Βίντεο: Νέες νίκες για Γιουνάιτεντ, Σίτι, θρίαμβος της Τσέλσι και μεγάλο διπλό για Γουότφορντ

Βίντεο: Νέες νίκες για Γιουνάιτεντ, Σίτι, θρίαμβος της Τσέλσι και μεγάλο διπλό για Γουότφορντ

Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ συνέχισαν με νίκες και οδηγούν από κοινού την κούρσα της βαθμολογίας στην Premier League - Εντυπωσιακή η Τσέλσι πέρασε σαν σίφουνα από την έδρα της Στόουκ ενώ η Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα νίκησε στο 90' στην έδρα της Σουόνσι και παρέμεινε ψηλά

Βίντεο: Νέες νίκες για Γιουνάιτεντ, Σίτι, θρίαμβος της Τσέλσι και μεγάλο διπλό για Γουότφορντ
Μετά το 5-0 επί της Λίβερπουλ και το 6-0 επί της Γουότφορντ εκτός έδρας, η Σίτι είχε στο... έλεος της την Κρίσταλ Πάλας και μάλλον δεν την λυπήθηκε. Αν και η αλήθεια είναι πως η Πάλας είναι όντως για λύπηση, αφού είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που ξεκινάει με 6/6 ήττες χωρίς να σκοράρει γκολ! Το τελευταίο είναι αρνητική επίδοση και για τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι στιγμής, με τα συγκεκριμένα στατιστικά να εξηγούν εν πολλοίς γιατί το ματς ήταν πανεύκολο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το παιχνίδι ουσιαστική διήρκεσε μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, το οποίο μάλλον άργησε. Πάνω που οι φιλοξενούμενοι είχαν πιστέψει ότι θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, στο 44', ο Σανέ άνοιξε το σκορ για την Σίτι και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να κλειδώσουν το τρίποντο προσφέροντας θέαμα και το έκαναν σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού σκόραραν όποτε ήθελαν! Με δύο γκολ του Στέρλινγκ στο 51' και στο 59' το σκορ ανέβηκε στο 3-0 και ακολούθησαν άλλα δύο από τους Αγουέρο (79') και Ντελφ (89') για το τελικό 5-0, με την Σίτι να έχει 21 γκολ σε 6 αγωνιστικές και να είναι στην 1η θέση, έστω σε ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς γκολ.

Μάντσεστερ Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (70' Ντελφ), Οταμέντι, Μεντί (29' Ντανίλο), Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ (61' Μπερνάρντο Σίλβα), Αγουέρο, Σανέ.
Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Φοσού-Μενσά, Νταν, Σακχό, Φαν Άαανολτ, Μιλιβόγεβιτς, Καμπάιγ (57' Πάντσεον), Τάουνσεντ, Λόφτους-Τσικ, Σλουπ, Μπεντέκε (72' Σακό).
Κλείσιμο


Περίπατος για Τσέλσι με χατ τρικ Μοράτα
Ο Μοράτα έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι στην Premier League, αλλά και ο 2ος Ισπανός την τελευταία πενταετία στο Νησί που πετυχαίνει χατ τρικ! Ο διεθνής επιθετικός έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα και η Τσέλσι πέρασε... αέρας από το Μπριτάνια επικρατώντας 4-0 της Στόουκ. Θυμίζουμε, πως τη φετινή σεζόν τόσο η Αρσεναλ όσο και η Γιουνάιτεντ έχασαν βαθμούς στη συγκεκριμένη έδρα. 

 
Απίθανο ξεκίνημα για τους Λονδρέζους, αφού μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξαν  το σκορ!  Ο Μοράτα βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0! Οι Μπλε είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, δεν απειλήθηκαν ούτε από τα στημένα του Σακίρι και στο 30ο λεπτό πέτυχαν το δεύτερο τέρμα τους. Γκάφα του Φλέτσερ και ο Πέδρο με ωραίο τελείωμα σημείωσε το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο σκόρερ έχει συμμετοχή σε 27 γκολ της ομάδας του (15 γκολ, 12 ασίστ) από την περσινή σεζόν! Οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά ο Μοράτα στο 77' με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 3-0 και ουσιαστικά καθάρισε το ματς! Ο Ισπανός κυνήγησε το χατ τρικ και το πέτυχε στο 82', διαμορφώνοντας το 4-0!
 
Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον, Μάρτινς – Ίντι (76' Αφελάι), Πίετερς, Ντιούφ, Άλεν, Φλέτσερ, Σόμπι, Σακίρι, Τσούπο – Μότινγκ, Χεσέ (61' Κράουτς)
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουζες, Καντέ, Μπακαγιόκο, Αλόνσο (59' Κέιχιλ), Γουίλιαν (72' Αζάρ), Πέδρο (68' Φάμπρεγας), Μοράτα.



Αν και ο Ζοσέ Μουρίνιο αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, οι Κόκκινοι Διάβολοι συνέχισαν αήττητοι και πήραν δύσκολο διπλό κόντρα στην ομάδα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, που σε τέσσερα ματς εντός έχει μόλις μία νίκη. Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε νωρίς με τον μόνινο σκόρερ, Λουκάκου, που έκανε το 6x6 φέτος και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με τη συμπολίτισσα, Σίτι, η οποία συνέτριψε την Γουότφορντ (5-0) και είναι από πάνω στην ισοβαθμία. Ηταν η 25η νίκη του club του Μάντσεστερ σε βάρος της Σαουθάμπτον επί εποχής Premier League.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 20' όταν ο Μάτιτς άπλωσε το παιχνίδι στα αριστερά, ο Γιανγκ ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε τη σέντρα, ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά και μετά την επέμβαση του Φόρστερ σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία (0-1). Η Σαουθάμπτον δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Ντε Χέα και το πρώτο μέρος κύλησε, όπως ακριβώς ήθελε ο Μουρίνιο, πολύ ήσυχα.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού οι Αγιοι βγήκαν πιο μπροστά και έψαξαν πιο έντονα το γκολ, κάτι που έφερε φάσεις για τους ίδιους αλλά και χώρους για τους πολύ γρήγορους παίκτες της Γιουνάιτεντ. Στο 57' ο Ρέντμοντ απείλησε για τους γηπεδούχους και ο Λουκάκου θα μπορούσε να έχει πετύχει δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση δέκα λεπτά αργότερα, όμως ο Φόρστερ απέκρουσε με τα πόδια. Στο 68' ο Φελαϊνί έκανε την επέμβαση του αγώνα πάνω στη γραμμή, για να μείνει το 0-1 μέχρι το τέλος αφού στο 81' ο Αντερ Ερέρα έχασε τη δική του ευκαιρία.

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Φόρστερ, Σοάρες (83' Γουόρντ-Πράουζ), Γιοσίντα, Χουντ, Μπέρτραντ, Ντέιβις (73' Γκαμπιαντίνι), Ρομέου, Λεμινά, Ρέντμοντ, Τάντιτς, Λονγκ (83' Οστιν).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπαγί, Γιανγκ, Φελαϊνί, Μάτιτς, Μάτα (62' Ερέρα), Μχιταριάν (75' Σμόλινγκ), Ράσφορντ (93' Μπλιντ), Λουκάκου.



Απόδραση από την Ουαλία
Η Γουότφορντ πέρασε αλώβητη από την Ουαλία, επικράτησε 2-1 της Σουόνσι, πέτυχε την 3η φετινή της νίκη και βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα. Εξαιρετικό το στήσιμο του Μάρκο Σίλβα, εγκλώβισε τους γηπεδούχους που δεν είχαν ούτε σουτ εντός στόχου στο α' μέρος. Αντίθετα, η Γουότφορντ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 13ο λεπτό ο Γκρέι άνοιξε το σκορ. 

Στο 30ο λεπτό ο Καρίγιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δε μέτρησε, αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στην επανάληψη, ο Κλεμέντ πέρασε στο ματς τους Αμπραχαμ, Μέσα και στο 55΄ ο πρώτος έφερε το ματς στα ίσα! Μάλιστα, ο 19χρονος φορ θα μπορούσε στο 64' να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μαριάπα έσωσε την ομάδα του με ωραίο κόψιμο. 

Η Γουότφορντ ανέβασε ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 86' έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Ντίνι νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στο 90' με γκολ του Ριτσάρλισον!

Ανατροπή και οξυγόνο για Εβερτον
Ο Νιάς ήταν η super-sub της Εβερτον καθώς πέρασε στο ματς και πέτυχε δύο γκολ για την ανατροπή με 2-1 κόντρα στην Μπόρνμουθ, σε ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής, Ατκινσον, δεν έδωσε πέναλτι για χτύπημα στο πρόσωπο του Ρούνεϊ με αγκωνιά. Η γκρίνια ήταν μεγάλη και ευτυχώς για τα Ζαχαρωτά δεν μεγάλωσε καθώς μετά το γκολ του Ζοσουά Κινγκ στο 49' για τους Cherries, ο Ρόναλντ Κούμαν βρήκε την απάντηση από τον πάγκο του. Ο Αφρικανός επιθετικός, Ουμάρ Νιάς, απέτρεψε την 4η σερί ήττα στο πρωτάθλημα και χάρισε στην Εβερτον σημαντική νίκη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Στο 77' έκανε το 1-1 ύστερα από ασίστ του Τομ Ντέιβις και στο 82' διαμόρφωσε το τελικό 2-1 από κοντά ανεβάζοντας την ομάδα του στη 13η θέση της Premier League.

Εμειναν στο μηδέν!
Ηταν το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα από τον Μάρτιο του 1971, με τις Μπέρνλι και Χάντερσφιλντ να μένουν στο μηδέν! Κακό α' μέρος με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, αλλά όχι και την ουσία για να απειλήσουν. Μοναδική καλή στιγμή η φάση του 34', αλλά η κεφαλιά του Γουντ πέρασε άουτ. Στην επανάληψη, η Χάντερσφιλντ ήταν πιο ζωηρή και στο 50' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ντεπουάτρ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πόουπ. Ο ρυθμός έπεσε μετά το 60', χωρίς οι δυο ομάδες να έχουν διάθεση να ρισκάρουν.  Μπέρνλι και Χάντερσφιλντ παρέμειναν στην πρώτη οκτάδα έχοντας 9 βαθμούς!

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
 
Σάββατο
Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 2-3 (65' Χαβιέρ Ερνάντες, 87' Κουγιατέ / 34' και 38' Κέιν, 60' Έρικσεν)
Μπέρνλι - Χάντερσφιλντ 0-0
Έβερτον - Μπόρνμουθ 2-1 (77' και 82' Νιάς / 49' Κινγκ)
Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 5-0 (44' Σανέ, 51' και 59' Στέρλινγκ, 79' Αγκουέρο, 89' Ντελφ)
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (20' Λουκακού)
Στόουκ - Τσέλσι 0-4 (2', 77' και 82' Μοράτα, 30' Πέδρο)
Σουόνσι - Γουότφορντ 1-2 (56' Άμπραχαμ / 13' Γκρέι, 90' Ρισάρλιζον)
Λέστερ - Λίβερπουλ (19:30)
 
Κυριακή
Μπράιτον - Νιούκαστλ (18:00)
 
Δευτέρα
Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ (22:00)
 
Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 16
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 16
3. Τσέλσι 13
4. Τότεναμ 11
5. Γουότφορντ 11
6. Νιούκαστλ 9
7. Χάντερσφιλντ 9
8. Μπέρνλι 9
9. Λίβερπουλ 8
10. Σαουθάμπτον 8
11. Γουέστ Μπρομ 8
12. Άρσεναλ 7
13. Έβερτον 7
14. Στόουκ 5
15. Σουόνσι 5
16. Λέστερ 4
17. Μπράιτον 4
18. Γουέστ Χαμ 4
19. Μπόρνμουθ 3
20. Κρίσταλ Πάλας 0


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης