνει δύο και η Τρίτη θέση μια συμμετοχή σε όλους του αγώνες του circuit την σεζόν 2017 – 2018. Σύμφωνα δε, με την Oceanman το πρόγραμμα των αγώνων για την σεζόν 2017-2018 περιλαμβάνει και πάλι την Ελλάδα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης