ΑΕΚ-Λαμία 2-0: Νίκησε και πάει με άλλο αέρα στο ντέρμπι με Ολυμπιακό

ΑΕΚ-Λαμία 2-0: Νίκησε και πάει με άλλο αέρα στο ντέρμπι με Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ είδε την Λαμία να της δημιουργεί πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο β' μέρος με το εύστοχο πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 49' και το γκολ του Μάνταλου στο 80' πήρε τη νίκη 

ΑΕΚ-Λαμία 2-0: Νίκησε και πάει με άλλο αέρα στο ντέρμπι με Ολυμπιακό
Εύκολα, απλά και κυρίως... αναίμακτα! Αυτό ακριβώς που ήθελε να πετύχει η ΑΕΚ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της (και) στο Κύπελλο ήρθε με τον Μανόλο Χιμένεθ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και το σκορ στο 2-0 (χάρη στα τέρματα των Λάζαρου και Μάνταλου στο δεύτερο ημίχρονο).

Κι αυτό διότι το ζητούμενο για τον Σεβιγιάνο τεχνικό ήταν η ομάδα του να πάρει τη νίκη με αντίπαλο την Λαμία χωρίς να υπάρξει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που με την απόδοσή της θα δώσει συνέχεια σε νικηφόρα αποτελέσματα με (έστω) σχετικά καλή εικόνα παρά τις πολλές αλλαγές!

Έτσι κι έγινε... Ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μετατρέψουν σε εύκολο έργο τη νίκη με αντίπαλο την Λαμία, να μην απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα, να φτάσουν στο 2-0 και επί της ουσίας πλην της πρόκρισης (στον όμιλο που μετέχουν και οι Απόλλων Λάρισας και Καλλιθέα) να έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει και την πρωτιά στον όμιλο...

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα το σημαντικό είναι πως κατάφερε ο Χιμένεθ να χρησιμοποιήσει και ποδοσφαιριστές που ήταν στο... ψυγείο (Τρίσταστον, Τζανετόπουλο, Βινίσιους, Τσιντώτα και σαν αλλαγή τον Γιαννούτσο) να δώσει ρυθμό σε άλλους που προέρχονταν από τραυματισμό (Γαλανόπουλο, Σιμόες, Γκάλο) και να πάρει στο τέλος της... ημέρας αυτό που ήθελε, τη νίκη.

Για να φτάσει όμως και να κάνει εύκολη τη νίκη η Ένωση έπρεπε να ξεπεράσει ένα αρχικό κακό 15λεπτο, πολύ κακό όμως, στη διάρκεια του οποίου, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να βρουν γκολ. Ειδικά στη φάση του 8ου λεπτού με πρωταγωνιστή τον Φράγκο ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δόκαρι του Τσιντώτα... Κι αυτό διότι δεν μπορούσε να βρεθεί χημεία άμεσα μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ λόγω των πολλών αλλαγών σε πρόσωπα και θέσεις.

Θα ήταν ποδοσφαιρικά ανώμαλο να συμβεί το ανάποδο φυσικά... Σ' αυτό το κακό διάστημα και γενικά στο πρώτο 45λεπτο, ξεχώρισε για άλλο ένα ματς η τεχνική κατάρτιση και η ποιότητα του Λιβάια που ότι καλό έγινε δημιουργήθηκε από τα δικά του πόδια και έπειτα από εκείνα του Λάζαρου και του Μπακασέτα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικής κάθετης μπάλας που πέρασε ο διεθνής Έλληνας άσος (Μπακασέτας) στον Τρίστασον που κέρδισε τον Πίτκα στο τετ α τετ, ωστόσο ο Κουκώλης πρόλαβε στη γραμμή και έδιωξε...

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ ανέβασε στροφές, δημιούργησε -πλην των γκολ- πέντε καλές φάσεις και το πιο σημαντικό δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να φτάσει έστω σε μια τελική προσπάθεια (και οι 3 αντί 14 της Ένωσης που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο πρώτο 45λεπτο) στην εστία του Τσιντώτα. Γι' αυτό και δικαιολογημένα ο Χιμένεθ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ξανά, το τέταρτο για φέτος), με πέναλτι (ξανά), σε βάρος της Λαμίας (ξανά) το οποίο κέρδισε ο ίδιος αφού ο Παπαργυρίου τον γκρέμισε με χέρια και σώμα προκειμένου να μην πλασάρει μόνος του απέναντι στον Πίτκα στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης. Τριάντα λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν το δεύτερο τέρμα τους με σκόρερ αυτή τη φορά τον Πέτρο Μάνταλο.

Το τέρμα ήρθε σαν αποτέλεσμα συνεργασίας του αρχηγού της ΑΕΚ με τον Λιβάια ο οποίος βγήκε τετ α τετ από τη μεταβίβαση του Μάνταλου και αφού νικήθηκε ο Κροάτης από τον Πίτκα, στο ριμπάουντ ο Μάνταλος δεν δυσκολεύτηκε και έγραψε το 2-0!


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης