Ζημιογόνο το 1/3 των ομάδων του ΝΒΑ!

Ζημιογόνο το 1/3 των ομάδων του ΝΒΑ!

Το ESPN δημοσίευσε έρευνα βάσει της οποίας φαίνεται πως εννέα εκ των 30 ομάδων του ΝΒΑ εμφανίζουν ζημιές στον ισολογισμό τους!

 Ζημιογόνο το 1/3 των ομάδων του ΝΒΑ!
Το ΝΒΑ έχει πλέον ομάδες που γίνονται πλουσιότερες και… φτωχές που γίνονται φτωχότερες. Σύμφωνα με έρευνα του ESPN, που αποκαλύπτει τα στοιχεία από απόρρητα έγγραφα που αφορούν τα οικονομικά των ομάδων, 9/30 ομάδες τελείωσαν την περσινή σεζόν με ζημιές, ενώ συνολικά 14 είχαν ζημιές, αλλά πέντε εξ αυτών εμφάνισαν κέρδη μετά το μοίρασμα των κερδών από τα μερίσματα της λίγκας.

Μάλιστα, αυτό έχει συμβεί κατά την περσινή πρώτη χρονιά που ίσχυσε το νέο χρυσό συμβόλαιο 24 δις δολαρίων, που θεωρητικά θα μπορούσε να καλύψει τις όποιες ζημιές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ομάδες που εμφανίζουν ζημιές δεν είναι τυχαίο πως βρίσκονται σε περιφέρειες όπου υπάρχουν μικρές δυνατότητες στην τοπική αγορά και δεν αφορά απαραίτητα την αγωνιστική τους πορεία.

Κλείσιμο
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα οποία θα τεθούν υπόψη όλων των ιδιοκτητών, στη σύσκεψη που θα έχουν στη Νέα Υόρκη (27-28/9), οι εννέα ομάδες που είναι ζημιογόνες είναι οι εξής: Χοκς, Νετς, Καβαλίερς, Πίστονς, Γκρίζλις, Μπακς, Μάτζικ, Σπερς, Ουίζαρντς και χρειάστηκαν τη “βοήθεια” που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις από τη λίγκα, μέσω των μερισμάτων.

Αντίθετα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Λέικερς, που παρά την πενιχρή αγωνιστική τους παρουσία τα τελευταία χρόνια και παρά την αποχώρηση του απόλυτου σταρ τους, Κόμπι Μπράιαντ, πέρυσι εμφάνισαν κέρδη 115 εκατ. δολαρίων, αφού μεταξύ άλλων εισέπραξαν 149 εκατ. από τα δικαιώματα για τα τοπικά ΜΜΕ και την “Time Warner”.

Ολα αυτά μπορεί να δείχνουν πρωτόγνωρα για το ΝΒΑ, που μεγαλώνει συνέχεια την οικονομική του δύναμη, ωστόσο για την Ευρώπη είναι ο… κανόνας, αφού όλες οι ομάδες της Ευρώπης εμφανίζουν σημαντικές ζημιές στους ισολογισμούς τους.




Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης