Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Είχε Θεμπάγιος και... τύχη (βίντεο)

Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Είχε Θεμπάγιος και... τύχη (βίντεο)

Με δύο γκολ του Ντάνι Θεμπάγιος η Ρεάλ επέστρεψε στις νίκες, αλλά η ουραγός Αλαβές πέτυχε το πρώτο της γκολ στη σεζόν ενώ είχε και δύο δοκάρια - Δύο δοκάρια κι από τον  Ρονάλντο

Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Είχε Θεμπάγιος και... τύχη (βίντεο)
Τα προβλήματα πολλά. Μαρσέλο, Μπενζεμά, Κρόος, Τεό, Κόβατσιτς τραυματίες, αλλά ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε ενδοιασμό στη λογική του rotation, ν' αφήσει και τους Μπέιλ, Μόντριτς στον πάγκο. Θα μπορούσε όμως να το πληρώσει η ομάδα του στο «Μεντιθορόθα». Η Αλαβές που προερχόταν από αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της La Liga με 5x5 ήττες και δίχως γκολ μπροστά στο ξεκίνημά της, έβαλε πολύ δύσκολα στους Μαδριλένους. Εκείνοι όμως είχαν τύχη, αλλά και τον Ντάνι Θεμπάγιος. Με αυτά τα δύο υπέρ τους δεδομένα έφτασαν στο ζόρικο 1-2.

Το παιχνίδι γενικά ήταν τρελό επιθετικά, αλλά η άμυνα των Μερένγκες δεν έβγαλε σιγουριά, καθώς δέχτηκε γκολ και δύο δοκάρια. Στο 10' ο νεαρός Ισπανός μέσος άνοιξε λογαριασμό στην πρώτη του φορά ως βασικός με τα λευκά. Αφού πήρε μία κόντρα, πλάσαρε ωραία στην κλειστή γωνία. Η Ρεάλ δεν φόρτσαρε όμως. Στο 33' ο Πατσέκο έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Νάτσο και επτά λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με απίθανη καρφωτή κεφαλιά του Μανού Γκαρθία, σε ωραία αντεπίθεση και συστημένη σέντρα του Μουνίρ. Ωστόσο, οι Βάσκοι δεν το χάρηκαν παρά μονάχα για τρία λεπτά. Ο Πατσέκο δεν έδιωξε καλά και ο Θεμπάγιος ως τρέιλερ πλάσαρε τέλεια στη γωνία.

Ο Ρονάλντο προσπαθούσε για το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα, αλλά δεν του έβγαιναν τα τελειώματα και είχε και δύο δοκάρια. Στο 47' χαμηλά στο δεξί και στο 63' στο ίδιο σημείο έπειτα από υπέροχη επιτόπια ντρίμπλα. Από το 54' και το χαμένο τετ α τετ του Ισκο το ματς είχε αρχίσει να γίνεται ροντέο. Η Αλαβές βρήκε χώρους και βγήκε επίσης μπροστά. Ο Πεδράθα όμως που είχε μπει αλλαγή, σημάδεψε με τη σειρά του δύο φορές στο δοκάρι. Στο 71' με σκαστό σουτ στο οριζόντιο και στο 76' σε τετ α τετ στο δεξί. Ενδιάμεσα (74') ο Σέρχιο Ράμος έχασε το... άχαστο.

Κλείσιμο
Τελικά στο φινάλε οι Μαδριλένοι πήραν το πολύτιμο τρίποντο, μείωσαν έστω και προσωρινά στο -4 από την κορυφή και συνεχίζουν να τρέχουν δύο επιτεύγματα εκτός έδρας. Το πρώτο αφορά τις σερί νίκες που είναι πλέον 12 και έπιασαν την Μπαρτσελόνα του 2010-'11 στην κορυφή, ενώ την ξεπέρασαν και έκαναν ρεκόρ σκοράροντας για 33η διαδοχική φορά σε έξοδό τους (32 η Μπάρτσα το 2012-'13).

Αλαβές (Τζάνι νε Μπιάζι): Πατσέκο, Βιγκαράι (46' Αλέξις), Μαριπάν, Ελι, Ντουάρτε, Ντάνι Τόρες, Μανού Γκαρθία, Μπούργκι (66' Πεδράθα), Μεδράν, Ιμπάι Γκόμεθ (80' Σομπρίνο), Μουνίρ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Θεμπάγιος (74' Γιορέντε), Ισκο (90' Μαγιοράλ), Ασένσιο, Λούκας Βάθκεθ, Κριστιάνο Ρονάλντο.



Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
 
Σάββατο
Ατλέτικο - Σεβίλλη 2-0 (46' Καράσκο, 69' Γκριεζμάν)
Αλαβές - Ρεάλ 1-2 (40' Μάνου Γκαρθία / 10' και 43' Ντάνι Θεμπάγιος)
Μάλαγα - Μπιλμπάο (19:30)
Ζιρόνα - Μπαρτσελόνα (21:45)
 
Κυριακή
Εσπανιόλ - Ντεπορτίβο (13:00)
Χετάφε - Βιγιαρεάλ (17:15)
Έιμπαρ - Θέλτα (19:30)
Λας Πάλμας - Λεγανές
Σοθιεδάδ - Βαλένθια (21:45)
 
Δευτέρα
Μπέτις - Λεβάντε (22:00)
 
Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 15
2. Ατλέτικο 14
3. Σεβίλλη 13
4. Ρεάλ 11
5. Βαλένθια 9
6. Λεβάντε 9
7. Σοθιεδάδ 9
8. Μπέτις 9
9. Βιγιαρεάλ 7
10. Μπιλμπάο 7
11. Λεγανές 7
12. Λας Πάλμας 6
13. Έιμπαρ 6
14. Ζιρόνα 5
15. Χετάφε 5
16. Εσπανιόλ 4
17. Θέλτα 4
18. Ντεπορτίβο 4
19. Αλαβές 0
20. Μάλαγα 0
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης