Ντόρτμουντ-Ρεάλ 1-3: «Βασίλισσα» και στην Γερμανία

Ντόρτμουντ-Ρεάλ 1-3: «Βασίλισσα» και στην Γερμανία

Ρονάλντο και Μπέιλ οδήγησαν τους «μερένγκες» στη σπουδαία νίκη στην έδρα της Μπορούσια - Κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ ο ΑΠΟΕΛ, που ηττήθηκε με 3-0 στην Κύπρο από την Τότεναμ - Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Σπάρτακ Μ.-Λίβερπουλ 1-1, Σεβίλλη-Μάριμπορ 3-0, Σίτι-Σαχτάρ 2-0, Νάπολι-Φέγενορντ 3-1, Μπεσίκτας-Λειψία 2-0, Μονακό-Πόρτο 0-3

Ντόρτμουντ-Ρεάλ 1-3: «Βασίλισσα» και στην Γερμανία
Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του Champions League άνοιξε  με τις αναμετρήσεις από τον 5ο έως τον 8ο όμιλο όπου είχαμε 23 γκολ και δύο χατ τρικ, με την Ρεάλ να φεύγει με την πρώτη της νίκη σε Γερμανικό έδαφος καθώς κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι με 3-1 στην έδρα της Ντόρτμουντ!

Τεράστιο διπλό για την Πόρτο στην έδρα της αγνώριστης Μονακό και μεγάλη νίκη της Μπεσίκτας επί της Λειψίας, ενώ η Λίβερπουλ δεν κέρδισε ούτε στη Μόσχα την Σπαρτάκ.

Κλείσιμο
8ος όμιλος
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (54’ Ομπαμεγιάνγκ - 18’ Μπέιλ 49’, 79’ Ρονάλντο

Όπως αναμενόταν Μπορούσια και Ρεάλ πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα σε ένα ματς όπου η μπάλα ανεβοκατέβαινε με απίστευτη ταχύτητα, αλλά το τελικό του αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αν ο Ολλανδός διαιτητής Κάιπερς ή ο βοηθός γραμμής είχε δει το χέρι του Ράμος στο 14’

Ο αρχηγός της Ρεάλ προσπάθησε να διώξει την κεφαλιά του Φίλιπ, η μπάλα βρήκε το πόδι και μετά το απλωμένο χέρι του πάνω στη γραμμή με τον Κάιπερς να δείχνει παίζεται..

Τρία λεπτά αργότερα ο Καρβαχάλ έβγαλε τη σέντρα, ο Μπέιλ πλάσαρε στην κίνηση και πέτυχε ένα τρομερό γκολ παγώνοντας τους Γερμανούς. Στην εκκίνηση του β’ ημιχρόνου ο Μπέιλ μοίρασε την ασίστ και ο Ρονάλντο πέτυχε το 0-2, αλλά το ματς δεν τελείωσε καθώς στο 54’ ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή μείωσε σε 1-2.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά έδωσε χώρους με την Ρεάλ να αγγίζει το τρίτο γκολ το οποίο ήρθε στο 79’ με τον Ρονάλντο.
Οι  συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ-Τότεναμ 0-1 (39', 62’, 68’ Κέιν)
Είναι από τα παιχνίδια που αν έχεις δει ένα μέρος του, αδυνατείς να πιστέψεις το τελικό σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ για 39’ λεπτά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, είχε δοκάρι με τον Ντε Καμάργκο (19’) και 2-3 καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά μια στιγμή αδράνειας έδωσε τον χώρο στον Χάρι Κέιν κι ο Άγγλος φορ άνοιξε το σκορ.

Αυτό το γκολ ήταν μαχαιριά, αλλά οι πρωταθλητές Κύπρου δεν το έβαλαν κάτω, προσπάθησαν, όμως το «δολοφονικό ένστικτο» του Κέιν μίλησε άλλες δύο φορές (62’ και 68’) για το τελικό 0-3.

Βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 6
Τότεναμ 6
ΑΠΟΕΛ 0
Ντόρτμουντ 0

5ος όμιλος
Σπάρτακ Μ.-Λίβερπουλ 1-1 (23' Φερνάντο - 31' Κουτίνιο)

Δεύτερη ισοπαλία για τις δύο ομάδες που πλέον βλέπουν την πλάτη της Σεβίλλης.

Η Λίβερπουλ δεν μπήκε καλά στο ματς και στο 23’ ο Φερνάντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Κάριους (που φέρει ευθύνη) βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.

Το γκολ όμως ξύπνησε την Λίβερπουλ που ισοφάρισε γρήγορα στο 31’ όταν Κουτίνιο και Μανέ έκρυψαν τη μπάλα κι ο πρώτος ισοφάρισε σε 1-1. Οι παίκτες του Κλοπ πίεσαν άμεσα και για ένα δεύτερο γκολ χωρίς αυτό να έρθει.

Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν κάποιες φάσεις, με κορυφαία την κεφαλιά του Σαλάχ στις καθυστερήσεις, αλλά το τελικό σκορ δεν άλλαξε.

Σεβίλλη-Μάριμπορ 3-0 (27', 37', 83’ πεν. Μπεν Γεντέρ)
Από το πρώτο λεπτό η Σεβίλλη πίεσε ασφυκτικά την αδύναμη Μάριμπορ κι ήταν φανερό πως το γκολ… ήταν θέμα χρόνου να έρθει…

Τελικά ο Μπεν Γεντέρ σκόραρε μετά από μαγική προσπάθεια του Κορέα και μετέτρεψε το ματς σε προσωπικό σόου καθώς πέτυχε άλλα δυο γκολ στο θριαμβευτικό 3-0 των Σεβιγιάνων.

Βαθμολογία
Σεβίλλη 4
Σπαρτακ Μόσχας 2
Λίβερπουλ 2
Μάριμπορ 1

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ 2-0 (48' Ντε Μπρόινε, 89’ Στέρλινγκ)
Το ότι καθάρισε το ματς στο 89’ λέει πολλά, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό σκορπούσε τον τρόμο όπου κι αν έπαιζε.

Η Σαχτάρ έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα, αφού είχε καλή αμυντική συμπεριφορά, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο επιθετικά, αλλά αρκούσε μια στιγμή έμπνευσης του Ντε Μπρόινε για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Βέλγος στο 49’ γύρισε το κορμί του και με ξαφνικό σουτ αιφνιδίασε τον Πιατόφ ανοίγοντας το σκορ. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά αφού γλίτωσαν το 2-0 στο χαμένο πέναλτι του Αγουέρο στο 72’ τελικά το δέχθηκε στο 89’ από τον Στέρλινγκ.

Νάπολι-Φέγενορντ 3-1 (7' Ινσίνιε, 49' Μέρτενς, 69’ Καγεχόν – 90’+2’ Άμραμπατ)
Προηγήθηκε μόλις στο 7’ με τον Ινσίνιε, είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς κι όταν έκανε το 2-0 με τον Μέρτενς στο 49’ όλοι πίστεψαν ότι «καθάρισε».

Τελικά το ματς είχε αρκετό σασπένς με τους Ολλανδούς να κερδίζουν πέναλτι, όμως ο Ρέινα στο 68’ το απέκρουσε και στο 69’ ο Καγεχόν τιμώρησε την Φέγενορντ πετυχαίνοντας το 3-0 σε αποθέωση, για να έρθει το γκολ της τιμής από τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις με τον Άμπραμπατ.

Βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 6
Σαχτάρ 3
Νάπολι 3
Φέγενορντ 0

7ος όμιλος
Μονακό-Πόρτο 0-3 (31', 69’ Αμπουμπακάρ, 90’ Λαγιούν)

Δράκοι από το Ο’ Πόρτο έκαναν «καταδρομή» στο Πριγκηπάτο και κατασπάραξαν τη Μονακό, που έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του παικτών του Σέρτζιο Κονσεϊσάο!

Αν δεν ήταν ο Μπενάλιο το σκορ ίσως είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ο Ελβετός γκολκίπερ στο 31’ έβγαλε δύο σίγουρα γκολ, αλλά στην 3η προσπάθεια ο Αμπουμπακάρ τον νίκησε.

Οι Μονεγάσκοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, έκαναν κάποιες φάσεις, όμως στο 69’ ο Αμπουμπακάρ χτύπησε στην κόντρα για το 0-2 και στο 90’ είχαμε μια απίστευτη φάση με τον Μπενάλιο να κάνει τη μία μετά την άλλη εκπληκτικές επεμβάσεις, αλλά τελικά ο Λαγιούν πέτυχε το 0-3!

Μπεσίκτας-Λειψία 2-0 (11' Μπάμπελ, 43' Ταλίσκα)
Δυο στα δύο για τους ασπρόμαυρους της Πόλης που «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο με τον Κουαρέσμα να μοιράζει τις ασίστ σε Μπάμπελ και Ταλίσκα.

Ο Ολλανδός άνοιξε το σκορ στο 11’ με σουτ κι ο Βραζιλιάνος το «έκλεισε» με κεφαλιά μετά από μαγική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο του Πορτογάλου.

Η Λειψία είχε την υπεροχή, ειδικά μετά τη δεκάλεπτη διακοπή (λόγω πτώσης στην τάση του ρεύματος), έκανε φάσεις, είχε δοκάρι, αλλά το τελικό σκορ την αφήνει πίσω στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Βαθμολογία
Μπεσίκτας 6
Πόρτο 3
Μονακό 1
Λειψία 1
Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr


Τέλος των αγώνων!

90'+2': ΟΆμραμπατ πετυχαίνει το γκολ της τιμής για την Φέγενορντ

90': Ο Μπενάλιο έκανε τέσσερις επεμβάσεις στην ίδια φάση, αλλά ο Λαγιούν πέτυχε το 0-3 στο πάρτι της Πόρτο στο Μονακό!

89':Ο Στέρλινγκ κλειδώνει τη νίκη της Σίτι πετυχαίνοντας το 2-0 εις βάρος της Σαχτάρ.

83': Χατ τρικ κι από τον Μπεν Γεντέρ που σκοράρει από την άσπρη βούλα για το Σεβίλλη-Μάριμπορ 3-0

79': Ο Ρονάλντο βγαίνει στην κόντρα και με εξαιρετικό σουτ πετυχαίνει το 1-3

72': Πέναλτι για την Σίτι με τον Αγουέρο να μην μπορεί να νικήσει τον Πιάτοφ. Παραμένει το 1-0!

69': Υποδειγματική αντεπίθεση της Πόρτο και ο Αμπουμπακάρ πετυχαίνει το 0-2 στην έδρα της Μονακό!

69': Ο Καγεχόν "σκοτώνει" την Φέγενορντ πετυχαίνοντας το 3-0 ένα λεπτό μετά το χαμένο πέναλτι των Ολλανδών.

68': Χατ τρικ από τον Κέιν που διαμορφώνει το ΑΠΟΕΛ-Τότεναμ 0-3

68': Χαμένο πέναλτι για την Φέγενορντ με τον Ρέινα να κρατά το 2-0 για την Νάπολι

62': Ο Κέιν και πάλι νικά τον Βάτερμαν και ΑΠΟΕΛ-Τότεναμ 0-2

54': Ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή προλαβαίνει τον Ράμος και μειώνει σε 1-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον

50': Ο Ρονάλντο σκοράρει και δίνει προβάδισμα δύο γκολ στην Ρεάλ μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ

49': Και στο Β' ημίχρονο το πρώτο γκολ ήρθε στη Νάπολι με τον Μέρτενς να πετυχαίνει το 2-0 για τους "παρτενοπέι"

43': Μαγική σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο από τον Κουαρέσμα, κεφαλιά Ταλίσκα και Μπεσίκτας-Λειψία 2-0!

39': Ο Κέιν βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ κι έδωσε το προβάδισμα στην Τότεναμ

37': Ο Μπεν Γεντέρ διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά κι αυτά της Σεβίλλης στον αγώνα με την Μάριμπορ. Ο επιθετικός της Σεβίλλης έφτασε τα τρία γκολ σε δύο ματς.

31': Ο Αμπουμπακάρ από κοντά δίνει το προβάδισμα στην Πόρτο στην έδρα της Μονακό

31': Κουτίνιο και Μανέ έκρυψαν τη μπάλα και ο πρώτος από κοντά ισοφάρισε για την Λίβερπουλ

27': Ο Κορέα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ο Μπεν Γεντέρ σκόραρε στην άδεια εστία για το Σεβίλλη-Μάριμπορ 1-0

23': Ο Φερνάντο βάζει φωτιά στην παγωμένη Μόσχα και στο 23' ανοίγει το σκορ στην αναμέτρηση Σπαρτάκ-Λίβερπουλ με εκτέλεση φάουλ 
 
18': Η Ρεάλ παίρνει το προβάδισμα στην έδρα της Ντόρτμουντ στο 18' με καταπληκτικό πλασέ στην κίνηση του Μπέιλ, αλλά στο 14' ο Ολλανδός διαιτητής Κάιπερς δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι του Σέρχιο Ράμος που έδιωξε τη μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή (ενώ θα έπρεπε να αποβληθεί κιόλας).

11': Η Μπεσίκτας προηγείται με 1-0 της Λειψίας στην Πόλη χάρις στο γκολ του Μπάμπελ

7': Το πρώτο γκολ της βραδιάς ήρθε από τον Ινσίνιε που άνοιξε το σκορ για την Νάπολι στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Φέγενοντ.

1': Έναρξη των αναμετρήσεων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης