Ζήσης στο Eurohoops: “Ο Ντούντα έχει γαλουχήσει πολλές γενιές παικτών, να κάνει την αυτοκριτική της η Εθνική”!

Ζήσης στο Eurohoops: “Ο Ντούντα έχει γαλουχήσει πολλές γενιές παικτών, να κάνει την αυτοκριτική της η Εθνική”!

Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Ομάδας και εδώ και λίγα χρόνια παίκτης της Μπάμπεργκ, Νίκος Ζήσης μίλησε στο Eurohoops μετά το σπουδαίο φιλικό που δόθηκε προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ΣΕΦ, μιλώντας για την αξία του μεγάλου Σέρβου κόουτς.

Ζήσης στο Eurohoops: “Ο Ντούντα έχει γαλουχήσει πολλές γενιές παικτών, να κάνει την αυτοκριτική της η Εθνική”!
Ο Έλληνας γκαρντ ακόμα αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την αξία του Ντούντα η παρουσία τόσο πολλών μεγάλων ονομάτων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στην χθεσινή (20/9) γιορτή, αλλά και στην νέα χρονιά με την Γερμανική ομάδα όπου θα έχει στο πλευρό του τον πρώην “ερυθρόλευκο” Ντάνιελ Χάκετ.

Επίσης στάθηκε στον Γιάνις Στρέλνιεκς που έκανε το δρομολόγιο… Βαμβέργη-Πειραιάς και το τι μπορεί να προσφέρει, αλλά και στην πορεία και την εικόνα της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.

Πως έζησες την γιορτινή βραδιά που διοργανώθηκε προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς;

Κλείσιμο
“Ήταν ένα πολύ όμορφο βράδυ, με πολλούς σπουδαίους ανθρώπους του μπάσκετ και όλοι όσοι συμμετείχαν θα πρέπει να τους συγχαρούμε. Η αποψινή ημέρα ανήκει σε ένα σπουδαίο προπονητή του μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές παικτών με το πάθος του και την απίστευτη γνώση που διαθέτει για το άθλημα. Θα πρέπει να πούμε μπράβο και στην διοίκηση του Ολυμπιακού για αυτή την γιορτή, γιατί έδειξε ότι ξέρει να τιμάει την ιστορία της και τους σημαντικούς ανθρώπους, φέρνοντας μεγάλους παίκτες από διαφορετικές γενιές όπως ο Νταλίμπασιτς, ο Ράτζα, ο Σάλε και ο Πάσπαλιε. Ο κόουτς μας έδινε οδηγίες στον πάγκο και ζούσε το ματς πραγματικά και ήθελε απόψε και στην τελευταία του παράσταση να είναι ενεργός. Και όλοι μας ήρθαμε για να τιμήσουμε αυτόν τον τεράστιο άνθρωπο”.

Ένας παίκτης της δικής σου εμβέλειας πως νιώθει που βρίσκεται δίπλα σε τόσο μεγάλους αθλητές που ήρθαν να τιμήσουν τον κόουτς Ίβκοβιτς;

“Πραγματικά πανέμορφα γιατί είναι τέρατα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ  και αυτό δείχνει τι εστί Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήρθαν όλοι για να τιμήσουν έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο μπάσκετ”.

Πως βλέπεις την νέα σεζόν την Ευρωλίγκα με την Μπάμπεργκ όπου παρέμεινε ο Αντρέα Τρινκιέρι και θα έχεις για συμπαίκτη τον Ντάνιελ Χάκετ;

“Είναι μία καινούργια χρονιά πολύ δύσκολη και σίγουρα πολύ απαιτητική και εμείς ήμασταν μία ομάδα με καλή χημεία, στοχευμένο μπάσκετ και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Πιστεύω ότι έχουμε πάρει καλούς παίκτες, θα χρειαστούμε χρόνο ώστε να δέσουμε ως ομάδα, γιατί υπάρχουν παίκτες με διαφορετική χαρακτηριστικά από αυτούς που είχαμε στο παρελθόν, σαν τον Γιάνις Στρέλνιεκς που θα είναι στον Ολυμπιακό. Χαίρομαι που θα παίξω με τον Ντάνιελ ο οποίος έχει μεγάλη θέληση μετά τον τραυματισμό του και σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο τν νέα σεζόν. Ξέρουμε ότι είμαστε σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση, αλλά στόχος μας είναι να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα και όσο πιο ψηλά στην Ευρωλίγκα”.

Επειδή εσύ τον έχεις ζήσει τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο κόσμος του Ολυμπιακού τι πρέπει να περιμένει από αυτόν;

“Είναι ένας φοβερός σουτέρ, είτε από ντρίπλα είτε χωρίς. Είναι πολύ παραγωγικός παίκτης, γιατί μπορεί να πάρει λίγες κατοχές και να κάνει την διαφορά, διαθέτει εξαιρετικό μπασκετικό IQ και πλέον έχει και την εμπειρία από την Ευρωλίγκα και θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό”.

Η Εθνική Ομάδα στο φετινό Ευρωμπάσκετ κατέλαβε την 8η θέση στην τελική κατάταξη. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει για να επιστρέψουμε στις μεγάλες επιτυχίες και στα μετάλλια;

“Πιστεύω ότι ο καθένας στην Εθνική πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του από το δικό του μετερίζι. Και οι παίκτες είναι πάντα υπαίτιοι γιατί εμείς παίζουμε, αλλά πιστεύω ότι κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά. Σίγουρα το να παίρνεις τελευταία στιγμή τον προπονητή ή να λες στην παρουσίαση της φανέλας της Ομάδας ότι προπονητή κάποια στιγμή θα πάρουμε. Νομίζω ότι είναι κάτι που μειώνεις την δουλειά που πρέπει και μπορεί να κάνει ο κάθε προπονητής. Τα παιδιά πιστεύω ότι είχαν ένα κακό πρώτο γύρο στο Ελσίνκι, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο, προσπάθησε πολύ, δυστυχώς με την Ρωσία δεν τα καταφέραμε. Αλλά για να εξελίσσεσαι πρέπει να διορθώνεις τα λάθη σου”.


Πηγή: www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης