Σαν σήμερα: Η μεγάλη βραδιά στο Βελιγράδι

Σαν σήμερα: Η μεγάλη βραδιά στο Βελιγράδι

Πριν από ακριβώς 12 χρόνια, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005 η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Σαν σήμερα: Η μεγάλη βραδιά στο Βελιγράδι
Μπορεί η επική ανατροπή και το νικητήριο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό με τη Γαλλία να έχει “χαραχθεί” στη μνήμη των περισσότερων φιλάθλων, αλλά ακολούθησε το 78-62 σε βάρος της Γερμανίας στον τελικό, που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Στους 22 πόντους έφθασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ενώ ακολούθησαν με 13 πόντους ο Νίκος Ζήσης και με 11 ο αρχηγός Μιχάλης Κακιούζης. Με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να παλεύει μόνος του για τους Γερμανούς, η νίκη ήλθε εύκολα για την “επίσημη αγαπημένη” στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, οπότε φυσιολογικά μένει στο μυαλό το φοβερό ματς με τη Γαλλία στον ημιτελικό.

ΕΛΛΑΔΑ: Τσαρτσαρής 10, Χατζηβρέττας 8 (2), Ζήσης 13, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22 (4), Ντικούδης 8, Κακιούζης 11 (2), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 2, Βασιλόπουλος.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βούχερερ 6, Πέσιτς 2, Νοβίτσκι 23 (1), Σούλτσε 5 (1), Ντεμιρέλ 3, Γκριν 2, Γκάρετ 2, Φέμερλιγκ 11, Ρόλερ 4, Μάρας 2, Νικαγκμπάτζε 2.

Συνολικά στο Ευρωμπάσκετ του 2005 υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη η Ελλάδα κέρδισε δύο φορές τη Γαλλία, μία τη Βοσνία, το Ισραήλ, τη Ρωσία και εν τέλει τη Γερμανία. Υπήρχε και η ανώδυνη ήττα στη φάση των ομίλων από τη Σλοβενία.
Κλείσιμο

Πηγή:
www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης