Βίντεο: Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία αποκλείοντας την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι

Βίντεο: Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία αποκλείοντας την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι

Πριν από 20 χρόνια ο Δικέφαλος χάρις στο γκολ του Ζήση Βρύζα λίγο πριν το φινάλε σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη αποκλείοντας τους "κανονιέρηδες" από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Βίντεο: Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία αποκλείοντας την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι
Όταν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή του περιπλάνηση την σεζόν 1997-1998 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ  κι η κληρωτίδα τον έφερε αντίπαλο με την Σπάρτακ Τρνάβα από την Σλοβακία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει.

Πόσο μάλλον όταν οι Σλοβάκοι στην Τούμπα προηγήθηκαν με 0-3 πετυχαίνοντας τρία γκολ από το 22’ έως το 27’! Κι όμως ο ΠΑΟΚ κέρδισε τελικά με 5-3 (!!!), νίκησε με 1-0 και στην Σλοβακία και ο τότε αντιπρόεδρος της ομάδας Κώστας Ορφανός είχε δηλώσει προφητικά «αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην Ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ κι αυτό θα φανεί στη συνέχεια».

Κλείσιμο

Μια συνέχεια που έφερε στο δρόμο του ΠΑΟΚ την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ με παίκτες όπως οι Σίμαν, Άνταμς, Μπέργκαμπ, Όβερμαμρς, Ανελκά.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου στην ασφυκτικά γεμάτη Τούμπα οι Άγγλοι μάλλον δεν περίμεναν αυτό που θα συναντήσουν και το γκολ του Φραντζέσκου στο Β’ ημίχρονο χάρισε στους ασπρόμαυρους μια τεράστια νίκη.



Πλέον οι «κανονιέρηδες» ήξεραν και παρά το 1-0 του πρώτου αγώνα, ουδείς έδινε ιδιαίτερες πιθανότητες πρόκρισης στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, που από τα πρώτα λεπτά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο…

Στο 21’ όμως ο Ντένις Μπέργκαμπ, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, λόγω της φοβίας του για τα αεροπλάνα, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και τρομερό πλασέ άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Η Άρσεναλ πίεσε με μανία για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθότι ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου εκείνη τη χρονιά, δημιούργησε φάσεις, αλλά ο Νίκος Μιχόπουλος έμοιαζε ανίκητος…

Για να φτάσουμε στο 88ο λεπτό του αγώνα, όταν από το κακό βολέ του Ντέιιβιντ Σίμαν η μπάλα έφτασε στον Φραντζέσκο ο οποίος πέρασε την κάθετη πάσα στον Βρύζα κι ο τελευταίος αφού χόρεψε Άνταμς και Μπολντ με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ και τους 3.000 οπαδούς του Δικεφάλου που ήταν στο Χάιμπουρι στα ουράνια!!!


«zISis the end…», έγραψαν την άλλη μέρα οι αγγλικές εφημερίδες, αφιερώνοντας ύμνους για τον Δικέφαλο, αλλά και τον φαντάρο (εκείνη την εποχή) Βρύζα που είχε πετύχει το χρυσό γκολ…
Οι συνθέσεις:ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74′ Πλατ), Πάρλουρ (86′ Ανελκά), Πετί.ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81′ Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33′ Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89′ Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελλής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης