Μπερτομέου: “Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι κρατούν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ”

Μπερτομέου: “Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι κρατούν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ”

Ο Τζόρντι Μπερτομέου εξέφρασε την άποψή του για το ελληνικό μπάσκετ, ποιοι το κρατούν ψηλά και σχολίασε την απόφαση των ελληνικών ομάδων να συνεχίσουν στο FIBA Champions League

Μπερτομέου: “Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι κρατούν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ”
O εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, συναντήθηκε με Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα για μια πρωϊνή συζήτηση που αφορούσε όλα τα σημαντικά ζητήματα του μπάσκετ.

Όπως αναμενόταν η κουβέντα περιστράφηκε κυρίως γύρω από το κρίσιμο θέμα των προκριματικών και το καλεντάρι που διχάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με πρώτο και βασικό… θύμα το ίδιο το σπορ.

Κάποια στιγμή ο Μπερτομέου θέλησε να αναφερθεί στο ελληνικό μπάσκετ και εξέφρασε την άποψη πως το άθλημα το κρατούν όρθιο στην χώρα μας οι δύο οικογένειες που συνεχίζουν να επενδύουν σε συλλογικό επίπεδο.

Κλείσιμο
“Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ελλάδα, αφού γνωρίζετε καλά τα δεδομένα στην πατρίδα σας. Ποιος κρατάει ψηλά το ελληνικό μπάσκετ εδώ και τόσα χρόνια. Η οικογένεια των Γιαννακόπουλων και η οικογένεια των Αγγελόπουλων. Αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να επενδύουν, να έχουν τις δύο μεγάλες ομάδες ανταγωνιστικές, λόγω των δικών τους ενεργειών οι καλοί Έλληνες παίκτες συνεχίζουν να αγωνίζονται στην Ελλάδα και ο κόσμος συνεχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις αγαπημένες του ομάδες και για την Ευρωλίγκα.

Αν δεν υπήρχαν οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι σε τι κατάσταση θα βρισκόταν το ελληνικό μπάσκετ; Η άποψή μου είναι πως αυτοί το κρατούν σε υψηλό επίπεδο και όχι για παράδειγμα ο κ. Βασιλακόπουλος”.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τις ελληνικές ομάδες που επέλεξαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται στο FIBA Champions League και όχι στο Eurocup, σχολίασε: “Χωρίς να εξετάζω τώρα τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αποφάσισαν και μπορείτε να τις κρίνετε εσείς και ο κόσμος, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης επέλεξαν να μην συμμετέχουν στο Eurocup, αλλά στο Champions League. Στα δικά μου μάτια αποφάσισαν να μην προσπαθήσουν να αποδείξουν πως ανήκουν στην ελίτ, στο υψηλότερο επίπεδο και να διεκδικήσουν κάποια στιγμή το να γίνουν ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας. Πιστεύω πως οι ομάδες μπορούν να βελτιώνονται και να πηγαίνουν μπροστά, όταν συμμετέχουν και αγωνίζονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για εκείνες”.


Πηγή: www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης