Σλοβενία - Λετονία 103-97: Η Σλοβενία στους "4" μετά από ένα ματς αποθέωση για το μπάσκετ!

Σλοβενία - Λετονία 103-97: Η Σλοβενία στους "4" μετά από ένα ματς αποθέωση για το μπάσκετ!

Στο καλύτερο παιχνίδι του Eurobasket μέχρι σήμερα η Σλοβενία επικράτησε της Λετονίας με 103-97 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο του ημιτελικού όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία - Απίστευτα πράγματα από Ντράγκιτς και Ντόντσιτς, σούπερ ο Πορζίνγκις!

Καλαμάτα: Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία
Αν η Λετονία είχε την ταμπέλα της πιο «fun to watch» ομάδας του φετινού Eurobasket
, τότε η Σλοβενία συνέχισε να έχει την ταμπέλα της πιο... ουσιαστικής! Και μάλιστα παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Οι Γκόραν Ντράγκιτς και Λούκα Ντόντσιτς πήραν και πάλι από το χέρι το συγκρότημα της χώρας του και με τη νίκη απέναντι στη Λετονία πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά του 40ου Eurobasket και θα μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο! Βέβαια το έργο των Σλοβένων θα είναι πολύ δύσκολο απέναντι στην Ισπανία, όντας οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες της διοργάνωσης!

Κλείσιμο
Το τελικό 103-97 αποτυπώνει στο έπακρον την ΜΑΤΣΑΡΑ που έγινε στο «Sinan Erdem Dome» με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ήταν -μακράν του δεύτερου- το καλύτερο του Eurobasket!

Η επίθεση είχε την τιμητική της, σε μια αναμέτρηση όπου τον πρώτο λόγο είχαν και οι σταρ των δύο ομάδων! Από πλευράς Σλοβενίας οι Ντράγκιτς και Ντόντσιτς ήταν εκείνοι που έκαναν την διαφορά σημειώνοντας περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας τους (53π.) έχοντας 16/29 εντός παιδιάς στο σύνολο, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ!

Μάλιστα ο Ντόντσιτς με προσωπικές ενέργειες έστειλε την διαφορά στο +8 για τη Σλοβενία στο 37' (91-83) αν και η Λετονία με τον διαστημικό Πορζίνγκις (34 πόντοι, 11/14 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 9/11 βολές) έκανε την προσπάθεια για την τελική αντεπίθεση στο τέλος, δίχως ωστόσο να την ολοκληρώσει.

Ο Ντράγκιτς ωστόσο είχε το δικό του μερίδιο με τις προσωπικές ενέργειες στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η Σλοβενία πραγματοποίησε ένα επιμέρους 16-2 και μετέτρεψε το -4 του ημιχρόνου (55-51 η Λετονία) σε +10 (67-57) λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (76-66).

Στο πρώτο ημίχρονο πήραν «φωτιά» και τα δύο καλάθια, με την Λετονία να πραγματοποιεί την ολική ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά και να μετατρέπει τον... περίπατο των Σλοβένων σε πραγματικό ντέρμπι! Από τη μία υπήρχε ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος με 15 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα είχε στείλει την διαφορά στο +15 για την ομάδα του (30-15) και από την άλλη ο φοβερός Πορζίνγκις, ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα για την ανατροπή της Λετονίας.

Βέβαια αμφότεροι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το παρκέ, αφού ο μεν Πορζίνγκις φορτώθηκε με τρία φάουλ, ενώ ο Ντράγκιτς δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Ουσιαστικά ήταν και το σημείο που η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις μπόρεσε να επιστρέψει από το -7 (46-39) και με ένα επιμέρους 16-5 σε τρία λεπτά να πάρει το προβάδισμα (55-51) με τη λήξη του πρώτου μισού του αγώνα.

Τα ποσοστά ευστοχίας ήταν εντυπωσιακά και για τις δύο ομάδες, αφού η Λετονία είχε 12/19 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 7/10 βολές και 14 ασίστ (!) ενώ η Σλοβενία μέτρησε 8/13 δίποντα, 6/12 τρίποντα και 17/21 βολές. Τον Πορζίνγκις (16π., 6/6δίπ.) συμπλήρωναν ιδανικά τα αδέρφια Μπέρτανς (10π. έκαστος) ενώ τον Ντράγκιτς (15π., 4ασ.) οι Ράντολφ (9π., 2/2τρ.) και Ντόντσιτς (9π., 5ρ.)  

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε περισσότερους παίκτες που θα έπαιρναν τη μπάλα στα χέρια τους όταν θα «έκαιγε» με τον Γκόραν Ντράγκιτς να δίνει τη χαριστική βολή στους Λετονούς στα 30'' πριν από το τέλος. Επίσης τα ποσοστά στα δίποντα ήταν εξαιρετικά (19/31) είχε 13 περισσότερα ριμπάουντ (41-28) και μεγάλη ευστοχία στις βολές (32/39).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Γκόραν Ντράγκιτς (26 πόντοι, 7/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/7 βολές, 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ) και Λούκα Ντόντσιτς (27 πόντοι, 3/3 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 9/10 βολές, 9 ριμπάουντ) ήταν «όλα τα λεφτά» για τη Σλοβενία.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιάνις Τίμα ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό έχοντας 4/11 εντός παιδιάς (1/5 τρίποντα) στα 32 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε.

ΣΗΜΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μετά το άστοχο τρίποντο του Ράντολφ με το σκορ στο 95-92 στα 43'' πριν από το τέλος, ο Μούριτς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Γκόραν Ντράγκιτς τελείωσε τη φάση με λέι απ στα 30'' δίνοντας αέρα πέντε πόντων στη Σλοβενία (97-92).

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γκάσπερ Βίντμαρ έκανε όλη τη δουλειά για τη Σλοβενία στο τρίτο δεκάλεπτο έχοντας 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και καλή άμυνα στο «ζωγραφιστό» και δη στον Πορζίνγκις.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Τίποτα και οι δύο ομάδες! Όπως νίκησε η Σλοβενία, έτσι θα μπορούσε να νικήσει και η Λετονία. Εξαιρετικές!!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η μυθική πάσα πίσω από την πλάτη του Γκόραν Ντράγκιτς στον Λούκα Ντόντσιτς για το εύκολο καλάθι.  

Τα δεκάλεπτα: 34-23, 51-55, 76-66, 103-97
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης