«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας, 5ος ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης!

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας, 5ος ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης!

Απλά ασυναγώνιστος αποδείχθηκε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Τσάλεντζ καπ του Παρισιού εκεί όπου έλαμψε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κατακτώντας την 5η θέση στο ίδιο αγώνισμα

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας, 5ος ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης!
Ο τελικός των κρίκων αποτέλεσε επίδειξη δύναμης για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8 Οκτωβρίου).

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ήταν μία κλάση πάνω από τους αντιπάλους του στο Παρίσι και θριάμβευσε με 15,500 βαθμούς, συγκεντρώνοντας βαθμολογία ακόμα υψηλότερη από εκείνη που του είχε δώσει την πρωτιά στον προκριματικό της προηγούμενης ημέρας (15,450 β.).

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε με 15,250 βαθμούς, μέσα σε αποθέωση από τους Γάλλους φιλάθλους, ο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, ο οποίος έκανε μπροστά στα πάτρια εδάφη την επανεμφάνισή του, δεκατρείς μήνες μετά τον φρικτό τραυματισμό του στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου είχε υποστεί διπλό συντριπτικό κάταγμα κνήμης έπειτα από άσχημη προσγείωσή του στο άλμα.

Κλείσιμο
Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ουκρανός Ολέγκ Βερνιάιεφ με 14,800 βαθμούς, ενώ το ίδιο άθροισμα αλλά με χαμηλότερο βαθμό εκτέλεσης συγκέντρωσε και ο Τσεν Τσιχ-Γιου από την Κινεζική Ταϊπέι.

Ο δεύτερος Έλληνας φιναλίστ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κατέκτησε την ιδιαίτερα τιμητική 5η θέση με 14,700 βαθμούς και παρότι έμεινε εκτός τριάδας για μόλις 0,100 β., έδειξε ότι βάσει των δυνατοτήτων και της ανοδικής του πορείας είναι θέμα χρόνου να έρθει το πολυπόθητο μετάλλιο.

Ο 25χρονος πρωταθλητής είχε πάρει την ίδια βαθμολογία και στον προκριματικό του Σαββάτου (16/09), παρουσιάζοντας σταθερότητα στην εκτέλεση του νέου, βελτιωμένου προγράμματός του.

Για τους Έλληνες πρωταθλητές, το Τσάλεντζ καπ του Παρισιού, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές και αθλήτριες (110 άνδρες, 90 γυναίκες) από 37 χώρες, χρησίμευσε ως το τελικό τεστ προετοιμασίας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ. 

Έξι χρυσά στη σειρά ο Πετρούνιας, ισοφάρισε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών του!
Το έκτο του χρυσό μετάλλιο σε ισάριθμους αγώνες τους τελευταίους 19 μήνες πανηγύρισε στο «Μπερσί» του Παρισιού ο Λευτέρης Πετρούνιας, ισοφαρίζοντας έτσι το μακρύτερο αήττητο σερί της καριέρας του και θέτοντας πλέον ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ!

Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» είχε χάσει για τελευταία φορά στις 18 Απριλίου 2016 στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο, όπου κατέλαβε τη 2η θέση πίσω από τον Βραζιλιάνο «οικοδεσπότη» Αρτούρ Ζανέτι, αλλά έκτοτε δεν ξαναέπεσε από την κορυφή:

Πανηγύρισε διαδοχικούς θριάμβους στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βέρνης (Μάιος 2016), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (Αύγουστος 2016) και συνέχισε εξίσου εντυπωσιακά φέτος, επικρατώντας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2017), στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού (Μάρτιος 2017), στο ευρωπαϊκό του Κλουζ (Απρίλιος 2017), για να έρθει τώρα ο θρίαμβός του στο Παρίσι.

Χάρη σ’ αυτόν, ο Πετρούνιας ισοφάρισε το επίτευγμα των έξι συνεχόμενων νικών, το οποίο είχε σημειώσει και παλαιότερα. Από τον Απρίλιο του 2015 και μέχρι την ήττα στο προ-Ολυμπιακό test event, τη μοναδική της τελευταίας διετίας, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη είχε επίσης κατακτήσει έξι αλλεπάλληλα χρυσά μετάλλια (04/2015: ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μονπελιέ, 05/2015: πανελλήνιο πρωτάθλημα, 06/2015: Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού, 09/2015: διεθνές γκραν πρι Σομπατέλι, 10/2015: παγκόσμιο πρωτάθλημα Γλασκώβης, 03/2016: παγκόσμιο κύπελλο Ντόχα).

Πλέον, όμως, βάζει πλώρη για τη δημιουργία ενός νέου ρεκόρ, που θα συνοδευτεί μάλιστα από την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στο Μόντρεαλ, με τον προκριματικό της Εθνικής ανδρών να είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και τον τελικό των κρίκων για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης