Αντιμέτωποι με ποινή 2 ή 3 αγωνιστικών Τσόσιτς και Ένγκελς

Αντιμέτωποι με ποινή 2 ή 3 αγωνιστικών Τσόσιτς και Ένγκελς

Οι δύο αμυντικοί αναμένεται να τιμωρηθούν για το μεταξύ τους επεισόδιο στο φινάλε του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που οδήγησε και στην αποβολή τους

Αντιμέτωποι με ποινή 2 ή 3 αγωνιστικών Τσόσιτς και Ένγκελς
Χωρίς τους βασικούς στόπερ τους θα χρειαστεί να πορευτούν για τις προσεχείς αγωνιστικές του πρωταθλήματος ΑΕΚ και Ολυμπιακός μετά την αποβολή των Ούρος Τσόσιτς και Μπιόρν Ένγκελς για το μεταξύ τους επεισόδιο στις καθυστερήσεις του ντέρμπι. 

Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει ποινή δύο ως τριών αγωνιστικών για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η διαφορά έγκειται στο αν ο διαιτητής έχει γράψει στο φύλλο αγώνα για απόπειρα βιαιοπραγίας ή βιαιοπραγία απέναντι σε αντίπαλο. 

Ο μεν Σέρβος αμυντικός της ΑΕΚ αναμένεται να χάσει τα ματς με Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Ξάνθη (εκτός) και ίσως Ατρόμητο (εντός), ο δε Βέλγος αμυντικός του Ολυμπιακού αυτά με Ατρόμητο (εντός), Πανιώνιο (εκτός) και ίσως ΠΑΟΚ (εντός). Σημειώνεται πως ακόμη δεν έχει οριστεί η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου, όπου είναι πιθανό να παρεμβληθεί και οι παίκτες να εκτίσουν την ποινή μίας αγωνιστικής. 

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα στον πειθαρχικό κώδικα προβλέπεται: 

β) «Ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εκατόν είκοσι ευρώ (120), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας. 

γ) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα». 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης