Σκίμπε: «Να δείξουμε σεβασμό στην Κύπρο»

Χαμηλούς τόνους από τον τεχνικό της Εθνικής Ελλάδος, Μίκαελ Σκίμπε ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με την Κύπρο, καθώς τονίζει πως οι παίκτες του Θα δείξουν σεβασμό στους Κύπριους

Η Εθνική δίνει σημαντικό παιχνίδι με την Κύπρο (21:45) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη νίκη να είναι μονόδρομος και αυτήυ να μην φτάνει αν η Βοσνία επικρατήσει του Βελγίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ωστόσο θέλει να κάνει αυτό που πρέπει, δείχνοντας σεβασμό στον αντίπαλο, όπως άλλωστε τόνισε και ο Μίκαελ Σκίμπε.

Αναλυτικά ο Γερμανός προπονητής ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το αν καλούσε πιο νωρίς τον Χριστοδουλόπουλο, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω:
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τα ρολόγια πίσω δυστυχώς. Θέλαμε να παίξουμε μια ομάδα που ήταν ήδη δρομολογημένη σε παιχνίδι. Πέτυχε πολλά γκολ με τον σύλλογο του, κάτι που με χαροποίησε και ελπίζω ότι αυτός και οι υπόλοιποι θα κάνουν την δουλειά τους σωστά».

Για το αν ο Χριστοδουλόπουλος έχει ίδια χαρακτηριστικά με τον Δώνη: «Είναι μια εναλλακτική επιλογή ο Λάζαρος. Για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιθετικά. Δεν είναι τόσο σημαντικός ο τραυματισμός του Δώνη».

Για το τι πρέπει να προσέξει για να μην πάθει ότι και η Βοσνία:
«Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Κύπρο. Δεν ήταν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο με την Βοσνία καλή, αλά και στο πρώτο. Και στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα ήταν στενό το αποτέλεσμα. Πρέπει να κρατήσουμε σταθερή την αμυντική μας συμπεριφορά και να παίξουμε με θάρρος και πίεση μπροστά. Είμαστε στο τέλος των προκριματικών και πρέπει να παίρνουμε τους βαθμούς».

Για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα: «Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ ωραία η Ελλάδα αλλά νιώθω ωραία και εδώ. Είχα την ευκαιρία να πάω στα κατεχόμενα. Και στις δύο πλευρές οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και πρέπει να πω ότι χαίρομαι που είμαι εδώ και χαίρομαι που αύριο θα αγωνιστούμε. Πάντοτε εξαρτόμαστε από την δική μας απόδοση. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο μας και πρέπει να κάνουμε την ζωή των Κυπρίων δύσκολη για να κερδίσουμε. Είναι ωραίο που υπάρχει ένα είδος αδελφοκτόνου αγώνα και είμαι βέβαιος ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν υψηλό κίνητρο για να κερδίσουν. Είμαι χαρούμενος που αύριο θα είμαστε μπροστά σε ένα ελληνικό κοινό».

Για το τι ξεχωρίζει απ' την Κύπρο: «Είναι μια ισορροπημένη ομάδα που ξέρει και αμύνεται καλά και είναι σε θέση με βγει γρήγορα στην αντεπίθεση. Δυστυχώς για τους Κύπριους είναι τραυματίας ο Χριστοφή. Ο Πιέρος είναι ένας καλός επιθετικός και στο κέντρο είναι καλή ομάδα. Όμως προετοιμαστήκαμε καλά για το αυριανό παιχνίδι».

Για τον θα παίξει ο Σταφυλίδης και σε τι θέση τον υπολογίζει: «Είμαι ικανοποιημένος που μπορεί να παίξει σε όλες αυτές τις θέσεις. Αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα της ομάδας. Τολμηρός αποφασιστικός έχει πολλές τεχνικές ικανότητες στη πάσα στην προώθηση και είναι σημαντικός για την ομάδα. Τον έχω στα σχέδια μου για να παίξει. Αλλά δεν θα δώσω το σχηματισμό της ομάδας για αύριο».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr