ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0: Με ντόρτια «πάτησε» στην κορυφή

ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0: Με ντόρτια «πάτησε» στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε μετά από 20 αγώνες στο πρώτο δεκάλεπτο, στο ημίωρο προηγήθηκε 2-0 και με δύο ακόμη γκολ στο Β’ ημίχρονο κέρδισε εύκολα την Λαμία και βρέθηκε έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας

ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0: Με ντόρτια «πάτησε» στην κορυφή

Εύκολα, άνετα και ξεκούραστα ο βελτιωμένος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ επικράτησε της Λαμίας με 4-0 και άρχισε πριν καν τελειώσει το ματς στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα να σκέφτεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Με ηγέτη τον Χοσέ Μαουρίσιο και σκόρερ (ξανά) τον Πρίγιοβιτς (δις), το Λέοβατς και τον Πέλκα, ο «Δικέφαλος» έκανε το «4 στα 4» εντός έδρας (πέρασε με επιτυχία και χωρίς απώλειες η 5η αγωνιστική της τιμωρίας του) και έφτασε να έχει βάλει 15 βαθμούς στο σακούλι του…

Μία νίκη που οι παίκτες του Λουτσέσκου την αφιέρωσαν στα έξι αετόπουλα, που έχασαν τη ζωή τους πριν από 18 χρόνια στην κοιλάδα των Τεμπών!
Κλείσιμο

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στο αρχικό σχήμα έφεραν τον Εβγέν Σάχοφ ως παρτενέρ του Χοσέ Μαουρίσιο, σε ρόλο εσωτερικών μέσων, με το Δημήτρη Πέλκα να διατηρεί τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα (αφήνοντας πάλι τον Μακ στον πάγκο) και τον Ανγχελ Κρέσπο να επιστρέφει στο κέντρο της αμυντικής τετράδας δίπλα στον Κάρλος Σαμπράνο.

Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Τεννές δεν έκρυβε και πολλές εκπλήξεις στα πρόσωπα που απάρτιζαν την ενδεκάδα της Λαμίας, η οποία παρατάχθηκε κι αυτή με 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Βάντερσον.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με σαφή διάθεση να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 8ο λεπτό με την κεφαλιά του Ελ Καντουρί να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Λέοβατς δεν αστόχησε. Η μαγική ασίστ του Μαουρίσιο ξεκλείδωσε την άμυνα της Λαμίας και ο Κροάτης αμυντικός με δυνατό σουτ άνοιξε στο 10’ το σκορ (1-0).

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ των «ασπρόμαυρων» στη σεζόν πριν από το 41ο λεπτό, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να συνεχίζουν και στα επόμενα λεπτά να είναι οι κυρίαρχοι, κάτι που επιβεβαίωσαν στο 24ο λεπτό με το 2-0 από -ποιον άλλον;- τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Πάλι ο Μαουρίσιο ήταν αυτός που δημιούργησε τις προϋποθέσεις, με την μπαλιά του στον Πέλκα, ο οποίος πλάσαρε τον Παπαδόπουλο και τον Σέρβο φορ να κινείται στην πορεία της και να την στέλνει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων.

Οι γηπεδούχοι δεν πάτησαν φρένο και έψαξαν το τρίτο γκολ. Το άγγιξαν στο 32’ με όταν ο Ασίγκμπα, με… εντυπωσιακό τρόπο, παραλίγο να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, ενώ στο επόμενο λεπτό (33’) η βολίδα του Ελ Καντουρί τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ο Βιεϊρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ (37’) έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, μετά την επιστροφή του στην Τούμπα, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 2-0.

ΑΣΙΣΤ Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ – ΓΚΟΛ Ο ΠΕΛΚΑΣ

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για το «Δικέφαλο» με το τρίτο γκολ στο 50ο λεπτό από τον Πέλκα. Ο Βιεϊρίνια έγραψε την πρώτη του ασίστ και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο.  

Με το σκορ στο 3-0, ο Τεννές πέταξε λευκή πετσέτα αποσύροντας από το παιχνίδι Πίτι (βάζοντας τον Αναστασόπουλο) και Βάντερσον (μπήκε ο Λινάρδος).  Αντίθετα, ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Πέλκα (που είχε κάρτα) και πέρασε τον Μακ στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Λέοβατς γύρισε τον Βιεϊρίνια στην άμυνα ως αριστερό μπακ (!) περνώντας το Λημνιό στο παιχνίδι.

Μετά δε και την τσάμπα αποβολή (με δύο κίτρινες κάρτες) του Αναστασόπουλου, το ματς έχασε κάθε σημασία, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σκέφτονται το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και τους παίκτες της Λαμίας το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ.  Με φοβερή μπαλιά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρήκε το Μάτος, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα στην καρδιά της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Πρίγιοβιτς δεν συγχωρεί., Με το δεύτερο προσωπικό γκολ του ο Σέρβος στράικερ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

MVP: Η καλύτερη εμφάνιση του Χοσέ Μαουρίσιο με την ασπρόμαυρη φανέλα. Με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου, με συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ένα γκολ, μια ασίστ και μια… χαζή κίτρινη κάρτα (η 4η φετινή) για το Δημήτρη Πέλκα, που και πάλι έκανε πολύ καλά τη δουλειά του κερδίζοντας τα μπράβο του Λουτσέσκου.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βάντερσον σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, υποχρεώνοντας τον Τενέ να βάλει και τον Ντακόλ  νωρίς στο ματς μήπως και κάνουν κάτι οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση.

Η ΓΚΑΦΑ: Μέσα σε 14 λεπτά ο Νίκος Αναστασόπουλος κατόρθωσε (με το σκορ στο 3-0) να δει δύο κίτρινες κάρτες και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες στα τελευταία είκοσι λεπτά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζήλος από τη Λάρισα δεν είχε καμία δύσκολη φάση για να διαχειριστεί, δικαιολογημένη η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες για τον Αναστασόπουλο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Εύκολο απόγευμα, το πιο παραγωγικό στη σεζόν για τον ΠΑΟΚ, που κατάφερε να σκοράρει μόλις στο 10ο λεπτό και να κάνει τη ζωή του πολύ πιο εύκολη. Η διακοπή φάνηκε να επιδρά θετικά, καθώς ο «Δικέφαλος» είχε ένα πολύ καλό 25λεπτο (10’-35’) και στιγμές στο β’ μέρος που έπαιξε ωραίο και κυριαρχικό ποδόσφαιρο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Κρέσπο (68’ Λημνιός), Λέοβατς, Μαουρίσιο, Σάχοφ (75’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας (61’ Μακ), Πρίγιοβιτς.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (40’ Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Ομο, Ακόστα, Πίτι (55’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (62’ Λινάρδος). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης