Ράντολφ: Συνέχεια στο σερί των νατουραλιζέ Πρωταθλητών Ευρώπης

Ράντολφ: Συνέχεια στο σερί των νατουραλιζέ Πρωταθλητών Ευρώπης

Ο γεννημένος στη Γερμανία Αμερικανός Άντονι Ράντολφ κατέκτησε με τη Σλοβενία το 40ό Ευρωμπάσκετ κι έγινε ο τρίτος διαδοχικά νατουραλιζέ που στέφεται Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ράντολφ: Συνέχεια στο σερί των νατουραλιζέ Πρωταθλητών Ευρώπης

Έχουν εξελιχθεί σε αναγκαίο(;) κακό και μάλιστα με την έγκριση της FIBA (έως ένας ανά εθνική ομάδα). Άλλες χώρες τούς εκδίδουν διαβατήριο για να σταθούν αξιοπρεπώς, άλλες για να πρωταγωνιστήσουν. Άλλες το καταφέρνουν, άλλες όχι. Η Σλοβενία το κατάφερε και με το παραπάνω με τον Άντονι Ράντολφ. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ είχε ενεργό συμμετοχή στην ιστορική για τη χώρα κατάκτηση του 40ού Ευρωμπάσκετ.

Πλέον συμπεριλαμβάνεται στη σύντομη λίστα όλων όσοι νατουραλιζέ έχουν στεφθεί Πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Αμερικανός, αλλά με πολύχρονη θητεία στη Ρωσία, Τζέι Αρ Χόλντεν ξεχωρίζει ανάμεσά τους ως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στον τελικό με την Ισπανία (60-59) το 2007.
Κλείσιμο



 Όλως τυχαίως οι επόμενοι ήταν με τη φανέλα τής τότε ηττημένης “Φούρια Ρόχα”, πρώτα ο Κονγκολέζος, αλλά με πολύχρονη θητεία στην Ισπανία, Σερτζ Ιμπάκα το 2011 κι εν συνεχεία ο Μαυροβούνιος, αλλά επίσης με πολύχρονη θητεία στην Ισπανία, Νίκολα Μίροτιτς το 2013. Τώρα ήταν η σειρά του γεννημένου στη Γερμανία (Βούρτζμπουγκ, γενέτειρα του Ντιρκ Νοβίτσκι) και χωρίς την παραμικρή σχέση με τη Σλοβενία Άντονι Ράντολφ.

Πηγή: www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης